En torsdag i Malung

Min sovmorgon blev lite avbruten imorse, för strax innan nio hör jag små klor som försiktigt kraffsar på dörren in till rummet där jag sover, med andra ors hade Axi vaknat och kände för att mysa lite :) Så jag masade mig upp och bytte till mammas säng (det rummet är vovvesäkert till skillnad från där jag sovet och har spridit ut alla möjliga saker) och sen låg vi där och kramades tills jag blev lite piggare och övergick till att läsa med Axi ihopkrupen på magen. Herregud, hur ska jag klara min vardag utan en liten bäbis??

Well, efter denna mjukstart på dagen så gjorde jag mig iordning och sen åkte vi upp till Nanny och hälsade på! Satt där ett par timmar, fikade och pratade. Efter ett tag dök Terje upp också! :D Han åkte från Åland imorse och skulle till granberget, men tittade in hos Nanny och sa hej först. nu har han dock redan åkt igen, får tillbaka honom imorgon skulle jag tro.
Som ni här så blev det en del runtflängande för oss nu, men ibland vill man bara bort och då är det värt resan för att få komma hem några dagar.

Nu sitter jag och smider lite planer. Såg nämligen att sankt olof hade en nice after work imorgon så jag och Terje tänker dra med alla som vill för middag och drinkar! Någon mer som är på? :) Vore riktigt kul att dra på en klänning, käka lite gott och komma ut bland folk!
Lördag däremot blir lugn hemmakväll, för sen åker vi tidigt på söndag.

Nu tänker jag nog krypa ner och läsa lite igen tror jag. Hade tagit med plugg utifall att jag skulle få något ryck, men har ingen riktig tidspress så då blir jag lat och skjuter upp allt istället :P Äsch då, det löser sig nog ändå ^^

Puss&Kram


Onsdag

Tredje dagen hemma och nu känner jag att jag börjar komma i fas igen. Ligger i vardagsrummet och läser - utsträckt i en strimma sol. Axi har gjort mig sällskap med hans päls blev så himla varm så han gick för en stund sen. Lite senare ska jag ner på byn och sen träffa Anny - känns fint fint fint :)

Ska återgå till min bok och fokusera på SEMESTER (även om jag kanske hellre hade exponerat min vita kropp i stark sol på en strand i varmt land och läst min bok där istället samtidigt som jag drack kalla drinkar, men det här funkar också).

Puss på er! ^^

Hej dalarna!

Nu är jag hemma i Malung. Kom hit söndag kväll, lite lagom sliten efter 14 timmars resande. Igår (måndag) blev det därför en lugn filmdag här hemma!
Idag är det däremot dags att häva sig ut! Har nyss varit och fixat recept på minipiller (billigare i sverige) och handlat till middagen, nu ska jag få i mig lite lunch och göra mig iordning för strax kommer svärmor så vi ska ut på lite shoppingrunda :)

Imorgon blir det att träffa Anny! Yey :D Tror jag ska upp till jägra på förmiddagen då också och hälsa på. Men i övrigt har jag inte gjorde några riktigt planer så det är bara att höra av sig om någon är hemma och har lust att ses nu i veckan! :D

Nej, dags att byta om!

Skrutten



Satt och bläddrade bland lite gamla bilder och hittade den här på mig och Skrutten, vår älskade lilla kanin som tyvärr fick flytta in hos några släktingar när jag och sis blev för allergiska :'(
Världes gosigaste, underbaraste och mysigaste lilla kaninen. Mådde som bäst när han fick ligga i famn (som på bilden) eller sitta uppe på soffans ryggstöd och pussa oss i pannan när vi såg på tv - eller varför inte köra hinderbana på vardagsrumsmattan över våra fötter och diverse filtar?

Namnet Skrutten fick han pga. att jag tidigare kallat mina ursöta små kusiner för mina skruttar, så när det kom en ny bäbis till familjen var jag orubblig i mitt namnförslag ^^


Här har jag i en hårförlängning som jag fick gratis i samband med en modevisning jag var med i. Tyvärr satt den inte så jättebra(var med metoden tejpade slingor), annars hade jag fått behålla den för relativt billig penning. Men, fick iaf testa på att ha långt tjockt hår för ett par veckor ^^

Bra där

Skönt att det inte alls blev miss i kommunikationen då. Visar sig nu, sen om sider, att vi VISSTE hade kunnat dra ut ikväll. Jag förutsatte att han hade tänkt på den lösning i hade on mind, vilket han inte hade. Så hade jag kläckt ur mig min smarta plan ett par timmar tidigare att vi varit ute och partat nu. Tusan.
Jaha, men hemmakväll är det iaf. Rödvin, mat och tv står på schemat. Det duger det med, får ta igen lite festande i Malung istället. Önskar dock att min älskling skulle vara med mig dit :'( Sad.

