Out Of Order

Mikaelas natt:

Lägga sig 21:45
Somna 02:30
Vakna 03:00
Somna 04:30
Vakna 05:00
Somna 05:30
Vakna av klockan 06:00

Summa: 1,5 timmar sömna


AAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHHH. Sånna här nätter gör mig helt jäkla glaen. Speciellt när jag skulle skriva ett prov idag och dessutom måste plugga till ett annat prov som är imorgon. Damn.

Klarade frankan iaf, hon rättade snabbt så fick tillbaka idag och hade fått en trea :D Och det är fan bra med tanke på att jag innan provet börjat bokade in tid för omprov.
Nu återstår det att se med engelskan då... Men samtidigt ja, engelska kan man ju. Måste nöta lite fiskar nu dock, har liksom aldrig haft nytta av att lära mig vad typ slätvar heter på engelska.. Äh, jag lär mig det jag lär mig och annars så är jag ändå ganska säker på att det går att skrapa ihop ett g.


Nej, pluuuuuugga....

PS. Tack till Elin som skjutsade hem mig så jag kom hem mycket tidigare och hann med värsta tuppluren :D <3


Tisdag!

Hej sötnosar :) Jag är lite seg med bloggande nu, skyller allt på skolan för det har varit/är lite fullt upp nu. MEN, efter att ha panikpluggat undan massa, strukturerat upp resten och gett mig själ en rejäl dos av "du dör fan inte av lite sämre betyg för man måst inte försöka vara så jävla duktig hela tiden" så känns det nu helt okej.
Framför allt så vet jag att det är idag, imorgon och torsdag som blir lite stressigt och sen är allt luuuuungt så då är det liksom lättare att bara köra på de här små dagarna..
Gissa vad som händer sen då?? Fredag är jag ledig, och på kvällen har jag och brudarna hyrt spa-avdelningen på badet så vi ska dit och bada bubbelpool och dricka skumpa! Efter det är utgång planerade men för min del blir det nog mest lite chillidill på förfesten och sen hemfärd. Har liksom inte råd med taxi hem och tror inte Terje vill hämta mig så jättesent :P Och främsta anledning till att han inte kan hämta sent?? JO, lördag morgon bär det av mot Malung! Så det blir morgonfärja och sen roadtrip hela dagen, framme någon gång på eftermiddagen sådär :)

Någon som har tips på bra roadtrip-musik? :) Och på tal om det, tips på om det finns någon sida där man kan fixa musik gratis och lagligt?




Hade Beckisen här på besök lördag kväll när matte Janina jobbade på skolan :) Hon var världsvan direkt, hoppade upp i soffan på "sin" plats och ville sen mest bara gosa. Själv skrev jag uppsats som en galning, fast lite vila blev det visst också ja :P




Förresten är jag bitter på min kaffesituation för tillfället.. När man är inne i en pluggperiod så borde man ha fri tillgång till gott kaffe - right?? Men kaffe är - likt mycket annat här - väääldans dyrt, så nu finns det bara surt snabbkaffe att tillgå :( Bland det bästa med att göra kaffe är ju att det luktar så gott när det står och brygger, men med snabbkaffe luktar det tammetusan inget, mina sinnen dör! (Okej, koffeinbristen kanske har gjort mig dramatisk?) Ochochochochoch! Jag har bara gammal mjölk :/ Eller alltså, jag vet inte om den är dålig eller inte, för kaffet smakar ju surt så jag vet inte om mjölken också är sur? Den är fem dagar gammal och klumpfri, så jag kör hårt.
Det positiva är ju att man när just blandat i kaffekornen och slagit i mjölk så ser det i alla fall gott ut, don't u think?


Nehej, om fröken Eriksson då kanske har gjort nog med desperata försök att skjuta upp sitt pluggande? Jo tack. Franska var det ja, voici la clé, för fan!

....

Vet inte riktigt om jag ska skratta eller gråta åt tillvaron?? Är så otroligt bitter, arg, frustrerad, ledsen och trött.

