Älskar GC


Arbetsfri

I fredags sa jag upp mig så nu lever jag som lycklig och arbetsfri - precis lagom till vädret slår om och vi får en hel hög med dagar med bara solsken. Hur bra??
Att sluta jobbet var planerat redan från start, jobba så länge att jag skulle ha pengar för att leva gott sista tiden här. Eftersom det är så låg lön är det tyvärr ingen idé att jobba en dag mer än nödvändigt. De spanska pengarna är tillräckligt för att klara sig i spanien, men att jobba ihop för att ha när man väl kommer till sverige är meningslöst. Så ja - kort och gott känns allt väldigt bra nu, med stadig ekonomi och fint väder :)

För övrigt är det nu bestämt att jag flyttar till sverige om ca tre veckor. Vemodigt? JA! Kan inte riktigt förstå att jag så snart kommer att lämna spanien. Samtidigt saknar jag verkligen alla er där hemma så det känns skönt också. Kommer ju hem lagom till våren och sen väntar några månader med den svenska sommaren så det är toppen. Kikar just nu på boende utanför göteborg, så vem vet :)

Det är lite av vad som händer just nu. Följande veckor ska bara fyllas med sol, bad, vänner, fest och förhoppningsvis en och annan utflykt, gärna tillbaka till las palmas.
Ikväll däremot är det bara mys som står på schemat - se på film med älsklingen och försöka komma i säng liiite tidigare än senaste tiden när det aldrig blivit före 5-6 på morgonen :P

Puss på er, och hoppas ni alla som har det bra! <3

Senaste veckan

Här snurrar dagarna på, redan torsdag. Veckan har erbjudit lite gott och blandat - måndags var en riktigt bra dag! Hade min första lediga dag efter åtta dagar på nya jobbet, så firade med att ta mig upp i lite bättre tid och tillsammans med Anton åkte vi och hade picknick med Johanna :) Massa godsaker, strålande sol och gräsmatta. Det är något man verkligen saknar när man är här nere, att det är sommar men det finns inte alls gräsmattor på samma vis som i Sverige. Blev till och med glad över att se maskrosorna.
På kvällen skulle det ha blivit utgång, men blev så jäkla trött så redan vid ett åkte vi hem och myste med lite vin istället.

På tisdagen var det ännu bättre väder eftersom det hade slutat blåsa så spenderade flera timmar på soltaket - sjuukt varmt! Bästa dagen på länge :) När vi tyckte att vi hade stekt tillräckligt men ändå inte ville gå in så blev det en baklängesmiddag ute. Började med andra ord med att dela en glass med färska jordgubbar, och när vi väl ätit upp det insåg vi att det nog vore vettigt att äta mat också så gick vidare till en annan uteservering och åt grillad fisk med ett glas vitt till.
Kvällen däremot var inte den bästa, första dagen som jobbet inte känts bra. Var trött efter att ha varit i solen hela dagen, massa gäster på en och samma gång, en av servitriserna var ledig och så packar datorn ihop mitt i en beställning - vilket gör att den dubbelregistreras och hela min dricks går till att betala dricka som aldrig lämnat baren. Kul!

Igår blev det inget jobb öht. Började känns mig konstig efter middagen, illamående, skakig och som gelé i kroppen. Tog mig till jobbet ändå men fick gå hem direkt för vid det lagat hade det blivit ännu värre så hade omöjligt kunna bära dricka i sex timmar. Jävligt bitter på att jag sen mådde bättre efter att jag tagit det lugnt hemma i ett par timmar, men inte mycket att göra åt saken då. Är i vilket fall glad att jag inte fick sparken utan chefen var väldigt förstående och sa att jag självklart var välkommen tillbaka till jobb idag - pust! Nu kanske det låter konstigt med svenka mått mätt, men här nere fungerar det lite annorlunda med den här typen av jobb.


Mår bättre nu men inte helt okej så vilar hela dagen för ikväll ska jag jobba, och det ska gå mycket bättre än i måndags!

Nu ska jag krypa ned med en bok en stund - ha det fint! <3

Nilo

Äntligen lördag! Klarade jobbet igår - vilket inte är så konstigt eftersom jag knappt hade några gäster och de flesta ville bara ha en drink och sen inget mer. Så jag gjorde i stort sett ingenting. I sex timmar. Snark, tur att jag hade en kliande peruk som kunde hålla mig vaken.
Idag blev det att sova läge och nu har vi nyss varit iväg och storhandlat så vi har lite mat. Det positiva med att ha ett mycket litet kylskåp är att det ser ut som att vi har massor av mat nu för det är fullproppat ^^ På väg tillbaka fick vi in i en liten butik som hade jättefina grönsker och även kött, så fick tag på marinerad kyckling att ha i woken ikväll, mums! Resten av handlingen blev på lidl, första gången jag var in där, annars har det bara blivit de spanska stora kedjorna. Rörigt som fan där inne men hittade mycket billigt - och bäst av allt: Om man visade upp kvittot så fick man gratis korv med bröd och läsk utanför! Gratis är gott så det tackar vi för.