Well, hoppas alla godingar får ett toppenlov så ses vi om en dryg vecka!
Och vad gäller mina malungsbabes: VI SES SNART!!!! :D

Fest ikväll då

Haha jo, man kan ju alltid drömma va? :P Blir att sitta hemma och dega och försöka få tiden att gå, sitta vid datorn och göra lite misslyckade försök att få kontakt med Terje i han dataspel. Typ så.
Fan vad jag är bitter på alla jävla människor som har pengar och som är ute och har kul och som har råd att resa, hade varit riktigt nice att vara en av dem just nu känner jag.
Nej va fan. Sverige, lägenhet i någon schysst stad, ett arbete - here i come!

Tröttis

Ja, jättetrött är jag - lite halvt utan anledning dessutom. Jaja, det är okej för nu är jag hemma och sitter och myser i soffan, så så behöver man inte vara så jäkla pigg.

Imorgon är sista dagen innan lov, yey :D På någon vis så känns det som att om man är 22 så ska det inte finnas sportlov längre, vilket gör att det här känns extra välkommet. Det var ju liksom nyss var det jullov, och nu får man en hel vecka att slappa igen, fint!
Efter lovet har jag fem skolveckor, sen åker jag till Malung för att göra min fyra veckor långa praktik på St Olof, efter det väntar ett 1-2 dagars event-jobb i mariehamn och sen blir det studeiresa till helsinki och sthlm. Sen vette tusan om det hinns med så mycket mer och poff så är läsåret slut. Herregud. Och vad händer sen? Blir spännande att se, finns många tankar och idéer iaf!


Men som sagt, innan allt det där så väntar då en fredag i skolan. Tror inte att det kommer bli så superjobbigt, har sista lektionen i matlära och vi skulle köra teori - vilket faktiskt brukar innebära att vi ser på film ^^ Eftersom det är sista timmarna på hela kursen kan han ju omöjligt dra igång med något nytt drygt projekt iaf.
Sen ser det ut som att det blir utgång imorgon kväll! Middag med min älskling och så möta upp Johanna och Janina? Får se, hänger helt på om Terje får den där utbetalningen innan helgen eller inte, vore jättekul iaf :)

Nej, nu ska jag krypa lite djupar ner i soffan, kura ihop mig och kolla på dålig tv. Pusshejs!

Fail

Fyy vilken dag. Blev kaos imorse (försovning, död bid) så tillslut blev jag hemma. Hade bara en lektion men det var prov då - så hade gärna fått det avklarat. Sen skulle jag ju gå på stan och fixa med allt möjligt, får stressa runt imorgon istället.

Well, istället har jag spenderat dagen med att plugga och diska. Jävligt stimulerande. Har bara resulterat i tristess och dåligt humör, så nu är jag mest pisst och vill gå och dra täcket över huvudet. Bara några månader kvar till värme och livet kan ta fart igen.

Nej nu kom Terje ur duschen så kanske äntligen kan få käka middag, otroligt vad mycket tjaffs han promt skulle fara med först. argh.

PS. Måste avsluta med bra saker, annars låter ju det här skitbittert. Hm, okej:
- Igår fick jag skjuts från bussplat till skolan av en snäll busschafför som var ledig och skulle åt mitt håll.
- För drygt en vecka sen spanade jag in en väska på kappahl som var på rea, 10 euro. Fast sen kände jag mig snål så lät bli. Igår vad jag in och väskan fanns kvar men kostade nu bara 5 euro! Min!!
- När jag gick på stan igår var den en tjej som delade ut klistermärken med hjärtan och önskade folk en glad alla hjärtans dag, jag fick ett hjärta på handen och det tyckte jag var charmigt.
- Det var skithalt igår, men jag halkade inte en enda gång.
- Idag var det 17 minus, i stort sett klarblå himmel och solsken - ändå snöade det. Små små flingor som glittrade i solen, det var fint.
- Åt jättegod middag igår och för en gångs skull blev det rester så vi får äta gott idag med


Så, nu har jag vägt upp lite. Puss på er.

