Onsdag

Tog mig igenom dagen, men skulle gärna sluta vara så trött nu. Problemet är att jag inte vet om jag är mest förkyld eller om det är pollenallergin som har spårat - så vad ska man behandla? Att köpa alla mediciner är dyrt så surt att lägga pengarna på grejer mot pollen om jag helt enkelt inte är frisk bara.
 
Nu är klockan sju och det är två timmar tills Anton slutar, jag kan hålla mig vaken så länge? Ska däcka i solen, är perfekt att dra ner en tältvägg och ligga vindskyddad och sola i tältet. Kan nog få slappa där ett tag med gott samvete, har redan diskat och förberett maten som blir hemmagjord potatissallad med färskpotatis och bland annat vårlök, gröna äppel och några droppar lime. Till det min slöhetsspecialare: Grillad kyckling som man delar och marinerar i sweet chili-sås för att sedan steka lätt innan servering. Minimal anstängning, gott som fan.
 
Förresten ett stort GRATTIS till Anny som fyller år idag! :D Åh önskar att jag var där och kunde fira, men skickar en himlans massa kramar härifrån istället, med löfte om en vild utgång där tillfälle ges ;)
 
Nej nu blir det filten innan jag somnar här inne. Puss puss puss!
 

Tröttis

Hej! Idag är det faktiskt lite sol här - otroligt va? Dock är det inte jättevamrt i luften och blåser lite så har gått in en stund nu, men snart har solen flyttat sig så man kan ligga i förtältet och sola så då har jag vindskydd :)
 
I övrigt ägnas dagen åt att vila och äta. Att täcka upp för någon som är sjuk kanske inte är det bästa när man själv börjar bli krasslig för vaknade upp med ont i halsen idag :/ Sen har mina matvanor varit fucked up några dagar så idag tar jag hand om mig själv! En tidning och lite choklad slank också ner i korgen här tidigare när jag gick till butiken på campingen så efter frukosten har jag avnjutit det i solen med en kaffe.
 
Är ensam hemma idag, Anton skulle egentligen bara jobba eftermiddag men såklart hade de planerat in en kurs hela förmiddagen så han gick innan jag stigit upp och kommer hem först vid halv nio ikväll :( Supertrist men inte mycket att göra åt. Får roa mig bäst jag kan här istället och hoppas att solen fortsätter värma så vi kanske kan grilla och mysa lite när han kommit hem.
 
Nu ska jag göra lunch och gå ut igen! Puss!
 
 

..........

Glöm det där jag sa om en välbehövlig ledig dag.
Hade just bestämt att vi skulle ta en mysig lunch på sjögrens (jobbet) eller något annat ställe, och sen köpa med oss god middag hem och se film och mysa. Så ringer de från jobbet - någon sjuk och jag måste komma in. Jag har ju just jobbat hela midsommarhelgen, är trött som ett as och inte ens frisk jag heller, hur kan det inte finns någon annan som kan hoppa in? Är det så det ska vara hela sommaren, att man måste stressa och jobba övertid för att det är för få personer inne och sen när man väl är ledig måste man jobba ändå?
Så jävla trött så sitter bara och gråter, ska inte jobba många timmar men nu blev hela dagen verkligen bara skit - Anton var ju också ledig idag så vi skulle få ha lite tid tillsammans. 
Är väl bara att ta en alvedon, kleta på mascara och peppa då. Det här sommaren är toppen.

Regniga dagar

Jag är okej med sommarregn, det är mysigt. Problemet är att det här inte känns så "sommar"regnigt utan mer bara regnigt. Kallt som tusan är det och jag undrar på riktigt om de har glömt sommaren i år eller om vi bara får allt skitväder och förskott så att det ska kunna bli asum resten av tiden?
 
Är ledig idag och det var riktigt välbehövligt efter den här helgen, fullt upp på jobbet och sen något försök att ändå hinna med lite midsommarfirande där också. Nej fy, ingen repris på de senaste dagarna tack!
 