Den här dagen är riktigt kass och jag känner att kommande vecka knappast kommer bli bättre? Längtar till fredag! Längtar till praktiken börjar och jag är hemma i Malung och kan låtsas att all skit här borta inte berör mig.

Vadå dålig uppdatering?

Har fått höra att jag uppdaterat för dåligt, jag som är så flitig :P
Nej, ork har inte riktigt funnits känner jag, den här veckan är inte kompis med mig. Får inte sova för ryggen gör ont och envisas med att väcka med hela tiden för att berätta det (jävla tjatiga ryggjävel) och så har astman fått någon knäpp och tycker att den ska bråka lite. Så går mest runt och känner mig skakig, trött, illamående och helt urkopplad. Fräääääsch!
Men man härdar ju ut, igår var jag duktig och gjorde klar hemtentan i starka drycker och så har jag varit och skaffat lånekort så jag kanske möjligen kan få tag på lite material till uppsatsen. Som jag för övrigt inte har börjat med. Som förövrigt ska vara klar på måndag. Tusan.
Följande vecka kommer rent allmänt inte att bli helt super känner jag, bara tråkiga saker i tråkiga ämnen. MEN! Nästa fredag är allt klart och då ska vi skämma bort oss med världens bästa klassträff! Har nämligen hyrt relaxavdelningen på m&l ska hela kvällen ska vi ligga i pool och dricka vin, så blir det nog en drink eller två efter det också. Ah, greeeeejt! Ska bara se till att plugga bra innan det så man känner sig duktig och avslappnad när man ligger där, och inte är något litet nervvrak.
Sen där på lördagen (2/4) bär det av mot fina dalarna för praktik :)


Åh, på tal om inget. Jag beställde zumba för ca 2½ vecka sedan och fanskapet har inte dykt upp än, så jag ringde för att avbeställa det hela och beställa det till sverige istället. Då visar det sig att det redan varit på posten i mariehamn i 1½ vecka, bara det att smset med leveransrapport aldrig kommit fram till mig. Kul! Blä, så nu ska jag hämta ut imorgon ^^


Nej, nu blir det tv och sen ska jag käka god macka till middag.
Puss!

Filmmys

Ikväll skulle jag ha varit iväg på filmmys med tjejerna, fast sen visade det sig att det bodde inte mindre än tre katter där så då vet jag ju hur det skulle ha slutet :/ Typiskt! Tröstar med filmer här hemma med Terje istället! Jag som skulle skriva uppsatser i helgen, har inte riiiiiktigt börjat än. Hm.

Galet godissugen, undrar om man skulle ta en liten sväng tll mattsson...? ^^

Min!

Beställde klänningen! :) Trots ekonomin har jag lyckats spara lite pengar från födelsedagen så nu var jag faktiskt slösaktik och köpte en fin klänning, så det så!
Eftersom jag är kortare än modellen på bilden + har mindre bröst så kommer den se lite mer presentabel ut på mig, så systrar och pojkvän som inte kunde fokuserar än annat än tuttar när de såg bilden kan känna sig lugna :P
Hoppas bara jag ser okej ut i den, för leverarar till malung för enkelhetens skull så tror att returen hittar gå ur innan jag kan testa den. Oh well, den som lever få se.

Lockande

 

Examensklänning?

Sådär

Ska inte säga att allt är skit, för det är det inte. Allt är inte jobbigt, och allt går inte fel. Allt är inte heller så som man kunde önska, men samtidigt vore det det tråkigt om det vore så? Det behövs plats för drömmar och utvecklig och framtidstro.

Idag är det inte riktigt i balans. Just idag är jag inte riktigt så stark som jag önskar och just idag känns allt inte så bra som jag skulle vilja.
Det är okej. Jag får tappa taget. Det får kännas jobbigt.

