Kontakt

Woho, internet! Fast inte hemma hos oss, självklart inte, så moderna får vi uppenbarligen inte vara. Ingen tv heller kan jag väl tillägga, suck. (Det är fint med chefer som betalar ut lön, det gör livet lätt att leva).
Är i skolan, därav min uppkoppling.
Är inne på min första skolvecka nu. Egenligen började vi förra veckan, men jag hade dragit på mig en förkylning från helvetet så blev läkarbesök och sängen hela veckan :( Fortfarande inte frisk, men mår iaf bättre. Vad som inte är så lyckat är att det har värkt hål i BÅDA öronen (mitt immunförsvar tog verkligen livet av sig förra veckan) penicilinkuren hjälpte inte och resultat? Jo, jag är döv. Jag hör ungefär hälften av vad folk säger, tror ni det är lyckat när man sitter på lektion eller ska försöka lära känna nytt folk? Eumh. Nej. Blir galen snart, men har iaf fått en ny dundermedicin utskriven så ska nog lösa sig, hoppas jag ^^

Vad finns mer att uppdatera om? Husrenoveringen står still, helt still. Har som sagt varit sjuk ändå sen vi kom hit så lever fortfarande i totalt bombnedslag :( Får se när vi ska orka ta tag i allt, typ nån gång när jag inte är sjuk och inte går upp sex på morgone . (Kan ni fatta? Jag som brukar sova till elva eller något. Suck. )

Nej, nu ska jag börja leta mig till klassrummet, se om läraren känner sig god nog att komma lite tidigare, för egentligen så har vi "Kafferast" i ytterligare 20 min (galet, jag vet.)

Anyway! Saknar er alla, men hör av mig mer när jag har eget nät :) Har fått finsk nr, så om någon vill går det att höra av sig, men har trubbel med sms just nu, det löser sig nog först om typ en vecka...

Iaf, nr: +358 40 187690. Trooor jag, eumh.

Kvällsdravvel

Jag skrev just en massa babbel om hur nervös jag var inför skolstarten, men datorn dampade och tog bort det. Ödet försöker säga mig att jag inte borde vara nervös. (Typ)

Det blir säkert bra. Säkert roliga lektioner och trevliga klasskompisar och allt löser sig med CSN och jag hittar någon bussförbindelse och på eftermiddagarna kan jag sitta och plugga och dricka te framför den öppna spisen i vardagsrummet i vårt fina hus på landet. Osv. Peppis.
Jag ÄR faktiskt pepp. Bara det att jag är ganska duktig på att nerva upp mig och just nu har jag en sån där gnagande lite känsla som får mig att helst vilja stanna här. Här i mitt gamla rum i mammi´s och daddy´s hus i lilla malung där jag alltid har varit och hör hemma.
Men, man ska fan inte vara så jäkla säker jämt. Det blir ju urtrist. Nej Mikaela, skärpning. Man får vara nervös men man får inte vara en fjant, och i själva så vill jag ju att det ska hända något nytt. Och det gör det nu, massa nytt.


Nu måste gå logga in och spana in hur det går med mitt traderabud. Hittat en fin tallrikshylla som skulle blir perfekt i vårt kök. Hittade flera faktiskt, i bra pris, men grejen är att auktionen måste gå ut NU för att den hinner skickas hit till föräldrarna innan jag drar till åland igen. Frakt till Åland blir nog dyrt, och marknanden där på plats är ju betydligt mindre så jag lär väl aldrig hitta det jag söker där....PS. När vi åkte hem till mlg såg jag på en vägskylt att det fanns ett ställe som hette "Lavarö" (som i "låt bli"). Stavningen kanske inte är optimal, men lika glad för det var jag.

Hej Sverige

Okej, det blev inte alls något internet. Vi hade det i nån dag, men det var mobilt = skitsegt så gick inte att använda :(
Just nu kan jag dock uppdatera ända för är hemma i Sverige. Just det, blev en spontantur^^ Fullständigt oplanerat. Familjen var på Åland en vecka i samband med släktträff och i sista studenen så bestämde jag och Terje att vi skulle ta bilen och följa med tillbaka. Så nu är vi här tills på söndag, sen åker vi på medeltidsvecka. Kommer tillbaka till malung på kvällen nästa lördagen, går upp tidigt söndag morgon för att åka till åland och sen på måndagen börjar terje nytt jobb och jag ny skola. PUST. Men kul blir det nog iaf :)

Nu närmst dagarna ska jag mest ägna mig åt att sy och vara social. Har fortfarande inte sytt nå mer på kläderna till medeltidsveckan så blir fullt upp nu. Har haft lite annat att tänka på, om vi säger så.

Är klara med köket, det har målats, tapetserats och fått sig en tjusig bård. Arbetsrummet är också klart och möblerat till stor del. Vardagsrummet blir också strax klart.
Hallen är fortfarande ett projekt, men mål är i sikte. Sen är det sovrum som står på tur, men det ska vi nog bara måla i nån mysig färg, inte så mycket förarbete där som det varit i de andra rummet (måste inte riva ner väggarna och börja om, utan att bara spackla, slipa och måla. Nice.)

Det börjar kännas som att vi snart kan bo det där vanligt folk med bara lite pågående projekt - till skillnad från de senaste veckornas kaos.


Känns riktigt konstigt att vara i Malung nu. Eller snarare - det känns konstigt att tänka att jag ska åka iväg snart och att jag inte alls bor här. Det här känns ju fortfarande en miljon gånger mer hemma än vad åland gör. Även om jag trivs bra där så har jag ju ärligt talat inte hunnit bo in mig alls. Har bott i skräpig byggarbetsplats ute på landet, träffar i stort sett bara Terje och gör inget annat än hemmagrejer - renovera, fiska, sola, slappa...
Vardagen har inte hunnit dra igång där än, så jag har inget riktigt _liv_ där än. Men det är okej, för det har varit några riktigt nice veckor av icke-vardag. Det är bara det att nu ska jag liksom flytta på nytt, på något vis. Jag vet inte. Känns skumt. Och jag är rätt trött så jag bara babblar så vet inte riktigt vad jag skriver.


Oh well. Ska krypa ner i soffan och se på tv (!!!!!!!!!!!! För första gången på en månad), dricka hallonvin och äta chips, jo, det låter bra det. Puss!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!