Lite uppdatering om allt

Tudelu!
Dåligt med uppdate här kring jul, och kan nog inte lova något förbättring heller. Jag är i alla fall i Malung och har haft ett par riktigt mysiga julfiranden - först med bara familjen och dagen därpå med släkten. Partat har man också gjort och då fick jag möjlighet att träffa lite fiiiiina människor. Kanon!
På tal om fina människor så har jag just ägnat eftermiddagen åt att stämma dejt med en del av dessa, så närmaste dagarna kommer bli helt super!
Sen blir det nyår också ja, hejhopp. Det tänker jag fira med Terje, familjen och morfar. Underbart lugnt och mysigt och precis vad jag känner för. Vi satt och kollade i massa recept och fastnade för en bunt förrätter, vilket ledde till kommentaren "kan vi inte bara äta förrätter och så efterrätt?!!!!", och så kom vi på att visst fan kan vi det, vi kallar det bara för tapas. Så OJ, vad mycket god mat vi har förberett för nu, och inte minder än fyra desserter (allvarligt talat, ja). Herregud.
Vad mer? Jo, sen på nyårsdag så fortsätter firandet pga. 1) Jag fyller 22 & 2) Jag och Terje har då varit förlovade i tre år <3 Så jag kan tänka mig att det blir mysmiddag och bara ha det gott då med, och sen dagen därpå kommer släkten (vi ger dem en dags vila från nyår, kändes schysst).

Men allmänt sådär: Jag har det underbart bra, det är skönt att vara hemma, att mysa med familjen, Axi, släkten och vännerna och bara fylla på massa energi.

Nu tänker jag krypa till kojs, ha det fint alla <3

Ojdå.

Okej. Det här löser sig. Inga problem. Jag får helt enkelt anväda mig av en miljon kassar? För att titta på högen på kläder, sen titta på väskan och dessutom ha i åtanke att jag behöver mer än kläder - det räcker ganska bra för att jag inte ens ska vilja börja.
Bara en sån sak som att jag vill ha med min älsklade morgonrock, bara den fyller ju hela väskan!
Terje kommer att komma hem, hämta en väska och sedan lägga ner: ett par jeans, två tröjor, fem t-shirts, en skjorta och lite underkläder. Sen är han klar. Och jaaaaaag då? Och då har vi inte ens börjar snacka om alla olika skor....

Dan före dan före

Har fått sova ut och det känns fint! Sen gick jag upp och bokade biljett, fick bli viking den här gången för hade glömt att eckerö inte kör morgonturen på torsdagar. Men det var inte så noga, lite extra att köra sen men det är det värt om vi kan vara framme ca 16 istället för 21.

Tänkte steka ett ägg till lunch fast sen kom jag på att jag var sugen på god mat, så jag gjorde wok istället. Sen kom jag på en till sak, nämligen att det vore smidigt att slippa göra middag idag när vi ska packa så då gjorde jag massa wok istället.

Okej, att göra:
- Rensa kyl och ut med sopor
- Diska
- Städa undan lite
- Tvätta sängkläder
- Skriva ner bokningsnr
- Slå in sista klapparna
- Och såklart: PACKA

Sååå, det kanske vore den bra idé att sätta igång? Bara fyra timmar tills Terje är hemma och vid det laget hade jag ju egentligen tänkt vara rätt klar så vi kunde gå igenom det sista tillsammans, käka och lägga oss tidigt så man är pigg och pepp imorgon.

Peppelipepp

Haft besök med lite glöggmys, öppnat en vinare, lyssnat på julmusik, sett på Ernst, slagit in paket och lägger all energi på att bara vara pepp och glad! :) Går bra, som sagt handlar det bara om att dra upp sig gång på gång.
Imorgon blir det sovmorgon och sen slå in Terjes klappar, packa, städa undan (typ rensa kyl och så), stryka och se om det är något sista som behöver tvättas. Sen på torsdag bär det av! Så underbart att få komma hem - och att få träffa Axi igen! :D Ska packa bilden med diverse nödgrejer; filaar, mat och skyffel så man kan känna sig lite lugnare med resan.

Var ute och rökte för ett tag sen och fick en extra skjuts med julkänslan: Granarna runt gården var riktigt fina och det föll lätt, gnistrande snö, detta trots att det inte är kallt ute. Härligt!

