Valborg

Nu är allting fixat och klart inför kvällen, och det hela ser väldigt lovande ut :D
Först förfest och middag med family och Anny, sen möta upp med Mia så snart hon kan. Efter det drar vi vidare till Kakan och festar loss natten lång.. ;)

Skönt att allt löst sig iaf. Turen till stugan blev uppskjuten så behöver inte missa det heller :)
Nu: Handla och sen duscha. Så drar vi igång sen, woho! ^^





Jag & Anny, på valborg för tre år sen. Tiden går men vi håller allt ihop ändå, och ikväll ska vi ut på nya äventyr ^^ Love you darling!

Kärlek, del 2


Love




Här är burken / asken jag köpte här om dagen. To die for!




(Men varför kan jag inte lägga upp flera bilder i samma inlägg?!?)

Blaha

Vaknade, såg på tv, gick ut med Axi, diskade, duschade. Och nu har jag på något vänster hamnat i sängen igen och jag känner faktiskt inte alls för att gå upp. Jag måste faktiskt inte göra något på flera timmar så jag skulle kunna stanna här, även om det känns en smula tragiskt.
Det jag då måste göra idag är att jag ska till körskolan. Hu! Mellan halv fyra och fem ska jag ha min första körlektion. Är lite nervös och då vet jag att jag kommer köra sämre just därför, och när jag tänker på det så blir jag ännu mer nervös och då kommer jag köra ännu sämre och. Men vafan, skärpning. Ska jag betala så sjukt mycket för 1½ timmes körning så tänker jag då se till att få ut något av fanskapet.

Sen har jag ett dilemma också: ang imorgon. Blir det myskväll med grillning ute i stugan med family? Eller blir det party med tjejerna?
Det vore jättekul att festa när de flera nog är ute, men samtidigt så känner jag mig bara trött och halvförkyld och inte ett dugg partypepp. Blä. Men nej, det lutar nog åt stugan nu, och sen blir det att dra ihop en stor hejdå-fest när sommaren börjar närma sig lite mer. Tror jag.

Nej, kom på att jag glömt att äta något idag så ska kanske masa mig upp trots allt.


Fina saker i livet

Igår sa jag till Terje att jag nog inte skulle shoppa något speciellt idag, och sen tillada jag på skämt "Fast om jag känner mig själv rätt kommer jag väl hem med en klänning och en burk..!" Well. Det bevisar bara att jag känner mig själv så jäkla bra. Fast alltså. Klänningen var supersöt och kostade bara 49 kronor, vad kunde jag göra? Och burken, ja. Jag lägger upp en bild sen så kommer ni förstå, vissa saker är jag verkligen helt oförmögen att motstå.
(Jag råkade även köpa ett läppglans, ett "nit"bälte & två kökshanddukar. Jag vet att jag inte har något kök att hänga handdukarna i, men det kommer.)

Men har inte bara varit slösaktig och glassat runt idag, har övningkört också. Omkring 18 mil i sträck, betydligt mer än vad jag trodde att jag skulle orka / kunna eftersom jag aldrig kört mer än ett par mil förut. Känns iaf som jag lär mig massor varje gång jag är ut - bara sedan i helgen har jag fixat några helt okej fickparkeringar, start i brant backe och lärt mig att backa runt hörn/kant/kurva mm. Synd att det är en miljon saker till, och att jag inte är tillräckligt bra. Men det ska gå. Pepp pepp pepp. I övermorgon är första lektionen och det kommer gå super. Oh ja. Inte ett dugg nervös faktiskt. Nix. Grisar kan dessutom flyga har jag hört. Mhm.


Nu sova, som sagt gick jag upp kl. sex imorse så jag är sliiiten. Natti!

Brum

Åka bil bil bil. Ja, jag är inte så jävla pepp på att köra. Och jag är inte så jävla bra på det. Men jag jobbar minnsan på och det går allt åt rätt håll! Senare i veckan (torsdag? bör kollas upp) har jag en dubbellektion med körlärare och där pappa är med. Då skulle vi allmänt kolla lite och få tips på vad vi kan träna på hemma. Sen får jag dörmkyra med pappa i 1½ vecka och sen drar det igång. Åhherregud.

