Klassfest med girlsen!

FREDAG gott folk!

Matlagning i skolan, kul som vanligt, gott som vanlig! :)

Efteråt var Janina snäll och skjutsade hem mig, men först var vi på alko, strosade på stan och tog en tur till Mio. Nu har jag varit hemma ett tag och bara vilat, och tänker fortsätta med slappandet ett tag till.

SEN jäklar blir det party, feber eller ej! Klassfest står på schemat och med tanke på vilken bra klass jag har så känns det lovande ;) Fast kan ju spåra ur en aning, om man tänker på hur vi brukar vara i vanliga fall i skolan xD

Nej, nu ska jag fortsätta slappa och samla energi! Sen blir det duschen och klädproblem (dresscode: Little black dress. Lätt att fixa, ja, men visade sig att jag hade för mycket att välja på. Beslutsångest!).

Puss!


Gnäll, del 1

Imorgon åker nog inte Mikaela till skolan. Hon åker nog till farbror doktorn istället, och sen stannar hon i sängen så hon är superduperfrisk på fredag så hon kan gå på rolig matlagningskurs och sen ut och ha kul med kompisar.

Har spårat ur lite känner jag, ganska säker på att jag har feber och har än så länge börjat gråta 3-4 gånger på eftermiddagen. Fullständigt utan anledning. Tror jag behöver sova.

Finnar i söderhavet



När jag kom ut imorse så blev jag först ganska glad för att det inte var kolsvart. Sen insåg jag att det var pga månen och så blev jag lite deppad över att jag cyklar till skolan praktiskt taget mitt i natten. Ångrar mig, blir inte deppad, blir bara glad för att det inte är lika mörkt och läskigt. Kommer fram till cykel, blir deppad igen. Cykel har frostat igen, cykel mår inte bra, cykel VILL INTE cykla idag. Lampan är i stort sett omöjlitg att slå på, för knappen har fryst fast. När jag ska börja cykla tror jag först att jag har låst den av någon dum anledning, men efter lite av min omätliga styra så lossar allt och det visar sig att den bara hade fryst fast en smula, låter konstigt när jag cyklar men det går. Sadeln kan jag inte sitta på och växeln har fryst fast på tvåan. Framme vid bussen kan jag inte låsa den jäkla cykeln - för gissa vad? Pinnen till låset har fryst fast!

Och varför då allt detta gnäll? Jo,
1. För att jag känner lite för det
2. För att ge exempel på allt HEMSKT som vintern för med sig.

Så det här är mitt förslag:
Åland är ju en ö, en pluttig ö. Och det finns massa färjor här. Så om vi knyter fast ön i alla de här färjorna och så drar vi den till varmare vatten, och så blir alla varma och nöjda och glada! Okej?

+ & -

jag. är. så. trött.

och de här bihålorna ger sig ju inte, och jag är ju i skolan så jag hinner inte till doktorn för att få några piller. damn, ringa imorgon iaf och se om det går att lösa.
idag är tydligen en ltie extra dålig dag för min kropp:
- när jag gick hem från skolan när började gatstanarna att röra på sig (eller alltså, gupplorna på stenarn, snarare). det var lite konstigt och jag tror (hoppas?) att det hade mer med mig att göra än med dem.
- jag fick halvkramp och mjölksyra i axel och arm av att ställa upp tallrik i stället ovanför diskbänken.
- osv.