Nu har Terje krupit till kojs och jag sitter uppe lite extra för att känna av ledigheten, ska nog snart lägga mig och läsa - eller kanske slå in paket när han sover? ^^

Vem vet vem vet, men nu söger bloggen god natt i alla fall!


Jullov

Här stod nyss ett långt inlägg där jag skrev en jäkla massa deppkänslor som virvlar i mig nu. Men vem blir gladare av att älta skiten?
Nej Mikaela - allvarligt talat!! Det är snart jul och nu får jag fan rycka upp mig, för varken jag eller någon annan orka med en lipande idiot mitt i allt mys.
Så! Nu ska jag slå på julmusik, kanske öppna en vinare, slå in lite julklappar. Känna mig glad, fri, ledig, lycklig för snart är jag hemma hos alla jag älskar mest och kommer ha en underbart högtid varvad med mys och fest.

Det blir inte bättre än man gör det, eller hur?


Snaaaaart

Åååååh fy tusan vad trött jag är, julhandlade på stan, tog bussen hem och fick ju sedan gå från bussen med kassarna. Inte att rekommendera, blev helt slut i mina stackars axlar.. Väl hemma fick man lite skitnyheter också, men låt oss fokusera på något trevligare nu!

Skoldagen var lagom ansträngande, hade utvecklingssamtal med rekorn och efter de drack vi glögg, åt pepparkakor och kollade på Draktränaren! Så vi fick lunch bestående av gröt och mackor med massa olika pålägg - gott, förutom gröten då ^^ Såg klart på filmen och sen fick vi sluta. Egentligen skulle vi till kyrkan också, men det var frivilligt och vår lärare för eftermiddagen hade just deklarerat att han inte hade tid med lektion då så jag kände att lite shopping var nog mer min stil än kyrkan.

Imorgon blir det sovmorgon för börjar först strax innan elva - då är enbart jullunch och avslutning som står på schemat så lär ju inte kunna ta mer än ett par timmar. Terje jobbar onsdag också, så då ska jag vara hemma och packa, städa, fixa. SEN, torsdag morgon, bär det av! :) Ska väl ringa och boka biljett redan idag kanske utifall att det är mycket folk.


Nej, har slängt i en tvätt och känner mig verkligen för förbannad och trött för att orka ta tag i disk eller något, så överväger att lägga mig och läsa istället. MAN HAR JU INGET PLUGG SOM MAN MÅSTE GÖRA NU, MOHAHAHAHA!!! (Åh ljuva tanke)

Natti

Hotell Nova

Idag har det varit slappt, ingen teori på hotelläran utan istället satt vi och jobbade med en uppgift som går ut på att klassen gemensamt ska designa och planera allt runt öppnandet av ett nytt hotell. Idag satt vi mest och klippte och klistrade bilder, kollade planlösning och försökte hitta på namn :)
Vid halv ett tog vinläran vid, som ju inte gick på högvarv den heller :P Vi fick testa fyra olika mousserande viner "som inspiration till nyår", detta genomfördes på ett... avslappnat vis. Vi drack, använde inte spottkopparna och den djupa analysen sträckte sig ungefär så här långt "Den här var god!". Efter det spelade vi spel och sen var min skoldag slut ^^

Vad som inte vara lika slapp var väl att ta sig hem, det har fått för sig att snöa och blåsa lite idag och till och från kom ju någon riktigt mysig liten vindpust. Mjooo, men hem tog man sig iaf!

Nu sitter jag här och försöker bli lite pigg - för sen måste jag allvarligt talat göra det sista på matuppgiten. På riktigt. För den SKA in imorgon, tänker inte dra på det.
Blir helt perfekt med lite pyjamasparty här sen imorgon kväll, för då kan man i samma veva fira att allt skolarbete är slut för den här terminen, vi överväger att köpa lite bubbel också :)


Nej brr, vad frusen jag blev. Filt, te och pluggpluggplugg!

What a day!

Jag känner lite som så att vaaad hände? Den här dagen har bara varit så flumm :P Hade först turism, vilket var jätteintressant idag då vi talade om kulturkrockar och värderingar. Hela lektionen bestod av diskussioner så var bara kul och knappast jobbigt. Sen på nästa lektion så spelade vi en spel :P När den lektionen var slut var klockan 10:40, och min nästa lektion började 14:15. Gick iaf och käka julmat (där sprack min diet by the way) och sen var det då bara att vänta. Och vänta. Och vänta. Faaaast även om de andra hade lektion så var det inte så superlänge, så kunde flumma med alla finisar under tiden iaf, och annars så satt jag och kolla på tv3play.