Nu ska jag snart packa mig i säng för ska upp helt okristligt tidigt imorgon (06:00). Mimmsan ska nämligen till örebro och i brist på annat sådär så följer jag med. Fönstershoppa (eller vi hoppas att det bara blir det. Jag är verkligen för fattig för ha-begär) och passa på att övningsköra på vägen hem också. Får se hur det går med icke-köpandet, för fick just en vision av ikeas köksavdelning. Åh, det bästaste med att jag förhoppningsvis snart ska flytta är att då får jag inreda igen. Och just just nu har jag fått för mig att jag vill ha nytt porslin, därav hela grejen med köksavdelning.

Nej! Nu ska jag borsta tänderna och sen mysa ner mig i sängen där älsklingen redan ligger och väntar på mig <3 Natti!

Två

Så olika så olika så lika. Men vem vet vad & alla vet inget. Det är så det ska vara & inte får bli & allt är. Tillsammans & isär & ihop & samtidigt -
Men hur vet man hur det borde vara, hur man borde vara, hur vi borde vara. Hur vet men när det är två världar i ett liv.

Pojkvän på rymmen

Jajo, intressant :P Fast han hittar nog hem såsmåningom.

Ikväll blir det grillning och mys, hoppas solen stannar kvar lite till bara.

:)

Nu är jag hemma igen och på betydligt bättre humör efter min lilla svacka :) Var mys att träffa Anny, och jobbet gick jättebra. Var jättejättelugnt ikväll så hade tid att fixa med lite annat, typ putsa glas och så. Så skönt att bara stå och snacka lite skit och vika servetter liksom. I vanliga fall hade jag bara blivit uttråkad och rastlös, men idag kändes det bara så himmla lugnt och skönt :)

Och nu när jag kom hem var Terje vaken! :) De sitter och ser slutet på en film så jag hamnde här, men nu ska vi gå och lägga oss. Nattinatti

blaha

Igår = Kass dag följt av jobb
Idag = Kass dag följt av jobb. Men ska träffa Anny för en fika innan jobbet så har iaf något att se fram emot. Längtar till imorgon när jag får träffa Terje igen, våra arbetstider går ju ihop sådär lagom bra nu: Han 06:30-16:15, jag 17:00 fram tills omkring 22-23. Jag är inte vaken när han går till jobbet och han är inte vaken när jag kommer hem från jobbet. Egentligen är det skit samma, två dagar, kom igen. Men just de här två dagarna hade jag behövt lite kramar från min bejbi.

Oh well, nej. Ska packa arbetskläder, snygga till migoch sen börja traska ner mot byn. Sitter i källaren nu men ser hur malungsbor på facebook skriver något olycksbåande om snö?! Jag vägrar att det snöar. Jag går inte med på det, då kommer jag verkligen sjukanmäla mig och stanna här. (Nej det kommer jag inte för jag är en fattig och desperat jävel, men ni fattar).

MEN! Något positivt i det hela. Igår talade jag med körskolan och nu är allt bokat och klart! Blir intensivkurs vecka 19 & 20, teori och halka vecka 21 och sen uppkörning vecka 22, den första juni närmare bestämt. Så om jag klarar det så har jag körkort hela sommaren sen, vilket vore nice :)

Nej, dags att dra.

Skattefria jag

Här har jag gått och väntat och väntat på min deklaration, och nu när jag ringde så visade det sig att jag inte får någon. Däremot kommer jag få tillbaka alla pengar som jag skattade bort under 2009. Maha :D Sen har jag ju inte tjänat så mycket och därmed inte skattat så mycket så några enorma slantar blir det ju inte, men det blir väldigt välkommet ändå. Sen krångelkrångel så kommer jag få det i augusti istället för vid midsommar men jaja.

Tror jag håller på att dra på mig någon mysig liten förkylning också. Ska häva i mig en bunt vitaminer osv så blir det nog bra :) Kan ju inte bli sjuk just när jag ska dra igång med körkort heller. På tal om så ska jag ringa körskolan nu, se om vi kan boka alltallt :)

Att köra eller inte köra

Idag har jag ringt och talat med körskolan. Ska höras av och bekräfta allt imorgon och sen är det på g med körkort. Och nu är det inte moppe vi snackar. Nix, här har hänt grejer. Efter lite om och men och hit och dit så kommer jag nu att ha pengar till ett riktigt körkort! :) Och eftersom pengarna har varit det enda problemet så tänker jag nu köra på. Eller ja, köra iaf.

