Söndag.

Härligt väder idag med så har såklart passat på att vara ute :) Var till förrådet där jag har alla mina grejer från tiden när jag faktiskt hade ett eget boende som en vuxen människa xD Oh well, nu har jag fått med mig en del som ska in i vagnen och även få pryda förtältet så börjar väl bli lite ordning.
I övrigt är sommarplaneran plötsligt lite mer osäkra än vad de varit, fast på ett bra sätt. Får se var allt slutar, man ska inte ropa hej och så vidare - men hålla en tumme eller två går ju alltid bra.

Imorgon är det valborg och det verkar som att vi får sol i alla fall på kvällen - tack tack. Dock spelar det ingen enorm roll, ska äta god vårbuffé med familjen men i övrigt inga planer. Tänk för något år sen när man hade massa vänner i Malung och alltid något att göra. Nu, ja.. Låt oss säga att det inte är som det var förr. Men bara en månad kvar och sen bär det av igen, få chans att träffa nytt folk. Fast mest kan man ju önska att det någon gång fanns både pengar och tid (det ena brukar liksom utesluta det andra) att faktiskt åka och träffa de vänner man har kvar.

Nej, nu ska jag pyssla vidare.

Solen!

Äntligen äntligen, just när jag tror att man ska få ett sammanbrott (igen..) på att vädret är så totalt pissigt så kommer solen fram :D Smhi säger att det ska vara fint imorgon också, det tackar vi för.

Blev muffins och kaffe i solen, drog iväg och bjöd med lite släkt vi har varit ett gäng som suttit ute och myst. Axi fick slippa kopplet så han var rätt nöjd han med, nu är han dock totalt slutkörd, speciellt eftersom jag var dum och duschade den smutsiga lilla vovven. ^^

Får se vad det blir ikväll - grillen ska snart tändas iaf, måste ju passa på :) Gissar att det blir favorit i repris från igår - vin och musik med familjen. Blir ju lite partypepp när vädret är så fint, men finns ju liksom inte så mycket att göra åt den saken tror jag. Där har vi det tråkiga med att flytta runt - vännerna är över halva europa :(

Nej, nu ska jag ta en liten sväng! Ha det bra!

Inspo



Kind of feel like dip dyeing my hair








(Bilderna är random tagna från google)

Det är bara torsdag en dag i veckan



Det var så grått och tråkigt - igen - så jag och systrarna tänkte att vi kunde göra en mysig middag och pyssal lite.

Blev snittar, skagen och pan rich med fläskfilé följt av rosa kakor och muffins med frosting, plus lite annat :) Bubbel till såklart!

Ocean drive

Nytt härligt nagellack från IsaDora <3




Just nu vill jag att hela världen ska vara turkos, rosa, blå och grön. Bara massa färger och liv och rörsel - det är så jäkla grått ute nu.

Äh, Våga Vägra grått och trist - nu tänker jag göra något kul istället! :D

Tatuering

Vad jag inte alls trivs med det här tvingande behovet av att köra in bläckdränkta nålar i huden. Tänk vad skönt det vore om jag bara tyckte att det var fult, för så skulle jag slippa sitta här gång på gång och bara vilja men utan att ha det minsta lilla råd. Tre (fyra, fem...) motiv som bara väntar på att få komma på plats där de borde vara men arbetslösa jag borde nog istället spara örena för att ha råd med mat fram tills sommarjobbets första lön skramlar in på kontot.



På tal om sommarjobb: Jag längtar mig galen till sommaren. Det kommer bli sanslöst jävla bra. Kärlek, jobb, hav och klippor. Solnedgångar utan avslut, fest, irriterande små myggor och en inte alls irriterande humla. Herrejävar, det är rätt fint att leva va?


JC





Kom. Till. Mamma.

Mot ett vinterland

Imorgon bär det av hem till Dalarna igen. Beslutet var lite pest eller kolera: Kattallergi vs. snö. Insåg att snö smälter och det gör oftaste inte katter.