MEN. det har hänt bra saker också idag, serru. jag fick tillbaka franskaprovet och hade fått en fyra!(aha. vg+ typ) åh, allt tack vara glosor.eu, utan det hade jag väl fortfarande suttit och undrat vad kapitlet handlade om.
sen imorse skrev jag prov i alkohollagstiftning och min effektiva lärare hade redan rättat och skickat det på mailen, och jag fick en femma!(aka. mvg) tusan vad lycklig jag blev, kanske främst för att det var så otippat. bäst av allt var att jag inte hade pluggat utan var rätt inställd på att jag troligen skulle klara G men om inte så fick jag ta smällen eftersom jag bara festat och myst hela helgen istället för att vara en god elev.
så det känns fint att ha gett mitt ego en gick, kan behövas inför redovisningen på engelska imorgon... men man måste ju inte kunna allt, va?

terje frågade just om jag satt och skrev om hur duktig han är. så jag måste nog göra det:
terje är jätteduktig, för han målar i lillhallen här nere så nu ser det fräscht och fint ut istället för sunkigt och blä.

nej gud, mina ögon försöker hoppa ut ur huvudet på mig så ska sluta glo på skärmen. puss!

Nananananaaaaaaaaa JAG HATAR SNÖ nana

Imorse var det västa morgonen på länge. Verkligen!
Typ såhär: Vaknar och är PEPP för det är fredag, drar på mig kläderna lite fort och bestämmer mig för att åka direkt för att komma undan lite av trafiken. Lalala. Öppnar dörren och WUUUT?! Det snöar, massor massor. Stänger dörren och drar iväg mess till min pappa och pojkvän (de är män, aka: de kan sånt där om bilar) och frågar om jag vågar med tanke på temperaturen, snömängden och däcken. Får veta att njaaaaoo, kanske.
Inser att jag ju måste ta mig iväg så går ut i KYLAN och börjar skrapa rutor. Domnar bort i fungrarna. Kör iväg, brum brum. I typ en kilometer - vänder. Det är kolsvart och snöflingorna är jättestora, så billyktorna lyser ju bara upp den jävla snön och inget annat. Så som t.ex. vägen.
Hemma, väntar, surar, fryser. Kommer på en plan.
Efter ett tag sätter jag mig i bilen igen, kör till mattssons och tar sena bussen därifrån.
Måste gå från bussplan till skolan. I sommarskor. Blir dyngsur. Tappar känseln i tårna. Väl framme på skolan ska jag köpa skåpsnyckel så jag kan byta om till kockkläder, men vakits är inte där och inget skåp får jag. Letar upp min klass, som lånar ut nyckel till skåp och hjälper mig att fixa kläder. Sen har vi lektion och lagar mat och har skitkul och flummar så som man ska på fredarna. Slutet gott allting gott.

Ja herregud, undra på att man blir sliten va?
Nu borde jag ägna mig åt allt det där städet som jag snackade om igår, men så jobbigt. Får bli en light-variant och efter det blir det en lång, varm dusch.

Ikväll tänker jag dricka vin och mysa i soffan - hittade två tyska, halvtorra viner med massa syra som jag inte testat förut. Undrar om det är så att alko tar in nytt lite nu och då, eller om jag bara varit blind? Blev iaf glad, kul att testa någpot nytt men som ändå är på säker mark liksom.
Tim kommer senare på kvällen också, så ska ta en roadtrip till stora staden och hämta upp honom där nån gång! :)

Nej, stääääääda. Och kanske äta, men tanke på min flummnivå just nu så lider jag ju uppenbarligen brist på något väsentligt.


Trött och ensam, typiskt

Typiskt, jag som skulle hinna med att städa och fixa så mycket, skrota runt lite sådär nu när jag en ensam hemma (Terje är borta på jobb). Men så fick jag knappt sova något alls inatt, och lyckades inte somna något nu på eftermiddagen heller så har bara gått runt och varit supertrött och inte fått något alls gjort :/
Jaja, slutar tidigt imorgon så kan försöka få något gjort då istället.

