Frisk och kry!

Vaknade upp med en osamarbetsvillig hals idag, men efter vila, alvedon, små prommisar och massa vatten så känns det nu bätter. Tack och lov, hade verkligen vägrat att ligga hemma och vara sjuk nu!

Imorgon är det nog dags att börja kolla igenom det som ska med till Falun. Känns härligt slappt att det är festival så kläder=inte så viktigt (avklippta jeans, linne, converse - klar!), och att man dessutom sover i lägenhet så behöver inte packa alla de här vanliga grejerna. MEN vore ju nice med en riktigt festivalupplevelse men tält och hela köret också, fast vet inte riktigt vad det skulle vara? Mitt krav är att det är lagom billigt och det utesluter ju det mesta :P

Får se om jag åker till Falun redan på torsdag, men lite tur så kommer family ändå att ta bilen till blg då så kan få skjuts, shoppa lite på kupolen och sen ta bussen till Falun. Vore betydligt mer nice än 2,5 timme själv på buss.


Söndag

Blev riktigt familjedag idag! Dels mors dag, och dels så kom pappa hem efter en vecka på arbetsresa så fick träffa honom för första gången sen jag flyttade. Gissa om han har en bra daddy om han åker 45 mil på lördag med flyttsläp, sen ägnar söndag åt att hjälpa mig packa och städa för att sedan åka 45 mil hem och sedan direkt måndag morgon ska till finland på jobb så han får åka ytterligare 45 mil bara några få timmar efter att han lämnat av mig och all packning i Malung <3 Som jag sagt så många gånger förr: Jag är bortskämd med underbara människor!

Blev god middag och vin nu på kvällen, som avslutade med film. Nu ska jag snart krypa till kojs och imorgon ska jag och Stina åka till mora! Ska bli superkul att träffa henne igen, så när jag blev medbjuden på en dag på stan så tyckte jag det lät som en superidé :D

Sov så gott sötisar

På väg till Malung

Sitter hemma, proppmätt och nöjd. Gjorde tapas till middag och det var SÅ gott, lite sangria till det och så shakade jag ihop lite sommardrinkar efteråt :)

Igår var det parken som gällde, vilket ju förvisso var väldigt trevligt men kände typ ingen där :S Verkligen 40+ som gällde, kände att jag saknade arken då..
Ikväll är det som sagt hemmakväll, även om jag känner mig rätt partypepp - sparar på energin till Rockstad Falun nästa helg istället! Kommer så super, speciellt när det är sagt att det ska bli bättre väder då :D

Jo just det. Kollade om det skulle vara något bra på tv ikväll, och vad ser man? "På väg till Malung" del 1/4. Åh. Herre. Gud. Var tvungen att titta och det var precis så illa som jag trodde. Men ELIN babe, du får allt lov att kolla in och se om det kan vara något för dig ;) Vore grymt om jag fick kidnappa dig till mitt Dalarna då! :D

Nej tusan, nu ska jag vara lite social här. Ha det bra gott folk. Puss!

Två veckor.

Idag har varit en tung dag, men man tog sig igenom det också. Bara att streta på - right?

Nu ska jag iaf krypa ner i sängen och läsa och sen göra mitt bästa för att sova ut imorgon så jag blir pigg och har lite större chans att vara pepp. Sen lutar det åt att det blir utgång på kvällen, men lite extra god middag här hemma första för att fira att sis är klar med skolan!

Borde fixa lite imorgon också, packa upp och så.. Har inte riktigt tagit mig för att göra något sådan, men är väl lika bra. Tillvaron är nog rörig utan att ha alla mina ägodelar i sopsäckar. Ja, ny dag, nya krafter - senare, snart. Snart.

Lillördag

Onsdag, och nu börjar tristessen sätta in. Eller inte tristess egentligen, för samtidigt känner jag mig helt slut och är riktigt glad över att sommarjobbet inte drar igång än på en stund. Så vet inte vad jag ska kalla det, men det har varit så fullt upp och rörigt på slutet och plötsligt sitter jag bara här instängd med mina tankar och all tid i världen. Vill ut och resa eller festa eller bara hitta på något, men vad?
Har i alla fall bokat biljett till Rockstad Falun nu, och jag längtar som en tok! Tror det kommer bli jättekul, men nu måste jag bara komma på vad jag ska sysselsätta mig med fram tills det drar igång nästa helg.