Med tanke på nämnda vädersituation så blir det helt klart innemys idag. Ska tuffa iväg på moppen och bunkra upp med massa mat och sen bara stanna i soffan resten av dagen.
 
Puss puss!
 
PS. Saker jag hellre hade gjort idag:
 
 
Bild från den enda dagen (eller nåja, timmarna) när det var både soligt och varm. Vi må inte ha någon gård efter att alla grannar klämmer upp sina jävla staket överallt MEN vi har i alla fall en vardagsrumvägg som går att riva lite temporärt sådär :)

Glad midsommar!

Glad midsommar på er! :) Hoppas alla har en bra dag på g?
Själv ska jag snart dra iväg på jobb, men jobbar bara fem timmar och har fått riktig sovmorgon så gör inte så mycket :) Hoppas att min väntande trio är iaf en aning nyktra när jag kommer hem bara ^^
 
Efter jobbet blir det en sväng hem för att byta om (till vad?? Varmt, bekvämt, snyggt om sommrigt - öh), fräscha till sig en smula och sen ta sill- och ciderburkarna i en påse för att bege sig på lite fest. Förfesten slutar vid elva och då blir det väl party i grebbestad som står på schemat men där planerar jag starkt att skippa alkohol för börjar jobbet klockan tio imorgon så ska vara körklar innan det är tanken.
 
Förresten tjatade de igår på radion om höga pollenhalter och tusan jag tror jag har åkt dit. Är inte det fräschaste på två ben just nu och astman har jävlats några dagar.. Proppar i mig medicin och hoppas på det bästa! :)
 
Nej, svepa i sig kaffen och ta ett drag med mascaran då kanske!

Jobb

Idag var jag tillbaka på jobb efter tre lediga dagar. Var väldigt lugnt där idag, undrar om finvädret fick folk att roa sig med annat än att fika? Dock lite dålig tajming för mig stå inne hela dagen när solen sken men får väl hoppas att det blir lite flera såna dagar även om det lovas regn för midsommar.
 
Anton var egentligen ledig idag men fick hoppa in extra ändå, helt kaos här på campingen.. Kan ju undra hur ledningen egentligen har tänkt, alla stackare har jobbat skiten ur sig i veckor och imorgon kommer folk och ska flytta in i stugor som är långt ifrån klara.. Spännande. Lite tråkigt bara att eftersom det är så mycket kvar att göra så kunde han inte köra en vanlig arbetsdag utan är fortfarande ute och sliter så blir ensam kväll för mig. Men fick iaf hem honom och ett par till på middag så har grillat burgare, druckit cider och mys i solen tillsammans en stund.
 
Imorgon blir det tidig uppgång för jobb, men sen på fredag går jag faktiskt bara fem timmar (12-17) så känns nice att veta att man är pigg för firandet även om jag säkert komma vara en aning mer sliten där på lördagen :P
 
Kanske ska sätta sig i förtältet en med bok och fördriva kvällen med det, och hoppas att Anton inte blir allt för sen. Han ska också upp vid sex imorgo bitti så känns väl vettigt om vi hinner sova lite också.
 
Puss puss puss!

Jag ser ljuset!

Nu är klockan halv nio och <3 beräknas hem om en halvtimme sisådär och sen har jag allt lyckats fördriva de här gråa, ensama dagarna! Imorgon är han ledig med mig och sen blir det jobb och midsommar i ett.

Fördriver lite tid med att förbereda middagen nu. Gjort en rödvinsås och köttet ligger i marinad, nu kokar färskpotatisen för fullt. Har ju ingen ugn, men tänkte se om det inte går att få potatisen lite roligare ändå.. Om man inte låter den koka kvar helt, och sen steker den hel med smör, salt och örter - borde inte det ge lite schysst krisp och mer känsla av ugnsbakad? Tänkte försöka iaf, blir det helt misslyckat kan man ju faktiskt gå till servicehuset och låna ugn de gånger men verkligen är trött på vanlig kokt potatis :)

Nej undrar om man ska slå på musik, ta ett glas vin och fokusera "fredagsmys"? :) Haha jag som är dagvill i vanliga fall, och nu har jag en hel sommar framför mig där veckodagarna kommer byta plats hejvilt. Men det blir nog bra!