Så, efter att då ha väntat i tre och en halv timme går man på engelska, och gissa vad? Hon delar ut ett par papper, frågar om det är okej att vi kortar ner lektionen från två timmar till 45 minuter och sen lekar vi pipstopp resten av lektionen. AAAAH, jag känner att det vat väldigt nödvändigt att jag satt och väntade på det i flera timmar xD
Men för fan, jag var glad ändå, tills jag insåg att jag skulle missa bussen med ca. tre minuter och skulle behöva vänta i datasalen ytterligare en timme. MEN, då kom Janina som en räddare i nöden, så vi drog på shoppingrunda och sen skjutsade hon hem mig <3

Och gissa vad? Var på möbelreturen och hittade precis ett sånt bort som vi  har velat ha till whiskey-hörnan i arbetsrummet, och det kostade bara en tia :) Så nu ska jag överraska Terje lite är hn kommer hem. En ny dörrmatta fick jag också tag på, vilket ju känns helt okej för idag ska det nämligen göras om här hemma. Trött på att ha kläderna i kallhallen så stuvar om lite.


Nehej, plugga?? Gud vad jag är opepp, sista uppgiften så jag borde göra en liten segerspurt nu innan helgen så man kan fira riktigt på fredag och bara vara KLAR, men känns lite segt just nu, mer sugen på att först sova och sen städa, pyssla och göra fint.

Jul!



Haha =D På tal om gamla bilder, hittade den här också. Känner nästan igen mig själv?

Tre år sen



Sis, jag, bejbi xD

Äta äta kräfta kräfta

Så var det lördag igen, tiden går ju verkligen helt galet fort! En skolvecka kvar bara(plus ett par dagar när vi inte komma ha just någon riktigt lektion), sen är det plötsligt jullov och halva utbilningen är avklarad. Sjukt.

Men just nu är det en vanlig lördag och jag fördriver den genom att slappa och dricka apelsinjuice. Ska plugga lite också, till prov i turism, men det känns inte så betungande. Imorgon ska Terje vara ute och smida hela dagen så jag tror jag ägnat mig åt skriftliga arbetet i matlagning då istället :)

Bättre sent än aldrig: Ikväll blir det kräftskiva! Eller ja... Det är bara jag och Terje, så man skulle nog mer kunna uttrycka det som att vi tänker käka kräftor till middag. Iaf, har köpt hem lite gott till så jag längtar redan, mumma! Har fuskat och köpt färdigskolade kräftor på burk också som man ska göra någon röra av - så man har en chans att bli mätt också^^




Nej, undrar om man ska krypa ner under täcket och läsa lite bok innan pluggrycket? ^^


Partyögon

IsaDora har senaste åren gett ut eye shadow palette, som är fem snyga skuggor som går bra ihop men också passar finfint var för sig. Knappast ett nytt koncept, men gillar att utformningen av förpackningen och framför allt så brukar de ha riktigt snygga färger med! Jag köper sällan nya skuggor, och känns rikigt nice att då kunna köpa en palett som både är billig + innehåller alla färger som är inne för tillfället.

På lilla jul fick jag den här av mammi



Måste bara tipsa om att jag tycker den var suverän som partymake! Har bara en hemmakväll idag, men kändes för att prova lite så gjorde en jättesnabb skuggning med den svarta, och sen drog jag med den vita i ögonvrån. Mascaran tog längre tid än vad jag la på skuggningen, och ändå blev det jättebra! Gillar helt klart glittret också, som faktiskt inte faller ner allt för mycket på kinderna om man är lite försiktig.

Nu är det bara att planera in någon fest så man får använda det ordenligt då, fast tror att nästa tillfälle blir juldagen faktiskt. Förvisso är det lite party inplanerat till nästa helg - fast det är pjamasparty med glögg, film, spel och allmän tjejkväll sådär :P Men ja, hårdsminkad och pjamas, kan bli nya modet! :D

Tror iaf att det kan bli en toppenkväll, så håller väl tummarna för att det blir spikat. Täääänk om sotaren hinner komma så öppna spisen i vardagsrummet är igång tills dess i så fall??



Nej, tänk om man skulle fixa det sista i köket så det finns någon plats att fixa mat på sen när Terje kommer hem. Hu, mat. Fortfarande mätt efter vår galet goda lunch!