Och hur är det att bo på nilo då? Tja, redan nu första dagen så har varmvattnet slutat fungera och frysen likaså. De sa att de inte kunde fixa vattnet förens på måndag med trevligt nog så fick jag nyckeln till en annan lägenhet så vi skulle kunna duscha fram tills dess. Ja, tanken var ju god iaf för när jag väl kom till den andra lägenheten så fungerade varken el eller varmvatten där heller. Jaha.
Plötsligt är jag inte alls så sugen på att stanna i spanien till april, mitten av mars låter rätt bra tycker jag. En annan lustig sak här är att ovanför ytterdörren är det helt öppet, inget fönster eller något så det blåser rakt in. De som bodde här innan har satt upp tidningspapper där så varje gång det blåser låter det som att någon går in i lägenheten eller rör sig i "köket".

För att avsluta med något positivt så är sängarna här mycket skönare än de vi hade på habitat! :) Så nu är sängen min lilla fristad där vi sitter just nu ^^
Nu ska jag ta siesta och sen göra mat och mysa innan det är dags för jobb idag.

Från slott till koja

Här har det hänt saker. Planerade inneboenden uteblev så plöatlsigt stod vi själva med stor lägenhet och hög hyra - igår eftermiddags löste sig iaf allt efter mycket om och men så idag har vi flyttat till en mindre lägenhet på Nilo. 
Känns ju verkligen inte kul att lämna habitat och lägenheten där jag bott hela tiden, men det är sånt som händer. Just nu fokuserar jag bara för att orka med jobbet ikväll/natt för SEN får jag äntligen sova :) Senaste dagarna har varit väldigt röriga så mat och sömn har hamnat i skym undan och det känns som att man bara stressat hela dagarna för att sen gå till jobbet och fortsätta stresse halva natten. Men nu jäklar är det snart ordning igen! :) Jobb till tre och sen sova ut och bara småpiffa i lägenheten imorgon. Efter det är det ytterligare två dagar av jobb och sen får jag äntligen  - efter åtta arbetsdagar - en ledig kväll :) Sen är det faktiskt inte evigheter tills jag jobbat ihop det jag behöver och kan ta nån vecka ledigt innan det är dags att dra sig mot svea land. 


Nu måste jag rusa, börjar om 50 minuter och måste fixa först. Visste ni förresten att man måste klä ut sig hela tiden på det där jäkla jobbet??? Idag är det rosa glittrig peruk som väntar.... Självrespekten dog längs vägen mot en stabilare ekonomi :P  

Senaste nytt

Visst marks det nar mitt internet tar slut hemma? Men nu ar jag och lanar en dator iaf :)

Senaste nytt ar:
- Malin aker hem pa onsdag :(

- Will och Jamie (brittiska vanner som an sa lange bott i en skapbil) flyttar antagligen in till mig och Anton! :)

- Jag har fatt ett jobb! Som dryckesservitris pa playa del sol. Ni vet det dar stallet som alla penionarer aker till och blir for fulla och lyssnar pa live dansband. Jag som alskar dansband. Men det verkar vara ett bra jobb och man har mojlighet att dra in lite extra i dricks. Jobbar kl. 21-03 sex dagar i veckan, idag far jag nog veta vilken dag som jag har ledigt :)

Ska ta och fixa mer internet sa jag kan skriva pa ett riktigt tangentbord istallet, men nu vet ni iaf lite vad jag far med har borta :D

PUSS

Finnes: Boende. Sökes: Snäll människa

Måste få något att följande gjort närmsta dagarna:

1. Hitta någon som vill flytta in här den 16 februari.
2. Skaffa ett vettigt jobb.
3. Flytta till en billigare lägenhet.

Att föredra är såklart alternativ nr 1, hade faktiskt redan löst allt men nu blev det ändrade planer så nu håller jag tummarna att någon annan ska vilja flytta hit. Flytta känns faktisktr jättetråkigt - det är ju här jag bor, i min lilla lägenhet. Kanske om det finns något mindre att hyra här på habitat, men det är ju inte säkert så får gå och fråga. Vem vet, man kanske hamnar i något mycket bättre men som sagt bor jag väldigt gärna kvar just här.
Sen är ju jobb såklart ett alternativ också, egentligen var det självklart att jag skulle börja jobb men sen började jag räkna på det och insåg att om någon mer flyttar in och splittar hyran med oss så klarar jag mig faktiskt bra på sista lönen från atlas.
Just nu känns det lite småtråkigt att hoppa på något jobb om det egentligen inte behövs. Självklart är det alltid bra att tjäna pengar och det vore inte helt fel att komma hem till sverige med en liten buffert - men med tanke på att lönerna här ligger på runt 5 euro i timmen är det (för mig) mer värt att leva billigare nu när jag är här i värmen och sen jobba och tjäna pengar i sverige.