Ledig

Ibland är det jätteskönt att vara ledig och ibland är det oändligt tråkigt. Imorgon blir det säkert en bra dag för då är Anton också ledig och enligt smhi kan det till och med bli lite sol - peppar peppar.
Idag däremot hade jag gärna jobbat istället. Grått grått grått och inget att göra, sitter själv i husvagnen och klickar på datorn. Ska krypa ner under täcket med en bra bok och försöka skapa en känsla av avslappnat och skönt - kanske koka lite varm choklad och ha egentid.


Sommar..??

Sitter och funderar lite på fredag, trots att regnet öser ner nu så ska väl sommaren ändå firas in.
Eftersom jag älskar mat så kräver jag faktiskt att få käka lite god midsommarmat! Så ska åka och handla lite nu i veckan, sill och lax är viktigast och sen ska jag göra någon god och enkel (husvagnsstandard) efterrätt.
Har lite för mycket fritid idag  - är ledig och Anton jobbar - så testade en frisyr som känns lite midsommar också. För jag kommer ju knappast ha tid och kompetens för att få till en fin och stilfull sommarkrans, men en jäkla fläta med en liten blomma klarar jag ju av. Det är nog så sommrigt det får bli, blommig klänning osv lär få vänta på varmare tider.




Min kamera kan förresten göra svartvita bilder, duktigt av den! :) Just när jag undrade vad mer den kunde göra så sa batteriet att det ville sova lite, så får titta mer sen.

Sjögrens i backen

Idag fick jag en fin namnskylt att ha i sommar, nice! Har förresten inte det där nagellacket när jag jobbar, men nu är jag faktiskt ledig tre dagar i rad så passade på :)

Idag var första dagen som det varit riktigt mycket folk när jag jobbat, tyckte det var skitkul! Högt tempt och jag tyckte att jag klarade mig bra så känns skönt att ha provat på lite inför högsäsongen. Igår hade jag stängning själv för första gången också (efter att bara ha varit med och gått igenom det riktigt en gång tidigare, pust!) och fick godkännt av en snäll kollega som gick dit senare på kvällen och tittade till åt mig så jag skulle slippa ligga vaken och fundera så inget platta var på eller dylikt :P Så nu känns det faktiskt som att jag börjar lära mig ungefär hur allt fungerar :)

Är som sagt ledig imorgon och nu är det lördag kväll med lite solsken till och med, får se om man ska hitta på något? Grillning och ett glas vin till att börja med iaf, misstänker att Anton är trött (han jobbade sitt livs första långpass igår ^^) så blir väl mest att slappa antar jag.

Nej, dags att preppa lite middag! Pusspuss!


Öh, torsdag?

Oj vilken rörig dag!
Blev långpass igår på jobbet och efter det lite grillning med ett gäng som var precis lika övertrötta och flummiga som mig. Skulle upp tidigt idag så drog mig hem vid halv tio för att hinna med en varm dusch (var är de härliga, varma sommarkvällarna?) och sen en lång natts sömn.
Trodde jag. Anton må vara den bästaste men det här med att han pratar i sömnen är verkligen en kass kombo mot min lätta sömnproblem, så det var hjärndöd_tjej_89 som släpade sig upp klockan sex imorse. Hade det jättelugnt på jobbet men sen kom alla på en gång - och även om jag och den andra nya tjejen börjar få kläm på allt kändes det ändå riktigt rörigt när det inte fanns någon ordinarie på plats. Det gick bra iaf, stannade ett tag extra och försökte få lite ordning men sen märkte man ju verkligen hur slut det var.
Har sovit lite nu på eftermiddagen och bara kännt mig helt väck och fyfanvadalltsuger, men för ett par timmar sen kom jag äntligen ikapp så nu mår man fint igen :)

Har förbetett middagen så väntar bara på att <3 ska komma hem från jobbet - han började en halvtimme efter att jag slutat idag, timeing :P Får se om han skulle iväg och fixa lite sen men lite mat och pussar ska nog hinnas med.
Sen ser jag fram emot en tidigt kväll med film eller bok och så imorgon börjar jag först klockan ett. Najs!