Försöker hitta energi till morgondagen, vi får se. Känner att fysiken inte heller är i balans. Ont i kroppen och mjölksyra i armarna av att sätta upp en hästsvans. Blir kanske en hemmadag imorgon, men tänker iaf gå upp och försöka, för om man inte försöker är det ju liksom ingen idé.
Snart vår. Snart ändring. Snart nya rutiner och saker att göra. Snart blir allt brabrabra.

Naajs

Åh, vad fint det är att vara när inte precis allt krånglar utan faktiskt lite aker går bra ibland också :D Jo, såhär:

1. Blev uppringd av praktikplatsen igår, så nu har vi koll på läget och första dagen blir ingen praktik utan då ska vi sätta oss med scheman och fixa lite. Sen praktiserar jag två dagar och sen frågde han om jag kunde jobba de nästföljade fyra dagarna (alltså vara själva i repan, de andra åker bort då). Tackade ja såklart :D Blir super, då får jag en riktigt kickstart och får anledning att både pressa och testa mig själv lite. Sen var jag nog välkommen att hoppa in i serveringen en del också, så känns toppen det här :)

2. KLASSFEST står på schemat, vi ska nämligen hyra spaavdelningen på mariebad! :) Vet inte vad ni tycker, men i min värld så är underbart folk+bubbelbad+asti+utgång med drinkar en gaaaaanska bra kväll. Blir precis innan praktiken också, så kul att hinna umgås lite extra innan jag dra hem!

3. Blev just precis klar med hemtentan, ska skiva ut den imorgon och läsa igenom (tycker det är mycket lättare att se om något ska formuleras om när jag läser det från papper än från dator), ändra det som behövs och så blev det väl inlämning på torsdag, om jag inte orkar leta reda på läraren innan dess. Sen på fredag får jag köra hårt med uppsatsen, som jag inte riiiiiktigt börjat med än kanske nej.

4. Känner mig pigg, och det är fina fisken (maha, skrev finskan först - fast sånna kan ju också vara fina förvisso). Kan ju ha något att göra med att jag slutat tidigt både igår och idag, samt att jag igår kväll var så trött och jag totaldäckade strax efter nio, tvingade mig att vara vaken för att se slutet på en film och sen var det kört, orkade inte ens läsa :O

5. Vi ska äta räsallad till middag. Guuud så gott, håller bara tummarna för att de där billiga frysta sakerna är goda, fast det funkar säkert. Ska nog baka lite vitlökbröd till.. Något baguettliknande kanske?


Nej, nu får det vara nog med uppdatering. På minussidan efter allt detta plussis, så är det nämligen så att min rygg tar lite död på mig. Hade skapligt ont tidigare idag, och det blev knappast bättre av resan hem... :/ Var minibuss istället för riktig buss, och då får alla chafförer nån jävla knäpp och tror att man får köra hur fort man vill, även över farthinder och guppiga vägar. URSÄKTA MED ALLA ANDRA HAR INTE SÅNNA DÄR JÄVLA ERGONOMISKA STOLAR SOM FÖRSÖKTIGT FÖLJER MED GUPPEN, utan vi som sitter där bak flyger som små vantar och det var ett utal gånger som jag faktiskt lättade från sätet. Så nu gör det skitont, så datorn får vara. Tänker lägga mig på golvet eller något istället :P
Eller nej, just det. Minus nr 2; franskaläxa.

Är det bara jag eller??


Sol på Solhem

Solen sken härligt, så efter att ha plugga lite och lättat på samvetet så drog vi på oss lite varma kläder och gick ut för att ta vara på strålarna.
Blev lite halloncider och öl tog med som fördrink :)




Tidigare idag skottade Terje fram en lite gång till...