Helgen har väl inte varit på topp direkt, med facit i hand skulle jag absolut ha åkt till Malung igår istället men shit happens. Nu fick jag superallergi, bråk och en ganska seg fest istället för att bli bjuden på lammet och grisen med familjen. Men jaja, medan de sitter där och gottar sig tänker jag lyxa till det med en ljummen kopparbergs samtidigt som jag packar. Det ni, kan man kalla lördagsmys.

För att väga upp lite så har faktiskt solen skinit igenom vid sina tillfällen idag, kunde till och med ta en promenad och känna att det var vår. Det tackar vi för! :D


Kissemiss

Varför kan jag inte bara tåla sånna här små saker(katten alltså, inte Anton, honom tål jag för det mesta^^)?
Börjar bli så jäkla ansträngande att gå runt och vara allergisk hela tiden...





Oh well, får ut och ställa mig i regnet en stund så kanske det blir bättre :P Ikväll bär det av på lite fest av något slag, hoppas det blir kul. Tyvärr fick jag just veta att de vi ska till såklart också har två katter - typiskt! Men vem vet, alkohol kanske har en positiv effekt.

Shopping

Gud vad jag är shoppingsugen! Önskar att jag verkligen hade två-tre tusen att bara köpa en ny garderob för... Varit in en del på gina tricots hemsida och hittat massa trevligt, kanske främst vad gäller schyssta basplagg och många fina badkläder.
Oh well, kan se fram emot att få ha lite bättre ekonomi under sommaren så bara lönen börjar rulla in kan man handla lite :)
Kommer jobba ca. 80%, har en hyra på 1700, mobilen kostar inget, internet är ca. 100 i månaden och transport blir inte heller dyrt - kan cykla när jag vill och i övrigt drar moppen inte många dl. Herrejävlar, låter nästan som att jag skulle ha en stabil ekonomi i ett par månader?! Kan knappast vara möjligt, får se vad som krånglar den här gången ;D Haha, tur att man alltid landar på fötterna.



På tal om shopping så köpte jag faktiskt den här tröjan igår! :D Suktat efter den en stund och igår slog jag till, 199:- på Vero Moda. Spets på hela framstycket men är snyggt med ett linne under om man vill ha det lite varmare :) Riktigt nice, eftersom jag kom hem från spanien och insåg att jag inte ägde några långärmade tröjor.

Kort ska man inte vara

Vad jag blir less på alla fina långklänningar. Jag vill för fan också ha en.

Jag vet inte om det syns det jag har markerat? Poängen är iaf att modellerna är långa (i det här fallet 173 cm) och på varenda jäkla klänning jag hittat så bär modellen stl XS. Så låt oss gissa hur lång den här skulle bli på mig?

Inte för att jag försöker dra igång någon "låta oss använda blekfeta dvärgar som modeller istället"-kampanj, kände mest bara för att gnälla lite ;) Dock vet jag att vissa märket har petite-kollektioner, ska kolla upp om jag hittar någon fin långklänning där :)



Jobb......

Dagens positiva: Anton har fått lärarvik i ett par dagar.
Dagens negatia: Jag sitter ensam ute på landet utan något att göra med två katter jag inte tål.

Jag önskar lite att det fanns hur mycket jobb som helst. Så att jag utan problem kunde hitta något att sysselsätta mig med från nu tills slutet av maj, och så att jag fick in lite pengar så det går att äta något annat än pasta (i bästa fall) fram tills man får första lönen från sommarjobbet - som ju i värsta fall kan bli först i slutet på juli.

Tycker att det borde finnas något bra jag kunde göra hemifrån. Typ "Hej, här är # sidor text/siffor/enkätsvar som ska knappas in i datorn, gör det." Sånt man inte måste lära sig utan bara kan dra igång med och göra överallt och som passar när man bara behöver jobb en månad mitt i allt. Ungefär så.


Tre månader <3


Grått

Vad är det för fel på vädret? Seriöst?
Nån glimt nu och då när solen kommer fram, men fortfarande riktigt kallt i luften och molnen är aldrig långt borta - de tycks kunna blåsa in på bara någon minut trots att det sett klarblått ut innan.

Känns ganska kasst att ha lämnat gran canaria för det här, men samtidigt vet jag ju att jag kom hem för att kunna fixa sommarjobb och boende, och det har jag lyckats med! Så, låt det bli juni - nu!