Nu har jag fått schema också, flera dagar med lite kortare pass (6h), varvar med 8-9 h såklart och de flesta lediga dagar sitter ihop till en riktig "helg" så ser toppen ut. Midsommar vet jag däremot inte hur det blir. Jobbar på 17 på midsommarafton och börjar 10 dagen därpå - lite sugen att bara käka lite sill, ta ett glas vin och sen skippa resten men alla andra ska väl ut (inkl anton) och dessutom har vi besök då. Jobba bakis funkar väl men det där med att jag då inte vill ta mopden in och jag kommer bara hata mig själv när jag står där sliten som fan och ska hoppa upp på cykeln :P Vi får se, fest men utan så mycket alkohol är nog så det får bli, sena sommarfester lär väl ska hinnas med någon annan gång även om det vore kul att ha en riktig midsommarväst på västkusten så som det ska vara.

Nej, nu ska jag göra det sista på middagen här! Puss&Kram!!

Kvällsmys

Är riktigt kyligt idag men min nya vän halogenvärmaren gör susen - mysbelysningen står den också för. Slutet på kvällen har spenderats här ute i tältet med favorittidningen Lantliv Mat&Vin. Jag vet att jag kanske borde läsa cosmo eller vad nu alla tjejtidningar heter men ärligt talat föredrar jag den här. Sparar på tidningarna (denna och vanliga Lantliv) och sen fungerar de länge som receptbok och inredningsinspiration.

Nu börjar klockan närma sig halv elva så ska krypa till kojs med en bok istället - får se om det går att slita Anton från datorn först bara? Senaste timmen har jag varit omgiven att skrik från trogna både fotbolls- och datanördar, dock lite i otakt ;)

Imorgon är det dags för jobb igen! Ledigheten förra veckan var ju fredag och lördag och nu fick jag två dagar i början på vecka så blev riktigt långledigt förutom en långpanna i söndags, men nu ska det bli kul att jobba lite! Kul att få schema imorgon också så man kan planera lite mer.

Sov gott sötnosar!


El vino!

9,95:- och felstavningen kom med på köpet! Tyckte den var söt men får se om jag stör ihjäl mig på two glass eller om det går bra.
Och var den hänger? Självklart har jag fäst den på min to die for-vinbox!


Sovmorgon!

Idag längtar jag efter sol! Tyvärr ser det ut som att jag får vänta, väderprognosen verkar inte så lovande vad gäller varken sol eller värme. Å andra sidan kan gråa slappa dagar vara helt okej de med, är ledig och än så länge har jag mest legat i sängen och läst, surfat runt och druckit kaffe :)
Anton jobbar förmiddag idag vilket betyder att han slutar redan vid två så ska snart göra mig iordning, diska och förbereda lite lunch tills han kommer hem. Tänkte nämligen övertala honom att vi ska åka till tanumshede idag så får se till att annat blir gjort först ;)
Varför tanumshede kan man ju fråga sig och det undrar nog egentligen jag med. Grejen är att jag är riktigt shoppingsugen och det är för lång till något köpcentrum men däremot så finns hedemyrs på ganska nära håll. Hedemyrs är en stor ica-butik med både prylar och billig mat så där skulle man ju kunna strosa en stund känner jag. Förutsatt att det inte börjar regna (humla+regn=inte kompisar) (ps. humla=moped).