...utesoffan! Så vi slog oss ner där :)


Efter att han skottat och solen fått lite på en stund så smälte det undan fint, lite grön mossa kikade fram


Ser ni de små klumparna här och där i trädet?? Det var vår privata kör :)


Gud vad glad jag är över kameran jag fick i julklapp av mammi och daddy :D Superkul att kunna ta lite bilder igen! Men jag är inte så duktig på att fota med den, ibland blir det jättesuddigt utan att jag riktigt vet varför, måste försöka plugga på lite :)

Nu är det snart dags att börja fixa med middagen. Gjorde älgstek igår, den var helt gigantisk och tog jättelång tid så efter ett tag delade vi den på mitten, stekte den nya snittytan och sen fick den gå in igen. Den enda halvan åt vi till middag + lunch idag + att det är lite kvar än. Andra halvan har jag exprimenterat lite med.. Vi tillagade köttet till medium igår, på galler. Så idag tog jag och la den i en stekgryta och hade på lök, vitlök, soja, extra peppar samt vår egengjorda köttfond och så vatten. Nu står den där med locket på och myser i ugnen, min tanke är att det ska hinna bli fint mört. Vet dock inte om det riktigt kommer funka - den är ju redan tillagad igår och sen stått i kylen under natten..? Får se vad det blir!  


Pluggdag? Elleeeeeeeer??

Jaha, lilla fröken Mikaela Eriksson. Du lovade dyrt och heligt att göra detta till en riktig pluggdag och få större delen av tentan gjord. Än så länge har du inte ens öppnat ett word-dokument och att dömma av hur djupt du krypit ner under den här filten ser det inte ut som att du ämnar böra nu heller. Vad har du att säga till ditt fördvar?


Jo alltså, det är faktiskt såhär att jag inte hittar lappen som frågorna står på, vilket gör att jag i så fall skulle behöva plugga starka drycker eller skriva på uppsatsen istället. Och jag är inte så ööööööverdrivet pepp. Trots att det börjar bli en aning stressigt.
Och imorse var det snö och blåst så då blev jag trött och less och orkade därför inte plugga och nu skiner solen istället så då blev jag på för bra humör för att plugga och dessutom är jag faktiskt jättemätt efter lunchen nu. När jag tänker efter är jag jäkligt kaffesugen också så jag tror jag måste gå och slå på en kaffa omedelbart för det kan ju inte vara bra att plugga om tanknar är på så pass annat håll och när jag ändå är i köket är det nära till badrummet så man kanske skulle ta och slänga in lite tvätt i maskinen och vad sägs om att läsa en liten däckare medan man sedan väntar...........?



Enligt alla 14-åring så ska man pluta med läpparna och se lite lagom förvånad ut när man tar egobilder. Det är tydligen hett. Så i någon lätt åldersnoja så körde jag på det - det är typ såhär de menar eller?


PS. Dagen i-landsproblem: Drog på lite mascara och sen tog jag på mig glasögonen som jag JUST tvättat (vilket händer en gång i månaden, så det är en big deal) och så hade inte mascaran torkat så nu har jag svarta ränder över hela jäkla glaset och måste tvätta dem en gång till.

Myskväll, ja tack!

Så här hade jag gärna spenderat kvällen!
Det är från när jag var i Malung sist. På söndagen hade vi en riktig slödag och fram mot eftermiddagen förberedde jag och bejbi en älgstek som vi hävde in i ugnen. Medan den stod där och puttrade och det skymmde utanför, så fick jag för mig att det hade varit jäkligt mysigt att tända ljus, spela kort och dricka rödvin. Ni vet, mysmysmys. Och tänka sig, alla nappade :) Morfar kom förbi också! :)




Mammi, Malin & Terje



Okej, att döma av bilderna: gissa vem som vann kortspelen?
Alt 1: Morfar. Alt 2: Jag






Haha xD Alltså allvarligt, det var totalt utklassning - inge mer poker mot morfar innan jag har tränat!

Vardagsrumsbord

Jag vet inte vad jag ska göra med bordet i vårt vardagsrum. Jag menar; jag plockat av och plockar av och plockar av. Men det liksom fyller sig självt hela tiden!
Nyss var det tomt (sånär som på ett dekorationsljus samt en snygg liten sten med text) men nu finns där dator, musmatta, datamus, bankdosa, två fjärrkontroller, en kopp, en okänd sladd, en tom tub med handkräm, ett kamerafodral, en chokladkaka samt en liten liten plastbit. Wuuut hände liksom?
Det är ju förvisso skönt att veta att jag och Terje är oskyldiga i det hela, men slarviga jävla möbler får jag faktiskt nog av ibland.