Hon på skolan skulle kolla lite extra, men troligen kommer jag vara klar med allt (inkl. uppkörning och teori) den 15 juni. Nu vill det bara till att jag klarar det på första försöket för annars jäklar blir det krångligt med nya tider. Är inte så pepp på att åka från åland för att köra upp sen igen. Nog för att köra kanske inte är det jag är bäst på här i världen, men det måste ju gå på något vänster. Massa ungar tar ju körkort hela tiden, så då måste väl jag också kunna om jag tränar en del? Right? Hoppas.

Det är iaf det främsta som är på tapeten just nu. Sen snurrar det ju på med husletande och skolfix och det ena med det tredje, men inget av det verkar ha kommit till någon ljusning riktigt än.


Har kommit på att det kanske vore trevligt att lägga upp lite bilder här på lilla bloggen. Det vore trevlig att í allmänhet fixa sidan så som jag vill ha den, men det har jag faktiskt varken tid eller ork med nu.
Nej. Trött. Ska mysa ner mig och läsa min braiga bok.

Kära bekymmer

Herrejösses vad rörigt det mesta känns. Fast liksom, på ett bra vis. Jag har iaf skrivit och bett om ett arbetsintyg från hotellet, och bara jag har fått det kan jag skicka in ansökan till skolan. Så allt det ligger på is en liten stund nu så jag lägger all fokus på boende och moppe istället.
Igår kväll ringde jag och gjorde intresseanmälan på en stuga och en lägenhet, men har inget större hopp. Allt blir tagit direkt så känns som att vi har mycket lättare att hitta något under sommaren när vi är på plats och kan gå på visningar. Men jag kämpar på ändå, det kanske lönar sig. Ska fylla i och skicka in så vi hamnar i lite mer officiella bostadsköer också. Idag.

Sen är det ju det här med moppe. Jag vill, men ska jag? Det tål att tänkas på, helt klart. Fast utbildingen drar igång först om nån vecka så har tid på mig men ja. Vem vet vem vet.

Nej, dags att hoppa i duschen och komma igång nu! Ska hinna fixa och dona och sen ikväll blir det nog lite grillparty. Najs!

Mitt liv i ett nötskal

1) Moped
- Kolla priser och allmän info om att ta kortet (X)
- Hitta moppe att provköra på (/)
- Skaffa finansiering
- Ta kortet
- Hitta fin eu-moppe (rosa)

2) Spanien
- Hitta billiga biljetter mellan sthlm och malaga
- BOKA

3) Boende
- Fylla i blanketter och skicka in så vi står i kö för Mariehamns hyresbostäder
- Leta stugor på nätet

4) Skola
- Kolla om skolan är godkänd av csn (X)
- Skicka in ansökan till skolan
- Skicka in papper till csn
- Skaffa fram arbetsintyg från hotellet
- Leta fram alla betyg

5) Släktträff
- Se till att all planering är klar och godkänd
- Skicka ut till alla släktingar i sverige


Så, det var nog allt. Nu har både ni och jag koll på mitt liv, bra va?


Härliga härliga dag

Åh, vilken helhärlig dag!
Har varit i granberget större delen av dagen och bara myst. Suttit ute hela tiden och solat, fikat, ätit och läst tidningar. Skottat ut lite snö på barmarken så att det skulle smälta fortare och hälsat på alla djuren har jag också hunnit med minnsan. Runt två tog jag och Terje en sväng ner till stöllet och köpte glass och fika, och sen tillbaka för att slappa lite mer. Kan tillägga att de första blommorna har börjat dyka upp hos svärmor nu :)
Kom hem vid sextiden i lagom tid för att sitta ute den sista stunden vid grillen och sen var maten var klar. Så blev det god mat och en öl som sedan avrundades med lite pipa tillsammans med älsklingen på trappan i de sista solstrålarna. 