Nu sitter jag i soffan och inväntar att något bra ska börja på tv. Tyvärr är lite jag lagom mörkrädd och tycker inte alls om alla fönster, så risken finns väl att jag kryper upp till sängen och läser istället. BLÄ för pojkvänner som åker bort på jobb :(


Nej, för trött för att skriva! Slappa och sen sova - imorgon har jag matlagning och franskaprov - sen slutar jag tidigt! :) Kanske kommer den äldre av bröderna T och hälsar på i helgen också, trevligt. :)


Hemmadag i regnet

Ja, blev hemma idag med, men mår iaf mycket bättre. Tror det mest var sömn, rinexin och panadol som behövdes för nu känns det som att jag har motat bort det där viruset. Ska fortsätta att ta det lugn och hålla mig inne idag men imorgon SKA jag iväg till skolan. Saknar folket :)

Blir lite pysseldag känns det som, ingen uppfriskande skogsprommis iaf, det öser ju ner! Hu, den fina delen av året är helt klart slut. Nu är det bara att väääänta tills maj kommer. Ett halvår kvar - inte ett dugg deprimerande. Som tur är kommer lite jul däremellan också, när det är helt okej att det är snöigt och kallt. Eftersom vi åker hem över julen så tänker jag passa på att börja pynta här lite extra tidigt så man får ha myskänsla lite extra länge. Men häromkring har de något somn heter "lilla jul" som är redan första advent, så jag antar att det är helt okej att slänga upp ett och annat pynt efter det?

Men nog om jul, det var väl inte direkt det jag hade tänkt pyssla med idag :P Istället blir det läxor, tentaplugg och städning. Har inte riktigt energi till något storstäd sådär, men plocka undan lite ska man väl klara. Drog med massa saker från Sverige och det mesta ligger nu i påsar på köksgolvet. Lagom inspirerande.

Åh! Och så har jag köpt en klädställning till sovrummet som Terje var en ängel och monterade ihop igår, den kan jag ju pyssla med! :) Jag tyckte det kunde vara en kul grej, att låta fina kläder hänga ute i rymmet som en liten inredningsdetalj, vad tror ni? Sen köpte jag några galgar i typ stål och några i vitt trä, så det blir någon form av balans.

Nu ska jag börja plugga, men kan avsluta med att tipsa om en jättebra sida för alla er som pluggar språk: glosor.eu
Finns massa prov, men blir du medlem kan du göra egna, vilket rekomenderas för då får du ju med exakt de ord du ska plugga till. Att bli medlem är gratis och går jättefort. Konceptet på sidan är väldigt simpelt egentligen, men iaf för mig funkar det perfekt som inlärningsmetod :)

Allt möjligt

Nu är jag "hemma" från Sverige igen. Blev inget bloggande där borta, hade på tok för fullt upp! Blev shopping, fika, middagar, påhälsningar, vinkvällar och allmänt hemmamys! Tack alla som tog sig tid att ses, jag hade ett underbart lov! <3

Men som sagt, verkligheten kallade och nu är och tillbaka på ett regnigt och blåsigt Åland. Och så undrar jag om jag håller på att skapa en tradition som bygger på att jag ska bli sjuk varje gång jag åker mellna Malung och Åland? Förra gången blev jag ju superförkyld som varade i 3-4 veckor. Inte lika illa nu, men har mått lite halvkasst och igår drog biholorna igång att göra ont. Sen på kvällen kom lite feber smygande som sen blev värre under natten eftersom jag inte hade någon medicin hemma :/ Idag är jag hemma och har köpt febernedsättande och tar mig iväg till skolan imorgon, men känns ändå trist. Sitta här ensam ute i skogen och må dåligt och frysa? Nej, inte bra!


Dilemma: Fryser som fan, men är sugen på glass. VAD GÖRA? Micra glassen? Nej, blä. Ska krypa lite längre ner under filten och fundera mer på denna världsviktiga fråga.