Examen, flytt och lite annat

Känns som att det händer mer än vad jag hinner skriva om nu..

Börjar iaf med examen, jag blir glad i hela mig bara jag tänker på den dagen! Första hade vi anslutning i skolan, med fotografering, tal och betygsutdelning (fick ett snitt på 4,72 och det är jag jättenöjd över! så det så!). Sen drog klassen vidare till Elin där vi satt ute i solen, drack bubbel och bara hade det så jäkla bra! Det var SOMMAR, problemfritt och lycka.
Klockan sex serverades det middag på Mariepark så vi fot dit och åt en mumma trerätters (gratis är gott ^^) - blev såklart kvar där till sista (precis som vid varje lunch det senaste året) och sen tog även vi oss iväg. Promenad genom stad och park, hamnade på en parkbänk på en klipphäll nära havet där vi drack bubbel och myste.
Efter det vidare till Arken (nattklubben) för att festa vidare. Som alltid när man är där tappar alla bort varandra och man fort väl runt både här och där, men det var kul och jag fick dansa!

Så ja, behöver jag sammanfatta mer? Behöver jag säga att det var en helt grym dag vars minnen jag kommer vårda ömt, längelänge? Behöver jag säga att jag kommer sakna mina underbara ålänningar? Nej alltså, känns som ni fattar grejen.

På lördagen vaknade jag upp och kände mig, hm. En gnutta sliten, så att säga. Fast det löste sig bara jag fick sova ett par timmar till. Var faktiskt inte just nå bakis - trots 14 timmars drickande? Hade å andra sidan varit duktigt och varvat med vatten eftersom jag annars höll på att somna, så det kanke var det som räddade mig. Blev iaf en slö dag framför tvn, och sen på kvällen kom föräldrarna. De hade med sig ett flyttsläp och var även fullastade med god mat och vin! Herregud, köpt lyxgrejer fär att fira att de fick hämta hem mig så blev en riktigt härlig middag! Sen tidigt i säng, för söndagen hade vi en del att göra..

Upp vid sju och packa som galningar, för att inte nämna allt städ. Vi blev i alla fall klara i tid och sen bar det av mot färjen, och 10 timmar efter att jag för sista gången lämnat Solhem så var jag hemma i mitt Malung igen.

Och nu då? Jag vet inte. Allt känns rörigt, ibland bra och ibland smäller verkligehet upp någon liten minnesbild på min näthinna som får mig att må illa av saknad. Men jag kör på - vad annars ska jag göra? Mitt liv har ändrat väldigt mycket på ett par veckor. Från att ha allt bokat och klart till att inte ha något fast. Nu kan det bli vad som helst.
Vi får väl se. Just nu tänker jag mysa med Axi, sen får vi se.


Pust!

Ja faktiskt, lite sliten är jag nu. Har packat i stort sett allt, dammsugit där det går att komma åt och städat ur kylen.
Egentligen är klockan bara halv sex och jag skulle kunna fortsätta ett tag till, men börjar bli både hungrig och trött och har hunnit med ungefär det jag tänkt - så jag tror nästan att jag tar kväll nu.
Först en lååång dusch, sen äta räksallad och ett glas lågalkoholvin och se på tv en stund. Efter det blir det att packa kläder, smink och hårgrejs till imorgon! Janina kommer hit och hämtar mig på morgonen och sen drar vi till henne och gör oss iordning innan vi ska till skolan. Känns jättebra, så slipper jag sitta här själv i kaoset och försöka bli på bra humör. Kommer nog bli en superdag imorgon! Jag menar, hur skulle det inte kunna bli det egentligen? Först avslutning, sen ägna hela eftermiddagen åt att mysa och dricka vin med några av de bästa människorna jag vet, och efter det en trerätters och så dans? Det är klockrent, helt enkelt! :D

Upp och ner

Idag går det lite bätter med packningen, av två anledningar:
1) Pappa ringade och hade lite utfrågning vilket ledde till att han sa till mig att cykla och köpa mat så kunde han föra över pengar <3 Så idag har jag ÄTIT, macka och youghurt till lunch och så ligger en räksallad och väntar i kylen. Igår var det mycket svårare att hålla modet uppe när man var helt slut från start liksom.
2) Jag har bestämt att alla lådor inte behöver vara packade helt superlogiskt utan det går mycket snabbare om man improviserar lite. Därför har jag nu skapat en låda med märkningen "Mystery box nr. 1, borttappade saker återfinner här'" och nu håller jag på med låda nr 2 i samma serie. Mycket smidigare.