Imorgon är det jobb igen! :) Då får jag dessutom ett schema så det går att planera lite framöver - håller en tumme för midsomamrhelgen men tror nog inte för mycket. Vore dock skönt om man iaf fick ett par timmar i solen att äta en sillbit eller två innan man måste krypa till kojs igen, hur man nu ska kunna sova när man bor på en camping på västkusten...

Nej seriöst, snart halv ett. Dags att kravla sig iväg till duschen! Ha en fin dag, puss och kram!

Picknick

Idag är både jag och Anton lediga så vi satsade på en mysig lunch och lite fiske :) Kom på  det väldigt spontant när vi var och handlade, men eftersom Ica har sånna där trevliga stationer där man kan göra sin egen sallad var det ju ganska smidigt att göra en god, nyttig och snabb picknick-lunch. En sväng förbi systemet också och en kort promenad senare var det skaldjurssallad och rosécider som stod på menyn.

Fick ett par fula fiskar som åkte tillbaka, sen ett par plattfiskar som Anton nu ska försöka filéa så kanske vi får middag också ^^
Haft en superbra dag och lite senare blir det nog kubb med några av de andra som bor och jobbar på campingen. Kan ju inte påstå att jag lider av att ha hav och klippor på "bakgården".

För övrigt har jag det jättebra här i Grebbestad. Hunnit gå en vecka på jobbet och trivs super, att bo i husvagn är också problemfritt än så länge och har hunnit träffa lite skönt folk här i krokarna också.
Hoppas allt är bra med er! Puss!





I vagnen

NU kan man nog säga att jag flyttat på riktigt. Helgen har ju varit typ familjesemester, men nu åkte just alla.
Lite trist att Anton jobbar nu, hade varit kul att fixa lite tillsammans men nu började han ungefär samtidigt som familjen for så blev ensam.
Får fördriva dagen med att fixa i vagnen och sen fortsätta övningsköra vespan. Tog en liten tur på ett par kilometer för sakens skull här nyss, gick väl rätt bra men snubblade till helt när jag vände så har ett blåmärke på knät nu :P Det var ju faktiskt inte så klurigt, men är nog bra att ut lite mer så jag känner att jag har full koll och så att jag VÅGAR SVÄNGA - när jag tyckte att jag vred lite lagom sådär så for ju fanskapet fortfarande framåt liksom ^^
Men det var kul iaf ^^ Som en lyxig cykel!


Nu har jag talat med chefen på cafét så imorgon bitti ska jag dit på introduktion och så! :D Som jag förstår det är det iaf ett par dagar nu att lära sig allt och sen får jag väl se mer exakt hur schemat ser ut och så :) Pepp på jobb!


Grebbestad

Nu börjar jag komma iordning här nere i Grebbestad! Kom fram vid åttatiden på torsdag kväll och efter en lugn kväll blev det sen pyssel hela fredagen lång. Byggde förtält, inredde och försökte allmänt få lite reda i kaoset. Nu är ju familjen här och åker imorgon, så just nu är det massor av saker överallt men imorgon är det väl dags att städa och fixa lite.

Nu slutar Anton snart jobbet så då ska vi grilla kött och gotta oss lite, passa på att mysa lite extra med familjen för sen blir det ju en stund innan vi ses igen.
Anton kom ju hit tidigare än mig så han har redan kommit igång med jobb då som sagt, själv får jag nog mer koll på läget för min del imorgon. Är ju fortfarande lågsäsong men har blivit lovad jobb nu även i juni så ska bli spännande att få veta mer :) Är jättesugen på att komma igång!

Än så länge har vädret varit sådär, soligt idag men väldigt blåsigt och kallt. Hoppas på lite mer värme framöver så man vågar sig ut att utforska omgivningarna lite mer :) Har iaf ett perfekt läge - jättenära servicehuset och bara ett par hundra meter (ish, jag suger på att gissa) till havet.
För övrigt har jag inte hunit provköra min humla än! Jobb, väder och vin har kommit i vägen ;) Men imorgon är det dags att uppleva min förhoppade naturbegåvning med små vespor.

Dags att preppa middag! Puss:)

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!