Skrotrum vs. Gästrum?

Tänkte visa ett av projekten av haft på slutet. Tyckte att det fanns behov av en sovaöver-plats av något slag, och tänkte att det borde gå att skapa en typ av minigästrum i vrån där uppe i närheten av stora sovrummet.

Före (den här bilden tog Terje när han kollade på huset, det är utrymmet till höger jag talar om) :




Och efter:





Spacklat, slipat och målat om. Hängt upp gardinstång och fäst tyg - men det ska dit ett längre sen eftersom det är inte når marken.
Ett ljus i en gammal oljeflaska blir läslampa och galen på väggen om gästen vill hänga av sig kläder. I svarta korgen finns diverse tidningar och annan läsning.
Hyllan är en gammal ikea-hylla, hängarna är köpta på järnavdelningen i vanlig butik och sedan ditskruvade.

Kläder

Har tvättat, men det ligger kvar i maskinen än så länge, för sträcken är fulla och torr tvätt som jag känner mig så oinspirerad att vika ner. Varför? Jo, för det finns ingensatans att ha de rena kläderna, det mest praktiskta stället är golvet och det känns inge kul.

Vi har ju en inbyggd garderob, men den är så dåligt gjord att nu när det är lite mörkare så ser man INGENTING (hyllplanen på liksom på sidan om dörröppningen, så det kommer inte in något ljus). Vet inte om det hjälper att sätta in lampa, lyser väl mest på översta hyllan då.
Jag är så sugen på en fin vit garderob eller stor byrå, men det kostar ju. Har idéer på hur jag kan göra en själv, men inte hittat materialiet jag isf behöver. Vet ett par loppis där jag nog skulle kunna fynda lite, men de hinner ju stänga innan Terje slutar och att drassla en garderob på bussen känns väl sådär :P


Tänk om den här ville flytta hem till oss?

Skulle bli så snyggt mot min klädställning i stål med blandade galgar. Nu när vi ändå drömmer hade det varit härligt med en vit provdocka också




Men får nog mest fortsätta drömma... Någon gång ska jag sluta vara fattig. Jag ska ha pengar att kunna köpa saker för, och jag ska ha en bil så att jag först och främst kan ta mig till butikerna. Jo, det hade varit fint.

Dumma vinter. Dumma snö. Dumma vind.

Har nyligen upptäckt att ganska stort problem med det här attg cykla till bussen (då räknar vi bort saker som att det är kallt, jag är astma, det är halt och att jag tycker att det är skitläskigt när det är så mörkt).
Nej, det verkligen problemet uppdagades nu imorse och bestod i det simpal faktum att jag inte tog mig iväg. Alls. Eller alltså jag försökte ju såklart, hävde på massa kläder, stretade ut och gav mig iväg. Fast, kom inte så långt. Blåste och snöade helt galet så var omöjligt att titta framåt (note to self: köp slalombrillor) och cykeln vägrade liksom att röra på sig (note to self: köp dubbdäck till cykel).
Snön hade drivit på något jäkla vis, så på vissa ställen var det isbana och på nåt annat ställe var det helt plötsligt flera deci djup snö så jag körde fast. Wuut?
Så jag vände.

Det som suger är att imorse sov jag riiiiktigt skönt så det hade varit helt underbart att bara ligga kvar, men istället så är jag nu fortfarande vaken och rätt bitter så har inte ens försökt somna än. Dumt.
Vet inte hur det blir med skola idag. Tyckte att Terje kunde köra mig till mariehamn, men det tyckte inte han. Kanske tar bussen vid lunch, men har bara en lektion på eftermiddagen. Ja, vem vet. Eller så skiter jag i allt och så ägnar jag dagen åt att plugga och städa.


PS. Hu, blåser så det låter helt läskigt här utanför. Hoppas det blir ljust snart.

I mitt kök

Var in på Tyger & sånt / Presenter & sånt idag. En härlig butik som har maaaaaassor av fint! Hade lite tid över innan bussen skulle gå så strosade och hittade två saker som inte gick att motstå.

Det första är en kökshandduk med tycket Livet är här och nu. Har sett den här designen på en mängder av grejer - bla. gardiner - men det har alltid varit för dyrt. Handduken gick loss på 5,50 så den blev min!
Sen hittade jag en ursöt liten korg för 3.50. VARFÖR ha pepparkakorna i en ful plastburk när det finns sånt här att tillgå? Jag äter gärna en burk mindre av kakorna för tjänar in pengarna för att få ha den här stående på bordet i jul :)

Ska vara duktig och uppdatera med lite mer inredningsbilder inom kort, men det blir ju aldrig av när kameran ska dö hela tiden :/ Well, idag fick den helt nya batterier så den dog bara 3-4 gånger undertiden jag tog dessa bilder. Pust.



Om bara den här lördagen tog slut så det blev helg någon gång

Åh gud, gissa hur trött jag är? JÄTTEtrött, faktiskt.
Praktik igår kväll, hem, sova, upp vid sex för praktik igen. Nu är jag hemma och tänker - just det - sova. Sen iväg för lite mer jobb och när jag kommer hem så är det sovatid igen. Meningsfull helg :P
Imorgon blir det däremot sovmorgon och sen ska jag försöka få något gjort.

Hu, nu går jag och däckar. Natti.

Sovmorgon är det bästa jag vet

Haft en härlig sovmorgon och nu sitter jag nerkurad i soffan. Snön ligger i ett tunt lager, himlen är blå och solen skiner som sig bör. Har tänt doftljus, druckit varm choklad och läst min nya bok som jag unnade mig själv igår. Mmm, känns fint.
Klockan fyra börjar praktiken, och så ska jag vara där till nio, bara fem timmar alltså då det går säkert fort. Är inte sugen på att göra hem sen om det är halt, men jag är MODIG (typ som Nasse) så det löser sig nog det med, får väl kärringköra lite.
Imorgon har jag praktik från nio till tre, sen hem och kasta i mig lite mat och frääääscha på mig, och så iväg till solan för att joba i garderoben från halv sex till någon-gång.