På tal om något annat. Jag hatar malar. De är skitläskiga, seciellt om man är lite mörkrädd och så ligger man lite på spänn för man är själv i huset och det börjar skymma och det är stora fönster överallt och sen plötsligt har man en mal som flyger rak mot ansiktet. Jag kunde ha dött på fläcken, allvarligt.
Försökte hålla ut en stund till men de var överallt (vi snackar 15 stycken i ett litet rum) så jag fick ta mitt pick och pack, lämna den tjocka madrassen och tvn och istället kura ihop mig på en skummgummimadrass i ett annat rum. Just då kände jag att det inte är nice att vara ensam, inte alls. Men lyckades somna tillslut iaf, modig som jag är. Damn.

Nej, det är väl dags att fortsätta.. Badrummet ska jag städa på söndag för har inte grejer till det nu, och så kan jag inte dammsuga helt ordernigt här nere heller innan slla saker är ute - men i övrigt har jag nog tänkt att det mesta ska kunna bli klart idag. Just det, gardineran i vardagsrummet vägrar jag ta ner själv också, det är nämligen där alla malar bor, papap får döda dem åt mig i helgen.

Packa

Det går åt helvete med den här packningen. Jag vill bara gråta och sova. Jag orkar inte det här, jag vill inte det här. Om jag bara kunde ta de saker jag vill ha kvar, sätta upp en skylt där det står "Loppis - Gratis!" på dörren och sen dra. Jag orkar inte sortera de här miljonerna med saker. Och sen lbir en låda full och så hittar jag en till sak som hör till den lådan och då orkar jag inte, och jag orkar inte när jag hittar massa foton överallt och jag orkar inte när jag inte har en jävla aning om vart jag ska göra av något.
Men imorgon kväll ska det helst vara klart. Sen på lördag kommer jag knappast studsa ur sängen på morgonen och sen vid lunch på söndag går ju färjan hem.

Fy fan, och så säger de att pengar inte kan köpa en lycka? Hade jag haft pengar hade jag anställt någon som packade ner de saker som jag ville ha kvar, som källsorterade resten och som sedan städade huset - och det hade ta mig fan gjort mig bra mycket lyckligare just nu. Hade jag dessutom kunnat fixa lite mat med de pengarna och en karl som älskade mig skulle det kunna bli riktigt nice.


PS. Ursäkta gnäll. Jag återkommer som glad och pepp brud på fredag igen!

Onsdag

Ja, har kanske inte blivit så aktivt bloggat på slutet. Har haft lite annat på gång och ärligt talat är det väl fortfarande en jäkla massa för mycket.
Att jag är singel vet väl de flesta redan om eftersom facebook vrålar ut när man ändrar relationsstatus - tack för den liksom. Vet inte riktigt vad jag ska säga om det. Det är jobbigt, det gör ont, jag önskar att saker och ting var annorlunda. Men nu är det inte så så jag försöker bara att köra på med allt annat som ska bli gjort.
Jag vet inte riktigt när det blev bestämt att vi absolut skulle vara utflyttade till på söndag, var väl i och med att Terje fick annat jobb på g som drar igång då. Det känns sådär i och med att jag tar examen på fredag. Kan väl milt säga att det här inte är den mest underbara studentveckan man kan tänka sig. Terje och Tor har åkt idag efter att ha ägnat ett par dagar åt att packa ihop Terjes grejer. Problemet är väl att nu sitter jag här med massor att packa, ett helt hus att flyttstäda (!!! det är inte ens undandiskat liksom, ALLT är kvar) och egentligen borde jag peppa för exeman, till exempel genom att delta på friluftsdagen och spela boll i solen med de andra. Damn, inser att jag inte har något mat heller - förutom en halvliter mjöl och en flaskavinäger typ.
Nej fy fan, jag tror jag kör igång nu istället så det händer något! Det blir liksom bara att jobba på till torsdag kväll, då får jag ta en dusch och försöka hitta något man kan ha som examensklänning och sen på fredag tänker jag ha en jättebra dag och bara ignorera resten av världen.