Soligt och blåsigt

Lektionstid: 1 h
Restid samt väntetid: 5 h
Total tid hemifrån: 6 h

=P Fast var helt okej ändå, hann ju med att äta lunch i skolan, och kl. 8-10 satt och jag läste och drack kaffe, så även om jag hallre hade sussat sött vid det laget så finns det ju helt klart värre saker att utsättat för :) fa

I helgen var vi i stockholm, vilket var jättekul! :) Perfekt litet avbrott i vardagen sådär. Tog färjan 18:30 på fredag och ägnade resan åt att äta macka och dricka lite vin. Sen blev det en dryg timmes buss, men vid det läget ar man rätt trött så gick smidigt att sitta där och halvsova. Väl främme hade vi trevlig hemmakväll med vin och chips. Lördagen spenderades på stan - och jag shoppade inget! :D Höll mig borta från lockande affärer och när en stor, rosa väska hoppade upp i famn på mig och sa "Ta med mig hem! Jag är underbar och är på rea så jag kostar bara 200 kronor!" så klappade jag den lite kärlekfullt men var duktig och lämnade den i affären. Den är ursöta plånboken blev också kvar. Gud, vad det är tråkigt att vara fattig.

Lördag kväll blev det lite utgång också, jag spelade biljard för typ första gången och blev lämnad helt utan nybörjartur. Well, fick i några bollar iaf (möjligtvis hamnade den vita också i hålet, ops^^) Haha, kul var det iaf :)


Usch, vet ni? Betalade just elräkningen och en sak säger jag bara: I nästa boende så ska fan uppvärmningen ingå i hyran! Känns som att vi snart är uppe i dubbel boendekostad(nej okej, inte riktigt) här gentemot boendet i Malung, och då var det ändå en stor lägenhet, mycket fräschare än detta huset och tusen gånger så bra läge. Har bara oss själva att skylla - men nu vet jag iaf lite mer vad man ska kolla efter, plus att vi väl har lite större koll på vad det är vi vill och inte vill ha i ett boende.

Nej, undrar om jag skulle ta och göra den där franskaläxan???


Städdag!

Idag är det fredag och vet ni vad det innebär? Jo - jag är ledig! Enda fram till praktiken (4/4) så har jag lediga fredagar och det är ju så fantastiskt att jag faktiskt blir lite avundsjuk på mig själv. Nu har jag varje vecka en riktigt Mikaela-dag när jag är ensam hemma, får sova ut och kan äga mig åt sånt jag aldra orkar under veckorna eller är så pepp på under helgen när Terje är hemma.

Idag sov jag till halv tio och låg kvar och läste en stund. Sen blev det kaffe, nyheter och så ringde jag och lyckades ÄNTLIGEN beställa zumba fitness! Har varit supermycket krångel eftersom jag bor i finland, men nu har det nog löst sig och jag längtar som tusan tills paketet är här. Tusen tack till daddi som gav mig pengar så jag får börja träna igen <3<3<3
På tal om träna så var jag lite rastlös där på morgonen så drog igång några pepplåtar och körde kondition och core i vardagsrummet (noga aktandes så att jag inte systes i något fönster xD )

Efter det lilla rycket har jag ägnat mig åt att storstäda köket, men nu har jag paus för mat. Tycker faktiskt att det är riktigt kul att städa när man har tid och ork att göra det ordentligt. Hade först tänk att bara köra först hjälpen på hela nedervåningen, men när jag väl var igång blev det visst lit mer djupgående så kör väl så långt jag hinner :)
Kom just på att vi ju ska till Stockholm och hälsa på Tim och Elin idag, så vore ju fint om han kom ihåg att packa,  duscha och laga middag innan dess ja :P Fast båten går först vid halv sju så än är det gott om tid! :)

Nej, nu har jag fått i mig lite lunch så nu får det vara färigskrivet. Puss!