Livet är så jäkla bra ibland. Åh, och imorgon ska jag åka och shoppa med världens bästa Anny! Galet bra :) 

Fredagsmys

Fredag!! Det är toppen, fredagar är alltid lika bra (även om man råkar vara förkyld och även om man inte har haft någon arbetsvecka som just tar slut). Terje slutar tidigt idag, så jag tänker kidnappa honom för att se på film och mysa nu i eftermiddag. Solen skiner så jag kanske ska orka ut en stund, om så bara runt området. Har i stort sett bara sovit och vilat senaste dagarna och känner mig faktiskt lite bättre idag så ska kanske ta och försöka få i min lite frisk luft nu också.

Fick lov att sjukanmäla mig för imorgon kväll, vilket suger. Känns inte okej att bli sjuk en av de få gånger jag har chans att jobba. Fast inte så jättemycket att göra. Hade det handlat om att sitta på kontor så visst, det kanske jag hade orkat med lagom till imorgon. Men att stressa runt och servera mat när man hostar, snuvar och mest vinglar runt tror jag inte blir så uppskattat :P Oh well. Med lite tur blir jag iaf så pigg att jag hinner träffa Anny<3 en sväng! :)

I övrigt så känns det lite som att jag just nu står högs upp på ett berg. Står helt, helt stilla men snart. Jag vet inte, men det kan bli så att det händer ganska mycket på ganska kort tid ganska snart. Får se hur allt blir, jag är så velig och just nu är min hjärna full av snor så den orkar inte tänka utan jag mest följer med och ser vart jag hamnar. Jag önskar bara att sommaren var längre, att den kom nu och aldrig tog slut - det skulle liksom göra alla planer mycket lättare. Det vore perfekt. Vi kanske satsar på helt fel land här? Kanske borde flytta till typ spanien och inte finland? Fast å andra sidan. Vi är 21. Vi hinner flytta både hit och dit.



grått grått grått

1) Jag är förkyld
2) Vädret är så totalt grått och tråkigt att det knappt går att beskriva

Slutsats: Inte bra dag. Jag ska nog bara läsa, dricka te, mysa med vovvov och vänta på att bejbi kommer hem.


Tunisiska hostan

Nu är jag hemma igen. Eller, det har jag faktiskt varit en stund, sen i lördags kväll närmare bestämt, men har varit fullt upp så först nu orkar jag skriva några rader.

Veckan i Tunisien var iaf jättebra! Fint väder och lagom av allt vad gäller strand, shopping och aktivitet. Var bland annat till "gamla stan", vilket var påfrestande, vacker, mysigt, roligt och kaotiskt. Spenderade en dag på havet i piratbåt tillsammans med halvnaken sjörövare. Hade ett par lata dagar i gassande sol på stranden, med en servitör som kom med öl till oss ner till solstolarna. Jag var modig och badade i havet, trots att det var kallt. Terje fegade ur. Har prutat som galningar och både lyckats och misslyckats. Har riskerat att bli utbytt av kameler med mera, men Terje ville behålla mig, det tyckte jag var tur. Åt riktigt tunisisk coscos och vågade oss även på harrisa. Har fått nya smeknamn i form av "barbie", "paris hilton" och "shakira" - känner mig inte jättesmickrad. Har lärt mig att dricka öl. Åkte blåsigt litet tåg för turister. Har sett kameler, fast blev aldrig av att rida. Har insett att tunisier faktiskt kan göra vin. Har njutit av livet i fulla drag, laddat batterierna med massor av sol och är nu redo av vänta ut det sista av den sega, svenska våren och hoppas på att sommaren snart hittar hit också.

Fast, som sagt har jag lyckats dra på mig någon förkylningen, men den kom lyckligtvis först på lördag morgon när det var dags att åka hem. Värst blev det igår - var sådär lagom bra tajming med örebroshopping tror jag. Men var iaf med och fick ett par jättebra och fina skor av mammi <3 Äntligen ett par sköna och snygga _låg_klackade skor :)  Blev ingen shopping i övrigt, var på tok för trött. Fast lika bra det för är dessutom på tok för fattig.


Idag ska jag iaf ägna mig åt att tvätta och fixa lite efter resan, och sen mest slappa i allmänhet och försöka kurera mig. Te nästa!


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!