Fullt upp! :)

Hej sötisar! Njuter ni också av solen? Jag gillar det här med sommar i maj, pasar mig utmärkt - speciellt om det håller i sig typ till september (eller helst hela tiden).

Idag hag jag testat något för första gången, nämligen att rida! Haha eller ja, åka häst är nog snarare rätt ord, Johanna ledde den :) Tyckte det var jättekul, och så är jag stolt över att jag vågade och över att jag tog mig av och på gnäggisen utan pall :D
Så tack Johanna för en kul ny upplevelse! :)

Efter att vi var klara vid stallet så drog jag vidare hemåt, nu har jag just duschat och börjar bli dags att fixa lite, drar ju på klassresa ikväll!
23:45 går färjan mot Helsingfors där vi ska spendera dagen imorgon med studiebesök och shopping om det hinns. Sen går vi på färjan igen på eftermiddagen och drar vidare mot Stockholm. Är framma där på onsdag morgon sen då tar vi vårt pick och pack och drar iväg på fler studiebesök och mer shopping! Sen på eftermiddagen är dags dags att hoppa på båt igen, men då dissar vi Viking och kör hårt på Birka istället på väg till Mariehamn - gissa om det blir klassfest då eller?? Sen torsdag morgon får vi kravla oss i land, tur att Terje skulle hämta mig då iaf.

Så ja, nu borde jag ju sätta igång med lite packning. Eller iaf välja vad jag ska ha för kläder, hm. Får se hur det här slutar, aningen tar jag med mig föööör mycket, eller så slutar det att jag har med mig typ hälften av det jag behöver. Blir spännande att se :P

Praktikrapport

Har suttit med praktikrapporten av och till idag, fast känner mig sådär lagom aktiv. Någon sida har det väl blivit men ja, långt ifrån klar och långt ifrån pepp.
I övrigt så fortsätter det vara en konstig helg, jag vet inget och jag vet inte om jag borde peppa mig själv eller bara gå och dra ett täcke över huvudet. Men, jag tror jag kör på peppning - det borde väl vara det mest vettiga? Lite senare så kommer Johanna <3 förbi, fram tills dess är det nog mer plugg som gäller. Fast inte allt för länge, sen tänker jag faktiskt ta ett glas vin och gå ut i kvällssolen och läsa. Damn, för inte alls så länge sedan gjorde jag precis samma sak, fast då satt jag ute med hela familjen. Ibland är det så jäkla skönt att vara ensam, men när det är ofrivilligt är det plötsligt inte ett dugg kul. Det värsta är att vi inte ens har några lektioner kvar, så det känns lite som att jag är här i onödan. Men ja, jag vill ju vara här också. Jag vill få klart skola och jag vill vara med på klassresan. Allt känns bara så skumt nu. Terje får jag träffa på torsdag när jag kommer hem från klassresan, men sen åker han igen fredag morgon och är tillbaka tidigast nästkommande måndag. Sen helgen efter det tar jag plötsligt examen, gud jag hänger verkligen inte med längre.
Nej fy tusan, uppryckning! Kanske till och med borde vara duktig och få i mig någon mat och så, komma igång lite här.

Lördag

Vilken udda helg, känner jag. Har en madrass i vardagsrummet som syster sov på när hon var här, och nu har jag tagit över platsen. Spenderade hela fredagen här och även natten - varför gå upp till en stor dubbelsäng när man ändå är ensam?
Igår blev det inget alls gjord på uppsatsen, så idag måste måste måste jag få mycket gjort. Så jag förutspår att dagen kommer spenderas på madrassen, med datorn och anteckningarna i högsta hugg. Snacka att dygnen går ihop.
Men är riktigt fin väder tycks det, så undrar om jag inte ska gå ut och suga i mig lite solenergi. Så får det bli.


På åland!