Gott & Blandat

Nu är jag tillbaka på åland, eller har väl rättare sagt redan varit här några dag. Dock inte riktigt så många dagar som planerat - färjan var nämligen trasig på söndag när vi skulle bege oss så blev en extra dag i Malung, typiskt va?
På väg hem (alltså åland, jag har för många "hem") var väl vi båda på halvkasst humör, reste åt fel håll. Har försökt peppa på mig nu väl på plats med varierande resultat. Ibland är det underbart att vara på denna lilla mysiga ö, att bo i fin omgivning på landet, att känna att jag verkligen kommit in i vardagen här och framför allt så har jag jäkligt kul tillsammans med min klass. Så om det bara vad jagjagjag så skulle det ju vara riktigt kul att åka hem till åland. Men sen är det ju inte riktigt så heller, utan vi har hamnat i så jäkla mycket strul att jag känner hur krafterna börjar ta slut. Den här ekonomiska osäkerheten, detta ständigt magont, dessa skuldkänslor över hyra som inte är betald. Inte betald, för vi har inga pengar, har inga pengar för att lönen inte kommer in och detta trots att Terje jobbar heltid. Önskar att man bara kunde trolla fram alla pengar (hora kanske??), betala av allt och sedan snabbtsnabbt packa ner livet i några lådor och dra vidare. Fast nej. Jag vill gå klar utbildningen, jag vill bo kvar här över våre och gärna en del av sommaren också. Sen vet jag inte riktigt vad som händer. Karlstad, Örebro? Mellanlanda i Malung? Hitta något helt nytt?

Well, humöret är iaf inte helt kört i botten och än stretar vi på. Nu på fredag bär det t.ex. av på en uppiggande weekend i sthlm! Tack och lov att biljetten för båt och buss är så billig, så funkar att dra iväg på sånt om man snålar in lite :)


Men ja, Malung har jag varit i ja! Var underbart, kan jag väl sammanfatta det som. Laddade om helt och mådde jättebra. Träffade familj, släkt och vänner men satsade mest på att ta det lugnt - annars stressar jag bara runt när jag är hemma för att träffa alla men nu fick det hinnas med det som hanns med, punk.
På fredagen gick vi ut på restaurang, jag, Terje, mammi, sis och Anny. Söndagen ägnades åt att mysa och sen på eftermiddagen - medan älgsteken gottade sig i ugnen - så tände vi massa ljus, spelade kort och drack rödvin medan det sakta skymmde utanför. På tisdagen åkte jag och svärmor runt på loppisar och sen gick vi på kafé. De flesta förmiddagarna satt jag och sis och slappade tillsammans med varsin kaffe. Varje morgon gick jag upp och kramades med Axi ett par timmar innan vi började dagen. Hade vinkväll med min bästa Anny. Hjälptes åt att laga trerätters på lördagen, åt sent och bjöd över morfar.
Så ja, ni hör ju själva. Fullsändigt bortskämd med kärlek. Älskar min familj.

Direkt efter att man kommit tillbaka var jag riktigt sliten, men nu känner jag att energin från den där veckan har hunnit ifatt och idag har jag äntligen vaknat ut dvalan och kännt mig riktigt pigg och pepp! En lite svacka nu på eftermiddag, men peppar vidare och tänker hålla mig på topp.
Solen sken idag och det är tydligt att våren kommer dyka upp i år med. Längtar! Längtar tills solen och värmen kryper in i varje spricka i mig. Tills den tinat upp allt som finns, tills den dödat allt mörkt.


Gud vad rörigt. Jag vet inte riktigt vad jag har skrivit faktiskt, men kanske får det vara så när man är på alla humör samtidigt. När man är fyllt av allt och inte vet var man ska börja eller sluta eller fortsätta.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!