Matmatmat

Fredag, det gillas! Hade matlagning, och jag vet inte om jag har berättat hur nice det är? Man åker dit, drar på sig lite bekväma kockkläder och så drar vi igång att fixa mat som läraren har skrivit ut recept till. Delar upp oss på olika grejer och sen hjälps vi åt att städa undan och duka. Så drar vi upp till ett litet rum och ÄTER. Är alltid trerätters, idag var det
Potatis- och purjolöksoppa med knaperstekt bacon
Rökt lax med ljummen potatissalled m. sparris, sockerärtor, gröna bönor mm.
"Minipizzor" gjorda av lyxig pajdeg med olika topping, min hade vit choklad och hallon
Sen kaffe på det och så sitter vi och flummar och skrattar som galningar(lätt jobbigt att försöka äta utan att kväva sig) i drygt en timme, sen slänger man in tallrikarna i disken och så var skoldagen slut.

Mm, så nu sitter jag här, mätt och belåten och känner mig dessutom lite duktig efter en prommis från godby i friska luften. Ska väl snart ta mig an diskberget och borde passa på att städa lite i allmänhet - eller ska jag kank dra igång med plugget direkt? Vem vet, har flera timmar på mig innan herrn i huset kommer hem och distraherar mig ^^


Idag är vi peppa!

Idag känns som en rätt bra dag! :)

1. Jag är klar med tentan som ska lämnas in idag, och i stort sett klar med den till imorgon så behöver inte känna mig skitstressad.

2. JAG VANN AUKTIONEN, på Tradera alltså :) Så nu är den underbara klänningen min, synd bara att den ju skickas till min svenska adress, så får se den först den 23.. Fast har ändå inte tänkt använda den innan julen så det är okej :)




3. Fick sluta tolv pga. schemaändring

4. Fick en tre på franskaprovet! Hade knappt pluggat eftersom vi haft familjen här, och tyckte provet kändes jättesvårt, men gick ju bra ändå! Terminens lägsta betyg, förvisso, men jag är jättenöjd! :D

5. Visat sig att kansliet anser att det som vi ska läsa i kursen Affärskommunikation har jag redan gjort på gymnasiet (de har mina betyg och läroplaner) så jag har fått en femma i betyg på en kurs vi inte ens börjat med än. Haha, wuut liksom ^^

6. Eftersom jag slutade så tidigt så fick jag ta 12-bussen, som bara går till godby, annars hade jag behövt vänta två timmar på en buss som går till grelsby. Vid ett stopp strax innan vi är framme i godby kommer chaffören fram till mig och frågar om det inte är jag som brukar gå på i grelsby på mornarna? Joo, det stämmer ju ganska bra det. Så han frågar om jag har fixat skjuts från godby - vilket jag ju såklart inte har - och så säger han att han är ledig en timme så han kan köra mig! Han frågar om jag bor där uppe vid vägen eller längre bort, och det slutar med att jag får skjuts nästan hela vägen ner till sjukhuskorningen (inte ens en kilometer från där vi bor).
Det var jättesnällt verkligen, och jag fick upp humöret lite ytterligare.








Nu är jag hemma och ska snart kolla igenom tentan en extra gång innan jag skickar in den. Ska passa på att plugga undan lite annat nu när jag är pigg* så blir det nog tv-slapp med kaffe och peppakaka sen känner jag på mig :)



*Pigg! Har haft en riktigt långhelg, när jag har sovit enormt mycket och pluggat undan så jag inte behövt känna mig stressad. Och nu - för första gången på veckor - känner jag mig vaken och levande igen! Har bara gått runt som en zombie, men det gjorde underverk att få vila lite.

Titta vad jag har köpt!


Morgonrock från Kappahl. Sjuuukt mjuk och skön, och helt galet fin. Såg den för ca. en vecka sen och har varit lätt besatt sedan dess, så nu slog jag till när den ändå var på extrapis <3


Blev ett par sånna här också(också från kappahl). Det där vita fluffet högst upp agerar foder i hela strumpan så de är riktigt mjuka och varma. Mmmm, nu kan jag njuta i vinterkylan!
De har en hel bunt med pjampasbyxor också som jag känner ett visst behov av, men man ska väl inte överdriva :P Lite senare kanske ekonomin är okej med att ett par sådana också införskaffas - i så fall är min hemmaoutfit fulländad!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!