Ja, vi får se hur det blir med allt! Inget jag oroar mig över allt för mycket - allt löser sig! Men vore såklart skönt att veta hur det blir :)

Nej, nu ska jag spela lite kort så får vi se sen vad kvällen bjuder på. Än så länge har dagen varit lugn, förutom lite storstädning så har jag bara suttit på balkongen, lyssnat på musik, druckit shandy och rökt. Livet är hårt för en liten invandrare.


Svensk sommar i spansk sol

Idag blev det svensk mat! Sill (abbas!), lax, kokt potatis, ägg, creme fraiche och knäcke! Var sjukt gott och vi passade såklart på att äta när solen fortfarande var uppe.

Förresten så har jag upptäckt en ny dryck - shandy. Jag fick det igår av misstag och tyckte det var jättegott, men det låter ju hemskt nu när jag idag googlade fram vad det egentligen var: Öl blandat med sprite (eller liknande läsk). Gjorde det själv idag och blev lika gott, man blandar ungefär 50/50, eller lite mer av ölen. Blir som en torr cider och det är ju faktiskt jäkligt praktiskt eftersom öl oftast är mycket billigare än cider, speciellt här nere. Som sagt, låter äckligt men tycker absolut att ni kan testa!

Nu ska jag ut i sista solstrålarna och spela lite kort :) Puss!


  

Babbel

Jag måste ju verkligen börja ladda upp lite bilder så ni får se hur det ser ut här, men det lär ju inte ska hända just nu så istället får jag babbla på lite som vanligt.

Senaste dagarna har varit riktigt trevliga, i förrgår åkte vi iväg till anfi för lite sol och bad. Vi har ju en strand här i närheten också (den stooora som syns på alla turistbilder om man googlar på playa del ingles typ) men anfi är ett riktigt fint ställe så helt klart värt att ta bussen dit! Stranden där är ganska liten, med väldigt fin sand och framför allt älskar jag vattnet där - perfekt badläge med kristallklart, turkost vatten. Som en jävla reklambild. Låg där och stekte i några timmar och sen tog hela gänget en maffig lunch (som spräckte allt vad budget heter, fy) för att sen chilla lite i den svalare eftermiddagssolen innan det var hemfärd.

Igår var vi (jag, Malin och Anton) lite duktiga och gick iväg för att storhandla och den här gången var vi sjukt ekonomiska - pasta, krossade tomater och soppor i massor(bl.a.) ^^ Så nu vet vi att vi klarar oss en bra stund framöver, men blir nog att bryta in med lite annan mat nu och då också - till exempel fick vi cravings efter sill och kokt potatis idag så vi funderar verkligen på att äta det och hoppa på pastadieten imorgon istället.

Och annars? Har inte börjat jobba än, ångest på den. Men har två grejer på gång, plus och minus med båda såklart men ska kolla upp lite mer. Det ena vet jag inte ens om jag får, det andra är iaf värt att ge en chans. Grejen är att vi måste få in pengar inom ett par veckor om vi ska kunna stanna så länge som vi vill - vilket är minst till mitten av mars. Ska kolla upp om man måste hyra hela månader eller om det går att bryta mitt i en period, för i så fall vore det nice att åka i början på april istället. Sen är det västkusten som står på schemat :) Håller på att söker sommarjobb där så håller tummarna, vill gärna vara i sverige under sommaren :) Ja, vi får se vad det blir med allt, men som sagt måste det jobbas lite NU, annars måste jag åka hem redan nu kring den 17 februari och det vill jag verklgien verkligen inte - det räcker med att se statusuppdateringaran på fb från sverige för att man ska bli deprimerad ju. Nej hu, jag vet att många gillar vintern men jag tänker verkligen göra mitt yttersta för att hålla mig borta från sverige fram tills det blir vår :)

Nu ska jag nog göra mig iordning och försöka få lite gjort! Se om det går att sätta sig på balkongen en stund sen kanske. Solen skiner idag med blåser sjukt mycket, så kan ju hoppas att det blir lite lä här uppe iaf, så man kan jobbfixa lite i eftermiddagssolen.
Puss&kram!


PS. Jag spelade biljard igår kväll och jag fick i flera bollar! Alltså RÄTT bollar, fucking stolt. Var skitkul så sånna kvällar får det bli mer av!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!