Internet!

Nu äntligen har jag kontakt med omvärlden igen, vår internet började just fungera!
Har laddat upp massa inlägg som jag skrivit offline, så behöver väl inte skriva så mycket nu kanske. Orkar nog inte heller, näringsbrist från helvetet, väntar på att Terje ska fixa grillen så blir det äntligen mat sen (lax, hemmagjord skagenröra, het röra med kräftor, grillspett med jätteräkor, sallad med getost och bröd till det. ) Åh, gott gott gott! Lite vitt vin och sen får allt avnjutas på en filt på stenhällen, med lite tur har vi forfarande sol där.

Kan iaf berätta att vi köpt tapeter till köket idag, så i helgen SKA det bli helt klart där inne, plus förarbete i hall och arbetsrum så jag kan måla hela veckan som kommer.
Eller, vi kanske är två som ska måla? Terjes jobb brann nämligen upp inatt, så vet ännu inte om han har något arbete mer. Roligt va? Är väl som man säger, om något verkar vara för bra för att vara sant, så är det antaligen för bra för att vara sant. Och jo då, in my face, med lite otur så raserar hela tillvaron nu. Men va fan, inget idé att deppa. Vi kämpar på och landar alltid på fötterna, och vi är iaf på åland och vi har varandra. Allt annat löser sig.

Nu ska jag fixa mat innan jag försmäktar och dör på denna (öde) ö. Puss på er!

I solen

Vår gård är omgiven av tunna skogsstråk, vilket är mysigt men tyvärr gör att vi inte har någon kvällssol. Förutom på ett ställe, nämligen längst ner på gården där äppelträden växer. På marken ramas träden in av en miljon klöver, och mellan två av äppelträden finns en glipa på nån meter där solen lyser som starkast.

Där ville jag sätta en träsoffa, och gissa vad vi hittade i källaren? Den är gammal och nött i färgen och ser ut precis så som jag vill, så nyss tvingade jag Terje att hjälpa mig att dra fram den. Satte mig där en stund och det blev precis så mysigt som jag trodde att det skulle bli. Ska köpa en filt som ska få ligga där och sen vet jag exakt var kvällskaffet kommer att servers. Inom kort har äpplena växt sig mogna och då har man fikat en armslängd bort.


Onsdag 14/7, tidig kväll

Det där om moln jag skrev imorse, glöm det. Gjorde mig redo för att följa med till simskolan, drog på mig byxor, fyllde termosen med kaffe och packade ner en tröja. När jag sen gick ut för att åka möttes jag av en vägg av värme och molnen var bara en vit linje i horisonten. Snabbt in och slänga ner ett par kortbyxor i väskan av sen iväg. Blev jättevarmt hela dagen och mina axlar är galet röda eftersom jag hade låtit bli att smörja mig.

Efter simskolan var jag hemma en kort stund och insåg att jag inte hade så mycket att göra, det mesta förarbetet som är kvar är sånt som bara Terje når till. Därför tackade jag ja till att följa med Y och J till stan istället. Fick tag på fint tyg till soffkuddar så nu måste symaskinen letas fram inom kort.

Allmänt pyssel här hemma under kvällen, men måste nog iväg och köpa lite don innan det kan bli färdigfixat. Försökte ta bort någon typ av isolering mellan stockarna i hallen, men dammade så mycket att jag tänker köpa ett munskydd innan jag fortsätter.

Nu ropar Terje, så dags att gå ner och fortsätta, sen sängen. Puss!


Onsdag 14/7, förmiddag

Oj, moln! Har varit sol hela tiden sen jag kom hit men idag – onsdag – vaknar jag plötsligt upp till moln som till och med vittnar om regnrisk. Men helt illa är det inte, senaste dagarna har tempen i skuggan varit drygt 30 och gassande sol hela tiden, så även om jag tycker att det har varit underbart väder så har kroppen blivit lite trött till och från. Speciellt eftersom vårt sovrum har varit så galet varmt att när man vaknar på morgonen är man inte direkt utvilad, snarare matt.

Nej, en dag med regn och sen kan jag ta sol igen, tack. Dock inget regn mellan 12:00 – ca 14:30, då sitter jag ute och tittar på när jack är på simskola så om det är uppehåll då vore det trevligt.