Dit där solen är varm och inte bara ljus

Jag är så fullständigt, galet, sanslöst sugen på att resa. Tänk att ha pengar och kunna boka in en solresa nu till sportlovet - vore in det höjden av lycka? Att tina upp och samla kraft för att ta sig igenom det sista av vintern.
Innan avresa skulle jag beställe hem diverse fina sommarkläder, ny bikini, fina smycken och sandaler. Skriva min älskade små listor. Packa, köpa solskydd.
Sen bara åka. Bli varm. Se, uppleva, göra.

Jag ska förvisso resa under lovet, hem till Malung. Och det ska bli underbart att träffa familj och vänner där, fast det är ju inte riktigt samma sak som en solresa. Tvärt om åker jag till kallare breddgrader med mer minus och mer snö.


Bildspecial

Förra helgen var bröderna T här och hälsade på, och Janina kom också över på middag så hade riktigt myskväll :)


Terje rensar fläskfilé och Becky var skapligt sugen på att få smaka ^^

Alltså.. VAD gör de? Syns att de är släkt iaf.

Såhär glad är Mikaela när hon äntligen får mysa med vovve

Världens sötaste gäsp? Svar ja.

Haha, Totto var lite skraj för den läskiga hunden, men han kom inte undan för det inte

Janina och Terje :) <3

Äntligen. ÄNTLIGEN. Så som jag har tjatat för att få locka det där håret och då jäklar :D Är vänlig nog att inte visa fler bilder på det hela, men det var jävligt snyggt ;D

What a day!

Jaha - två meter snö var beställd eller? Helt kaotiskt imorse, bilen satt fast så Teje fick skotta halva gården. Kom iväg i lite skum tid så fick stå en halvtimme i halvstormen och vänta på bussen. Tar mig äntligen iväg, hoppar av vid museet eftersom vi skulle ses där och möts av en katastofalt dålig film som höll på i 45 smärtsamma minuter. Till skolan - i bil, pust! - byta om till kockkläder och sen drog matlagningen igång.
Och DÄR vände dagen :D Solen tittar fram, vi lagar mat och sen äter vi världens godaste lunch. Underbar trerätters på italienskt tema med goooda viner till. Sen kom Terje och hämtade vid skolan och nu är man hemma och slappar ^^
Kvällen blir lugnt hemmamys, känns härligt :)


Hejhopp :)

Åh, vet ni? Jag är frisk! Trött som ett as och väldans ömma axlar, men i övrigt så har alla knäppsaker släppt. Gilla. 

Vad som inte gillas är vår elräkning som damp ner i lådan igår. FY tusan, nästa boende blir som i Malung: uppvärmning och varmvatten med i hyran <3 Malung malung och vår underbara lägenhet - det var tider det :) Men just nu är jag på åland, med ett hus som drar mycket mer pengar än vad vi har så jag har klurat lite på att göra om allt. Såhär:
Hallen -> Kallhall
Vardagsrum -> Sovrum med tv
Arbetsrum -> Allrum / mysrum med soffa
Kök -> Ställe där man eldar som tusan
Detta leder då alltså till att man kan stänga av hela övervåningen och spara pengar, tada :D

Ska klura lite mer på det, men om tid ges så tror jag att vi fixar det i helgen (eller ja, nån gång när det finns tid?) 

Imorgon är det fredag, känns som det nyss var helg. Men inget mig emot - tiden får gärna gå hur fort den vill. Matlagning står på schemat imorgon - sen är jag pepp på att åka hem, krypa ner i soffan med Terje och se femton filmer samtidigt som vi delar en pizza och en vinare. Bra plan! :D


Nej, nu får det vara nog med uppdatering!

BLÄ.

Hade verkligen tänkt att gå in och uppdatera lite och framförallt lägga in några av alla bilder som ligger och väntar i kameran. Men jag är verkligen för trött.
Hemma både igår och idag - fast vet inte riktigt vad det är för fel på mig? Sjukt trött, ont i rygg, nacke & axlar, ont i huvudet och tryck vid bihålorna, lätt feber, illamående till och från,  känner mig tung i kroppen och igår tappas jag känseln i händerna när jag låg och kolla på tv.
Så vette fan, flunsan tror jag inte, då borde det vara mer högra feber och mer ont i lederna. Hela kroppen som demonstrerar mot vinter??


Ja, det här blev ju ett uppiggande inlägg.. Kanske ska be att få återkomma när jag orkar - och fram till dess tänekr jag fortsätta att vila och knapra snälla vita piller.

...