PS. Det blåser jättemycket

Höstlov inom kort

Imorgon bär det av! Sverige, Dalarna, Malung! :D
Bilresan kanske inte blir det roligaste dock, är framme 19:30 svensk tid och sen tar det drygt sex timmar att köra. Värsta är nog att det kommer vara mörkt och vi är nog inte så jättepigga, men får bita ihop. Kommer iaf vara skönt att komma fram då istället för att hela onsdagen ska försvinna på resande :)
Har hållt på och packat och donat nu, ska fortsätta snart men det var så skönt att sitta här under filten och mysa. Sen imorgon blir det stress, hinner bara vara hemma en halvtimme innan det är dags att åka :P Om jag inte väljer att skippa företagsekonomin, beror på vad vi ska göra..

Hade prov i starka drycker idag, och trots alla farhågor tror jag det gick bra. Inte bra som i MVG, men bra som i att jag tror inte att jag måste skriva om. Och det var precis där min ambition låg. Lite taskigt att ha så grymt många och svåra instuderingsfrågor, och sen var det ett skitlitet prov :P Oh well, hellre det än tvärt om i guess. Men vart ska jag nu göra av all min nya onödiga kunskap??

I övrigt har det här varit en riktigt bra dag. Tiden har gått fort fort och var riktigt kul att vara i baren. :)

Nästa update blir från svensk mark :)

It's sunday

Vaknade halvtidigt imorse och kände mig härlig utvilad, men låg kvar och drog mig ett bra tag. Ni vet när man sover, men är tillräckligt vaken för att kunna njuta av varje sekund, men är medevetet nöjd över sin egen omedvetenhet. Precis så, ett underbart sätt att börja en söndag.
Efter det blev det filmmys, först i sängen och sen - efter frukostrasten - i soffan. Bara kramas och gosa och ha det så där lugnt tillsammans att man får fjärilar i magen och känner sig helt nykär. Så.
Efter det kännde vi oss tvungna att göra lite nytta - Terje åkte och smidde och jag själv pluggade.
Sen kom eftermiddagen och jag gick ut för att plocka äppel. Det gick jättebra, jag fick tag på alla de stora fina högst upp! Såhär gör man: Ställ dig på en bänk så du kommer en bit upp och når någon stor gren. Ta tag i grenen. Skaka allt du kan och hoppas vid gud att du inte får allt i huvudet. Tada!

Medan Terje fixade i köket så kröp jag ner i soffan med en kopp te och bläddrade igenom min helt nya Lantliv. Efter en stund gick jag in i köket och och hjälpte till, för det vankades musteri av äpplena. Det gick bra, en stund. Sen gick lilla maskinen sönder, ops? Ett par liter must fick vi iaf ihop och resten av äpplena har hamnar i frysen i väntan på bättre tider.

Just nu håller Terje på och diskar och jag själv sitter här, prisa det morderna samhället! Ett glas rött står på bordet intill, usch på mig. Men till mitt försvar så har vi en rådjursstek i ugnen och vi öppnade en flaska för att ge spad åt den.
Nu bör jag nog sluta skriva, egentligen gick jag till datorn för att leta rätt på något trevligt recept på äppelpaj. Men så tyckte jag liksom att jag haft en så underbar dag så jag vart delge er ;)  Mm, ibland är det fint att finnas, visst? De här dagarna när man är lycklig och kär och solen skiner och äpplena är mogna och träden är gula.


Maha

Men alltså wuut? Jag skrev ett jättelång inlägg, men jag tror fan att jag glömde att posta det xD
Fast det i sig själv sammanfattar nog typ det jag skrev, nämligen att jag är övertrött och flummig ^^ Det får räcka så, vi låter tystaden tala helt för sig själv.

NU ÄR DET FREDAGSMYS

Oh yes, det är fredag! Den här veckan har gått helt galet fort och långsamt lite samtidigt sådär, känner mig mest dagvill och förvirrad men nu är jag iaf helt övertygad om att jag är ledig.
Var på alko (läs: systembolaget) idag efter skolan och införskaffade vin och sake. Ett vin jag aldrig testat förut faktiskt, men lät riktigt gott och var ekologiskt så vi ger det en chans, jag kan offra mig liksom.
Sake blev det också som sagt, för i helgen vankas sushi! Har gått och varit så sugen så nu lär det bli av, trots alla dryra ingredienser. Får se om det blir idag eller imorgon, är egentligen lite för slö för att ställa mig och joxa med det där.