Min lilla humla!

Här är hon, min tjej! Min helt egna moped - första motordrivana fordonet jag äger faktiskt, stolt som fan :D

Var och kollade idag och allt verkade toppen plus att säljaren självmant prutade så för 1800 blev hon min, och smidigt nog så får jag tillbaka 1700 på skatten så ;) Fram till dess har jag fått låna av föräldrarna, nu ska jag bara fixa med försäkring och sånt.

Hon ska få stå hemma hos tidigare ägaren, schysst nog fick hon vara där kostnadsfritt fram tills första juni (eller om det blir tidigare) när vi flyttar ner så det kunde ju inte varit smidigare, då slipper jag oroa mig för att det händer något för annars hade hon fått stå på campingen parkering i 1½ månad.. Nu får hon stå inne i värmen och vänta istället!

Humlan heter hon förresten :)






Nu ska jag bara lära mig köra också.....

Jobb!

Boende på västkusten: Check!
Jobb till Anton: Check!
Jobb till mig: Check!

Var till grebbestad och lämnade ut CVn i förrgår, och igår ringde ett av ställena tillbaka och erbjöd jobb så tackade ja direkt - dit och skriva papper innan jag drar till till dalarna igen.
Ska jobba som städerska på ett pensionat, inte det finaste yrket i världen men det är bra arbetstider, trevligt folk och stället är litet och mysigt, hör ihop med en camping där.
Ibland är det skönt att inte vara så kräsen, för i så fall hade vi inte fått flytta till kusten i sommar. Men nu är allt klart och det enda som är kvar är att längta till första juni! :D

Sen har jag fått en liten tanke. Att en moped vore lite mysigt att ha. Det är förvisso bara fyra kilometer till jobbet men det kan ändå vara skönt att ha - i alla fall för att inte behöva cykla jämt. Är lite backigt så cykla med full matkasse kan bli slitigt.
Sååå, ska och titta på en imorgon! :D Haha, här händer ständigt saker... Får se om den verkar bra, är en billig liten gul skrutta och Anton ska följa med och hjälpa att se om den är något att ha för det har jag inte vett till själv.
Håller i alla fall alla tummar jag har, men i annat fall får jag väl försöka hitta en annan. Fast lite pirr i magen är det allt, tänk om jag får köpa en helt egen moped? Haha, jag har aldrig ens kört moppe, men man lär sig väl. Jag kan cykla och jag kan köra bil så tänker att det här är väl ett mellanting eller något :P




Så packar jag väskan igen

Imorgon bär det av igen, då ska jag åka och hälsa på Anton! :) Vet inte ännu hur länge jag stannar, beror lite på hur bra jag tål kissemissarna som hans familj har. Ska bli så härligt att träffa honom igen, och så känns det riktigt bra att komma ner i trakten av grebbestad (dit jag flyttar i sommar) så att det är lättare att söka jobb.

 

Nu ska jag sova så att det blir imorgon fort, och sen är det bara att hoppas att resan går bra. Har laddat med musik, tidning och bok så ska nog lyckas fördriva mina fem timmar och femton minuter.

 

 

 

 

Natti natti! Puss!

 

 

 


Cake pops!

Jag och sis gjorde cake pops igår.  Det var jättesvårt att göra kycklingar, men äggen blev okej. Gott var det iaf så kan ju rekommendera det oavsett om man orkar pynta eller inte.

För ca. 15 klubbor: Ta ett paket ballarina kladdkaka och mixa i matberedare med 25-50 gram philadelphia, det som känns lagom.
Forma till bollar som får vila i kylen i ca. 30 minuter, sen är det bara att doppa i smält choklad. Vi hade inte klubbpinner så tog avkortade grillpinnar istället och det funkade bara bra. Fyllde ett glas med salt/socker/något annat bra för då gick det att balansera klubborna när de stelnade i frysen/kylen en stund.