 

Idag är det som sagt onsdag, men kollade nyss nya simkortet och det är inte aktiverat än L Får väl testa igen i eftermiddag, hoppas det inte dröjer allt för mycket längre iaf, känns så onödigt att betala en förmögenhet för att kunna tala i tele en sväng, när det egentligen skulle kunna vara så mycket biligare. Men men, bara att vänta och se.

 

I måndags fick jag ett litet sammanbrott, kändes inte som det hände något här hemma och så var jag så dödligt trött att jag inte orkade göra något åt det. Var fullständigt less på allt, men igår vaknade jag med nya krafter så nu är vi på g igen. Eller ja, innan det där kraftrycket låg jag ju då och solade och badade i närmare tre timmar ^^ Tufft liv.

Iaf, när jag kom hem så tog jag mig en närmare titt på hallen, som såg riktigt jävlig ut: Bubblig papp som grund, målad med någon turkos färg som blivit skapligt nött och dessutom hade någon spacklat på färgen men utan att måla över? Ett mysterium. Nej, fram med kniven och sen slet jag ner alla väggar där inne och gissa vad? Bakom hittade jag fina träväggar. Blev klar med allt förarbete jag kan göra (lite tapetrester kvar vid taket, men dit når jag inte ens med en stol så Terje får fixa) så idag ska det städas där. Och joxa lite med isoleringen som fanns på en av väggarna, se hur jag ska göra med det. Sen ska iaf allt målas vitt, och golvet som nu går i rödbrunt kommer istället att bli grått eller gråblått.

 

Vardagsrummet är också lite mer på g nu. Terje sätter upp nya träbitar runt dörrarna (foder? Dörrfoder, heter det så?) och den del av rummet med träväggar är nog allmänt ganska klar. Andra delen av rummet måste spacklas osv, sen blir även det vitt vitt vitt.

 

Jäklar vad trött jag är, och klockan är snart elva! Suck, blir inte mycket gjort innan det är dags att åka, får ta det i eftermiddag. Ska nog ner och göra mig iordning och koka lite kaffe, annars finns risken att jag somnar här (ligger i sängen och skriver) och det vore väl inte så mycket kanske. Crap att jag inte har någon termos, vore jättebra att ta med kaffe till baddonet idag. Eller, jag har ju en sån där bordstermos, den borde ju funka lika bra även om den inte är fullt så smidig. Tål att tänkas på.

 

Nej, upp upp och iväg. Puss!

 

Ps. Jäkligt dålig tajming med Terjes semester har jag inte sett, iaf ur renoveringssynpunkt. Han har vecka 30, 31 och 32. Vecka 30 är family här på semester + släktträff så jag kommer nog mest fara runt med dem. Vecka 31 kan vi jobba på men veckan 32 åker vi ju på medeltidsvecka. Sen börjar Terje jobba igen och jag börjar skolan. Så jag får jobba som tusan fram till v. 30, då får Terje ta över och jobba på rätt mycket själv, sen gemensamt ryck v. 31 och efter det ska alltså det mest kritiska vara klart för sen kommer ju vi båda vara upptagna hela dagarna. Och så måste jag hinna sy alla Terjes medeltidskläder innan det också. HJÄLP, vad tiden går fort!


Från måndag 12/7

Måndag förmiddag, skriver offline igen. Egentligen borde jag gå ner och riva lite tapeter, men känner mig helt matt av värme så det får vänta lite. Hade jättevarmt igår, så sovrummet har varit en bastu hela natten. Har inte varit ut än idag men tycks inte vara nå svalare idag, om inte annat är det fortfarande galet varmt här inne. Nu låter det som att jag vill att det ska bli kallt, men nix! Däremot vore en fläkt inte helt fel när man ska sova.

 

Så, vad har hänt sen sist då?

På fredagen fick Terje vara ledig så vi åkte in till Mariehamn för att fixa lite, bland annat ett abonnemang till mig och mobilt Internet. Tyvärr var det lite segt att få igång det så måste vänta till typ onsdag, men efter det kan jag ha kontakt med omvärlden igen! Jag var och skrev in mig här också, så nu har jag officiellt flyttat.

På kvällen grillade vi och drog tapeter i arbetsrum + gjorde förarbete på panelen i köket.

 

Lördag! Drog iväg för att kolla på lite loppisar, men ingen av dem var en så lovande att vi gick ur bilen. På jakt efter möbler, men måste nog hitta någon auktion istället. Eller åka till Sverige och handla.