JAG ÄR SÅ FUCKING JÄVLA TRÖTT.


Det var typ det jag hade att säga nu, återkommer när min hjärna har vaknat ur dvalan den för tillfället befinner sig i ;)
Kort och gott är iaf att minste broder T är här och den äldre årsmodellen väntas inom någon timme så nu är Terje fullt sysselsatt :) Snart ska vi göra pizza - men innan det ska jag duscha och slå mig ner med ett glas iskallt vin, min bok samt lite av den där svindyra chokladen som hade en så fin förpackning och som såg så god ut så jag föll som värsta lilla marknadsföringsoffret. Och vet ni vad? Känns rätt okej.

Godkväll

Serveringen gick bra, det positiva med de hela är ju att när det väl kommer folk så går tiden fort iaf. Sen hade vi någon annan lektioni tre timmar. En skitseg sådan. Egentligen är den ju bra, handlar om kollektivavtal och så. Problemet är ju att det är det FINSKA kollektivavtalet så jag har egentligen ingen aning om vilket av detta som jag bör lägga på minnet, för antar att det är både ditt och datt som skiljer sig från det i sverige - vilket ju är DET som jag egentligen borde lära mig om. Stackars lilla svenne.

Eftersom skolan kom Terje och hämtade mig, och sen har jag bara slappat hemma. Varit så trött så det kännt som sen kväll enda sen fyra idag, och nu ger jag snart upp och kryper till kojs. Blir halv åtta hos mig, en halvtime med sveriges mästerkock och sen hoppar jag över till tvåan för att se hotellpraktikanterna.
SEN blir det sova, ska se till att sova djupt så jag inte vaknar när Terje drar iväg för att häta minsta broder T vid båten.

Nej, nu börjar det på tv :)

Åh joy.

Då bär det av till skolan för att lära sig något nyttigt och intressant. Få kunskap som gör att jag kan komma vidare, något som känns bra att sätta på sitt CV och som hjälper mig inom de yrkesval jag vill göra.
Eller nej just det ja, idag är inte en sån idag. Idag är en dag när jag ska torka bord, duka och bära tallrikar.
AAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHH.
Jag är helt okej med att servera. Har varit i lunchservering tidigare och jag gillade det, lätta uppgifter och perfekta arbetstider. Så varför klagar jag nu? Jo för då fick jag betalt och nu är jag bara en jävla gratisarbetare under förevändningen att de låtsas att de lär mig något.

Ja jag är bitter. Hej hopp. Och jag är trött för jag har fucking ont i ryggen och på grund av det har jag vaknat en gång i timmen hela jävla natten.
Låt den här dagen ta slut och den här veckan ta slut så jag kan vara hemma och sova eller i alla fall göra något vettigt av min tid istället för att se den rinna mellan fingrarna medan hjärnan sakta tömms.

Minns ni huset bakom apoteket - det med balkonger?

Hej sweeties!
Idag kör jag hemmadag så har haft sovmorgon, läst bok och nu sitter jag här med en varma koppen (för varm, bränner gommen. Typsikt).
Drygt en timmes franska stod på shemat idag, och hade jag bott i stad hade jag väl utan problem masat mig dit - hade ju ändå fått sovmorgon - men som det ser ut nu så orkade jag verkligen inte. Jag ska vara duktig nästa vecka istället.

Ska få lite gjort på städfronten känner jag, lika bra att passa på. Plugga lite borde jag också göra - får väl städa tills jag är urless på det så kommer det kännas som värsta belöningen att slå sig ner med en kopp kaffe och svara på frågor om likörer.

Vad som inte är bra med hemma-mys-pyssel-fixa-dagar är att jag nu fick en dryg hemlängtan. Det här är nämligen en typsik Malungs-dag (var ju "hemmafru") och en typisk sådan dag så skulle jag vid det här laget redan ha bokat in en lunchdate och en trekaffe på Annas. När man fått nog av städ drog man iväg ett mess "Kaffe?" och fick tillbaka "Ses om en halvtimme!" för då bodde ju alla vid centrum och allt var så jäkla lätt och smidigt och jag saknar alla tusentals timmar som vi suttit där och skvallrat vid de små borden.

Men! Det har sin charm att bo på landet också och bara det blir varmare ute så behöver man ju inte ha så bråttom varje dag utan det funkar att vara ute och umgås på stan. Får köra min lilla städdag ändå, och blir jag ännu mer sentimental kan jag ju alltid äga mig åt att kolla bilder på balkongfester bland annat :)


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!