Perfekt till kaffen efter maten! :)



 

 




Förkläde

Jag ville ha ett förkläde så idag sydde jag ett, är visst på pysselhumör känner jag ^^
Älskar när saker är riktigt lätta och blir fina, så det här var perfekt. Tog en timme från att jag hittade den här blommiga gamla gardinen tills att det var klart :) Är jättenöjd för att velat ha ett liknande och nu fick jag det helt gratis!

PS. Notera mig sexiga tofflor. Jag bor i dem. Jämt. ^__^



Påskpyssel

Var sugen på att göra egna påskägg, men ekonomin satte käppar i hjulet så det fick bli det här budgetalternativet. Tycker ändå att det blev ganska fint.




Grunden är ett vanligt sånt här ägg

Som jag köpte för 15 kronor på hemköp och sen målade vitt. I word skrev jag in texten till Teds låt Himlen är oskyldigt blå och fixade till den efter tycke och smak; ändrade typsnitt, tog bort alla radbryt och även punkter och kommatecken.
Kramade ihop pappret så det blev lite lagom tilltuffsat och sen klistrades det fast. Tog ett gammalt paketsnöre som kantband, så ägget går såklart fortfarande att öppna och fylla med godis. Hjärtat som sitter på ett en vanlig ljusdekor.

Om det finns lite mer pengar nästa år blir det att köpa spetsar och annat fint att sätta på istället :)

Jag stendör


Pimp my tändsticksask

Att fixa till tändsticksaskar är ett kul pyssel tycker jag. För det är enkelt, går snabbt och är låg materialkostnad. Framför allt ser det ju lite roligare ut när asken som ligger framme får bli en liten inredningsdetalj.



Den här tog väl kanske fem minuter plus torktid, och går ju att göra ungefär vaaaaad som helst :)

Pengar pengar...

Om någon skulle råka glömma en sån här sittgrupp på min gård så skulle jag väl inte gråta direkt.
Vi har möbler att ha i förtältet, men det är mer ett köksbord med fyra stolar. Vilket är jättebra och fungerar finfint, men har ju fastnat lite för hur jäkla mysigt det vore att låta tältet vara "vardagsrum" eftersom vi ju har kök inne. Ha en loungegrupp och sen bara ett litet café bord i anda delen av tältet så att man kan äta ute om man vill också.

Men jag är ju ständigt urfattig (fick just pengar av pappa för att kunna köpa astmamedicin...) så drömmer vidare. Eller som sagt, om någon känner för att dumpa det på gården.



Man ska ha husvagn

Just nu är jag helt pirrigt glad! På något magiskt vis så har allt löst sig för oss igen och nu är sommaren klar! Eller magiskt kanske inte är ordet - det viktiga är nog mer att vi är rätt spontana och positiva så även kaos tycks passa oss bra ^^

Anton fick ett jobb i Grebbestad och plötsligt inser vi att det inte finns en enda jävla lägenhet på hela västkusten. Såååå. Vi ska bo i husvagn! :D Det är perfekt, Anton ska jobba på en fin camping så han får ju personalrabatt där och idag fick vi bekräftat att de kunde undvara en plats åt oss från 1/6. Mamma och pappa har en jättefin vagn med ett ganska enormt förtält så det blir helt enkelt som att bo i en liten tvåa. Badrum och dusch måste vi ju gå till sevicehuset för, men det har jag fan aldrig dött av förut och man behöver väl inte vara så kinkig? :)

Tycker att det ska bli helt galet mysigt. Får ju bo precis vid havet nu, och så bra läge hade vi aldrig fått i en lägenhet. Är bara ett par kilometer in till Grebbestad så vi tar med cyklarna så klarar man sig bra utan bil. Nu önskar jag bara att det kunde bli juni direkt!

Jag har inget jobb där ännu, men har skickat ut massa ansökningar och om en vecka åker jag ner dit för att läman ut CV och träffa folk personligen. Eftersom "hyran" inte blir så hög så klarar jag mig även om det bara blir en deltid som t.ex. servitris och det tror jag faktiskt att jag kan hitta något, är ju trots allt sommarsäsong och jag kan göra lite vad som helst bara jag tjänar en del.


Så nu vet ni hur läget ser ut :) Nu ska jag fortsätta googla utelampor och annat bra ;)

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!