Idag började jag en ny kurs, i matlagning - hade dock bara teori idag. Tror iaf att det kommer bli riktigt nice så känns helt okej att ha lektioner på fredagar trots allt. Sen slutar vi ju faktiskt redan halv två så :)

Trevlig sak nr två, vi fick trerätters till lunch idag. Wuuut? Mycket lyxigt, mycket gott, mycket mätt ikk.

Undrar om jag skulle ta och krypa ner i sängen och läsa en stund? Känner mig lite smått speedad för tillfället, övertröttheten har nått en helt ny nivå den här veckan. Vilket förvisso kan vara bra också, har haft ett antal skrattanfall senaste dagarna och sånt är ju bra.

Vad som inte är bra: Prov i starka drycker. Åh, jag borde verkligen plugga idag. Fast å andra sidan så har jag hört att teori är bra, men att göra saker i praktiken ger oftast mer. Learning by doing, ni vet. Sååååå... Ja, jo. Ni fattar.

Nej, verkligen. Jag måste vila min trötta hjärna innan den exploderar. 

Kväll

Dagen blev bättre efter att jag väl avverkat håltimmen och fått lite mat i kroppen :)
Redovisningen gick nog bra tror jag, schysst stöd från klassen trots att alla antagligen var lika trötta som mig. Skönt att ha det avklarat iaf, så nu har jag flera veckor framför mig när man på den lektionen bara får sitta och lyssa på de andra :)

Skulla ha pluggat starka drycker nu på eftermiddagen, men har varit för jävla trött. Blev en lugn eftermiddag istället, men god middag som fick avrundas med lite vin.

Nu är det lite tv som gäller och sen sängen. Imorgon går jag bara halvdag - nice! Så då blir det bra med tid att plugga undan lite och forhöppningsvis ska jag känna mig lite piggare sen.
Är lite pepp på att hitta på något i helgen, kanske in till stan nån kväll om vi skulle ha råd? Sen skola mån + tis och så åker vi hem till Malung tisdag kväll / natt! Känns som en härlig plan :)

Nu: Halv åtta hos mig.

Tröttheten

Oj vad jag önskar att jag vore hemma. Och oj vad den här dagen inte känns bra.
Scemaändringar, som inte är till min fördel. Extrem trötthet och skaplig hunger / näringsbrist.
Suck.
Längtar så tills den här dagen är slut och jag kan komma hem och krypa ner i sängen och stanna där.

Fynd

Har äntligen fått upp min fina tallrikshylla! Nu har jag mest slängt upp lite blandat don tills vidare, får styla om den sen :)





Var på loppis idag och gjorde riktigt fynd! Fem tallrikar för 2,50 euro. Det fina i det hela är ju att det är exakt sådana här tallrikar jag velat ha i evigheter, men när jag hittat liknande i butiker har de alltid var på tok för dyra. De är iaf helt underbara och jag är supernöjd! :D




En solig fredag i oktober

Jag är ledig, och när jag stiger upp efter min sovmorgon så skiner solen redan in från en nästan löjligt höstblå himmel. Löven har fått en perfekt färg och de äppel jag inte plockade igår skiner knallröd utanför köksfönstret.
Kokar kaffe och kryper ner i soffan med Latliv i högsta hugg. Läser, myser, titta ut, stannar till, känner efter. Och jo, jag är rätt säker på att det här är en fin dag att vara på. Det känns liksom så.
Jag hade tänkt att ha en riktig pluggdag, men efter att ha bläddrat i lantliv är jag nu istället snarare sugen på att städa och fixa.
Vet inte. Tror jag helt enkelt tar en kopp kaffe till. Läser lite till. Stannar till, lite till. Så får vi se.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!