Hej!
Gissa hur trött jag är? En hel massa, skulle jag vilja påstå. Jobbade på en mässa idag och det var så oorganiserat och dåligt och att jag helt matt. Men ja, bara att styra upp det man kan och le en jäkla massa :P

Mässan hölls ju för övrigt på Åland, det är nämligen där jag befinner mig nu. Blev en aning stressigt när vi skulle över med färjan, men vi kom med så nu har jag hunnit med en skoldag och så mässan idag.
Från imorgon till och med måndag så är jag hemma själv (Terje drar till sverige) och det är väl egentligen helt okej eftersom jag ändå måste plugga som en tok om rapporten ska hinna bli klar. Sen på måndag kväll drar jag iväg på klassresa - NICE :D

Nej fy tusan, undrar om jag inte förtjänar en varm dusch och sen lite slappande innan det är dags att dra igång med middag.

Roadtrip!

Från nervös, läskig och ensam bilfärd till roadtrip - hur grymt är inte det?! :D Sis hänger på och håller mig sällskap i bilen nämligen, och sen klämmer vi in lite mysparty på Åland där också ;) Eftersom Terje ska tillbaka till malung i slutet av veckan så har hon ju bra skjuts då liksom :)

Idag ska jag då försöka packa och allmänt se till att jag har koll på allt inför avfärd. Helt ärligt så är jag en gnutta förvirrad här, har inte riktigt fått grepp om att jag imorgon kommer vara hemma på Åland igen, på torsdag jobba på en mässa, på måndag dra på klassresa... Och ja, allt annat som ska hända framöver!
Molnet är min himmel nu kan väl beskrivas med ett ord: Praktikrapport. Jag var så jäkla inne på att jag skulle skriva på den under praktiken, så att den alltså skulle vara klar nu. Är ni klara??
Fast jag försöker att inte noja upp mig. Allvarligt, hon har sagt att jag får en 5a om jag skriver en bra rapport, så om jag skriver dåligt så kan hon ju inte sänka mig hur mycket som helst så länge rapporten ändå är godkänd. Får jag en 4a så går det jättebra det med, vad som däremot inte går bra är att jag ska gräva ner mig och må skit sista tiden på Åland. SÅ DET SÅ.

Nej, undrar om jag ska krama vovve lite. Åh, en månag utan min bäbis :(

Hej!

Ja okej, uppdatering? Har inte riktigt haft tid eller lust med det på slutet känner jag - har bara varvat praktik, jobb och sova så :P Fast nu på slutet har man ju kunnat roa sig med lite mer trevligheter iaf - som att sola till exempel! Riktigt härligt väder har det varit, så har hunnits med lite grillkvällar och sånt.
En partykväll lyckades jag klämma in förra torsdagen också - riktigt nice! Men fattar inte hur jag bara hunnit med en utekväll på hela månaden? Tiden har gått helt sjukt fort och jag fattar faktiskt inte vad som har hänt?
På tal om praktik och sånt, vet någon när tusan praktikrapporten skulle vara klar? Nu på torsdag? Jag har inte ens börjat :S

Nu i helgen har vi varit ute i stugan för att fira valborg. Bara familjen dock, målet var väl mest att komma borta så Axi inte skulle behöva drogas ned inför alla smällare. Fick en jättemysig kväll med god mat och dryck iaf, Terje lyckades till och med ta sig dit på kvällen, tro på fan... Så ja, har ju hunnit skymta karln lite senaste månaden iaf, och det lär väl bli på samma nivå hela maj också hör jag, får sitta själv på åland då :/

Åland ja, drar dit på tisdag :) Träffa mina girls igen! Känner riktigt nice, studeiresa och avslutning och spnt kul står på schemat och så hoppas jag på bra väder så man kan må lite gott sådär. Vad som inte är helt toppen är att jag måste köra hem :/ Terje har ju gått och köpt en bil så han tar den hem, så nu måste jag göra skrangliga lilla Brum. Jag är inte nöjd, inte nöjd alls. Vill över huvud taget inte kör så långt, och dessutom vill jag inte göra det SJÄLV i en bil som låter som en jet när man kör i 70, och som inte har radio. Nej, tisdag tänker jag radera ur mid medvetande illa kvickt!

Så därför tänker jag inte fokusera på sånt fjant nu :P Istället ska jag fundera ut någon god middagsmat!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!