Efter vår lilla runda var det dags för barnkalas för Terjes lillebror. Var där och fikade och umgicks nån timme och sen hem för att äta och fixa: Träpanelen blev klar och jag målade första lagret på ett par dörrar.

 

Söndag. Dagen då vi borde ha varit duktiga och varit på Mattson och kollat tapeter och helst börjat få upp lite. Hm. Men nej, är det 30 grader i skuggan känns sånt inge kul, så vi åkte iväg för att sola och bada istället. Efter ett tag åkte vi hem för att ägna ca en timme åt lite renovering, sen tog vi ut båten och fiskade i flera timmar istället. Gissa vem som fick de största fiskarna?!???? Kom hem strax innan åtta, fixade lite, rensade fisk och gjorde foliepaket som vi la på grillen. Slappade och myste ute på stenhällen, åt och helt plötsligt var klockan halv elva. Diskade och rasade i säng, trötta med nöjda med dagen.

 

Idag då, måndag som sagt. Klockan tolv ska jag följa med J på simskola och nu är hon redan elva så känner att det nog inte blir mycket vettigt gjort fören när vi kommer tillbaka. Fast med tanke på hur väck jag känner mig så känns det här som en rätt fin ursäkt ändå – vara moraliskt stöd och läsa och sola känns mer lockande än att riva tapeter just nu. Eller spackla. Eller städa. Nej, jag är helt klart kvällsmänniska, då kan jag göra massor av de där sakerna, men att ställa klockan och gå upp och fixa tar emot. Speciellt när det är så jäkla fint väder hela tiden.

 

I övrigt sådär så snurrar det väl på. En vecka och en dag sen jag åkte från Malung, tiden går fort. Har inte kommit in i något vardagslunk än, känns mest som semester i nuläget. En lite rörigt semester kanske. På önskelistan nu står: Någonstans att förvara kläderna, lampor och någon som är superbra på att tapetsera som kan göra det åt oss.

Pust, måla är en sak, men tapetsera har ingen av oss gjort förut så drar mig lite. Samtidigt vill jag att allt ska bli gjort NU så ikväll får vi nog allt välja tapeter till köket och dra igång så smått. Känner på mig hur krångligt det kommer bli på alla små utrymmen vid köksskåp osv. Men vem vet, det kanske är skitlätt. Till helgen ska köket vara klart, och helst allt förarbete i arbetsrummet också så vi kan måla hela helgen. Bra plan.

Så får vi se i vilken ordning resten blir. Hall är nog mest akut, sen sovrum. Kan måla hallen så kan jag göra det om dagarna så blir det gjort fort. Tapeter i sovrum, men om vi klarar köket blir nog det simpelt. Sen någon gång, gud vet när, så kanske man kan börja få upp lite prydnader och känna sig som hemma. Vem vet? Borde inte vara helt omöjligt. Inser dock mer och mer vilket stort projekt det här är jämfört med att bara flytta in i en lägenhet. Men känns som att det är mödan värt, och det är ju faktiskt roligt att renovera också. Är nog mer det att jag är lite ivrig och så blir det rätt stillastående för det är så mycket annat som också ska göras, och Terje jobba ju dessutom i ett par veckor till.

 

Nej, tiden rinner iväg. Ska byta om och packa ner det kan jag tänkas behöva så jag är klar att åka sen. Vi hörs snart J


Från torsdags

Sötnosar!

Jag skriver offline nu, för än så länge har vi inte fått något Internet till kåken. Men tänker att det är trevligare att skriva efterhand och sen ladda upp det, än att försöka komma med någon sammanfattning när jag väl är online.

Men å andra sida så känns det redan nu som att det finns tusen saker att berätta, jag ligger redan efter i min uppdatering, men jag ska göra ett försök. Låtsas att jag berättar allt under en fika på hedbacls, en middag hemma eller liggandes i gräset tillsammans.

 

I söndags kom jag hit, till Åland, och såg mitt hus för första gången. Det är ett fint, lagom stort hus med två våningar. Fråga inte om hur många kvadrat – för jag vet ändå inte – men såhär: Nere finns hall, toalett, kök, arbetsrum och vardagsrum, allt går liksom runt i en cirkel. En trappa upp har vi en stor hall med en litet skrymsle som nog kommer att bli syrum. I hallen hamnar nog en bäddsoffa om vi hittar någon billig och bra. Ett sovrum har vi också där uppe.

Vi har några målare här, de har fixat nytt tak och nu snart är hela husets utsida klar. Bara insidan kvar, det finns massor av renovera men vi får se lite vilken takt det blir i. Ett antal saker ska göras klart nu så snart som möjligt – innan vi ens packar upp ordentligt – medan annat får vänta till nästa sommar eller när det nu finns tid. Vi har iaf en jäkligt bra grund för huset i sig är jättemysigt och fint, bara jag får bort de där hemska färgglada, skadade tapeterna som någon någongång tyckte att passade sig.

En gård har vi också, kan ju nämnas i all hast. Det finns äppelträd och rosenbuske (tror jag? Det är iaf fina blommor på den och den är stor), vi har en stor klipphäll utanför ytterdörren och hela gården ramas in av en strimma skog. Klipphällen är perfekt, eftersom det finns så mycket fästingar här vill man inte gärna vara i gräset så att sitta på den solvarma stenen passar bra.

 

Men jag har ju mer att berätta om än huset. Eller vänta, en sak till! Varje kväll betar råddjur på lindan utanför huset, och Terje säger att när äppelträden börjar ge frukt kommer de säkert upp på gården för att äta. IIIHH. Mina små bambisar. Underbart!

 

Jo, just det. Måndag morgon drog vi ut på kryssning för att fira Terjes lillebror. Micke och Ylva var med, och även Ylvas föräldrar. Kryssningen varade ett dygn så vi hann med både att slappa på förmiddagen, sola på eftermiddagen och festa lite på kvällen. Havet, solen, härligt sällskap, live-musik och en kall drink i handen måste vara det bästa sättet att spendera en eftermiddag. Fast, hade varit fint om ni hade varit där.

 

Tisdag morgon var vi ”hemma” på Åland igen, och trots att vi var bakis och trötta så spenderade vi ett antal timmar med att fixa på stan och komma iordning i huset. Byggde ihop sängen och sov här i huset.

 

Onsdag var Terje tillbaka på jobbet och jag vaknade upp ensam i mitt hus. Eller okej, inte ensam. Jag har ju några karlar och en pojke som springer runt och målar huset också. Jag var iaf skapligt effektiv under dagen och packade upp massor av don. På kvällen tog jag och Terje ner soffan och ställde in i vardagsrummet. Det är det enda rum som vi inte ska renovera alls så det är urstädat och skapligt okej att vara i, lite gardiner som saknas och så bara. Och en tv.

Vi lånade en grill av Micke och grillade korv ute på stenhällen, knäppte en kall och njöt av livet.

På kvällen fick jag veta att min älskade vovve tydligen inte har glömt mig så som jag trodde (han är inte riktigt med alla gånger förstår ni) utan han ligger hemma och gråter vid dörren ner till mitt rum. Då blir jag deppad och grät en skvätt jag med, hemlängtan blir total till och från. Men, jag försöker vara modig. Jag saknar er, älskar er och önskar att ni var här – men det här är mitt äventyr och jag tänker göra allt för att få det så fint som möjligt. Jag längtar hellre hem undertiden som jag upplever något, istället för att stanna i Malung på säker mark för alltid. Våga chansa är det som gäller. Allt här borta blir nytt för mig, hela tillvaron. Men det är spännande och jag längtar att få uppleva, se och göra mer. Snart drar renoveringen igång på riktigt – och när ni family kommer om en månad hoppas jag ha ett fint hus att visa upp J

 

Idag är det torsdag och jag har varit riktigt duktig med pysslet här hemma. I stort sett allt är uppackat nu. Jag packade upp även prydnader och sånt, vi hade en bra skåp att ställa det i så länge. Lika bra, tyckte jag, nä går det snabbare att flytta till bokhylla och sånt sen. Det är på tok för påfrestande att se alla flyttkartonger hela tiden, blir galen av kaoset.

Nej, nu får jag nog anse att min paus är slut och återgå till jobbet. Har skrivit en halv roman känns det som. Folk får läsa det de vill, just nu är det nog mest för min egen skull jag skriver. För att få låtsas att jag berättar för någon, även fast det här just nu bara sparas på min dator i väntan på uppkoppling. Men vad gör man inte för att få iaf en känsla av kontakt med omvärlden.

 

I alla fall. Sköt om er älsklingar. Jag tänker på er.


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!