Terje däremot drar iväg till storstan på partyhelg, och jag är bara lite avundsjuk. Men han är helt klart värd att komma ut på lite skoj, och det är ju jättebra tajming egentligen eftersom jag ändå knappt kommer vara hemma. Är väl söndagen som jag blir ensam tills han dyker upp, men då tänker jag har riktigt mys- och pysseldag istället :) Baka lite, så klart gäst"rummet" och förbereda lite julpynt så det är redo för att slängas upp tills family kommer på lilla jul :)


Nej nu ska jag återgå till att mysa, läsa, plugga lite, hänga tvätt och packa ihop lite åt Terje så han slipper stressa livet ur sig innan båten går.

See ya, sweeties!

Skumbananer och sånt



Vin vin vin. Har prov imorgon så pluggar (enbart teori, inget praktiskt arbete, tänka sig :O ) och egentligen går det bra, det mesta är logiskt och intressant så det fastnar. MEN, de här jäkla druvorna alltså.
Nio druvor, och man ska komma ihåg vart de kommer ifrån och vad de smakar. Inte så mycket begärt kan tyckas, men jag blandar ju verkligen ihop allt. Men, vet ju vad det är för platser och smaker som finns omnämnda, så kan ju alltid chansa och hoppas på det bästa.

Och det känns ju fint.

Trött + cykla + astma + medicin = däckad ikk.
Jag klarar verkligen inte minsta typ av motion utomhus nu när det börjar bli kallt, den här jäkla astman drar igång direkt. Och så ignorerna jag lite först (för ibland går det över utan medicin) vilket för det mesta bara leder till syrebrist, så måste jag ta extra mycket medicin och sen är man väck. It sucks.
När jag ändå töntar mig och gnäller kan jag ju tillägga att jag INTE gillar att min medicin ska vara så satans dyr. Ska det inte räcka med att man inte kan andas, måste man promt vara fattig också? Wuuut?


Jaha nehej, trevlig dag gott folk ^^ Slutade tidigt, vilket känns fint. Fick full pott på franskan, vilket känns fint. Tror jag har ganska bra koll på vinprovet tills torsdag, vilket känns fint. Har gjort provet i starka drycker så behöver inte bry mig mer om det, vilket känns fint. Är ledig från skolan på fredag ( aka. hemmaplugg, men ändå) så kan sova ut innan praktiken, vilket känns fint.

Så, nu har jag tammetusan vägt upp lite. Ska ta och läsa / plugga lite nu och sen om kroppen vaknar igen och det lite pyssel - vill få klart gäst"rummet" :D Bilder kommer, tror det blir jättemysigt :)

Älskling..!

Vill att min älskling ska komma hem nuuuu....




Inge fjant!

Nej, efter att ha ägnat morgonen åt att känna mig nere så konstaterade jag att det då inte är ett skit som blir bättre av att jag sitter här och deppar. Bara att rycka upp sig och göra något åt saken istället för att gnälla.

Så, jag drog motvilligt igång ett par projekt. Ni vet hur de säger att om man ler så tror hjärnan att man är glad och så blir man det? Ungefär lika här, om jag börjar fixa och göra något så visade det sig snart att jag faktiskt ville.
Valde ut en bunt med bilder, och sen fixade jag ihop ett litet kollage att ha på en stor tom vägg som har sett så jäkla deprimerande ut.
Blev såhär:



Det är små nypor som håller i bilderna, så bara att byta bäst man vill sen, blev iaf mycket trevligare :)



Sen har vi haft en lite byrå i sovrummet som vi skulle ha kläder i, men visade sig vara förliten. Fick gratis så den har blviit stående ändå....
Nu fick jag för mig att den kunde vara lagom stl att ha filmer i, och den var ta mig tusan som gjord för dvder! ^^ Blev en helt annat känsla i rummet:



Bättre, speciellt med tanke på att det som stod där innan var ett par flyttkartonger med filmer i....


För att kämpa vidare med humöret så köpte jag lite nya doftljus när vi var på affären. Sen gjorde jag en fristad i kaoset och pluggade




Är mobilbilder, har gett om min kamera. Batterierna tar slut DIREKT så det är inte värt det, men blir bara besviken när man köper batterier och tar med kameran, sen funkar det ändå inte.
Kan passa på att delge ett par andra mobilbilder nu när jag ändå laddat in dem i datorn. Från här om dagen, när snön just börjat falla över några kvarlämnade, röda äpplen i våra träd. Bilder ger bara en fingervisning om hur fint det såg ut!








Så! Där var dagens peppinägg från mig! Ska fortsätta plugga och pyssla, sen blir det hemmagjord pizza till middag, och sen? Tv är stendöd, så gissar på lite kortspel.

idag

Bitter, trött och less idag.
Hemlängtad och trött på att inget fungerar, att allt är krångligt, att huset är kaos. På att.

Grå dag, paella och starka drycker

Då har man varit i skolan och haft matlagning. Gjorde paella så man fick mumsa i sig både hummer, musslor, räkor och kyckling ^^
Missade bussen hem - som alltid - så fick sitta kvar ett bra tag. Försökte få kontakt med min lärare i starka drycker, men han hade ju uppenbarligen inte tid. Ganska dålig stil, egentligen. Han bokar in prov med kort varsel, ger instuderingsfrågor där flera av svaren måste sökas på googel och sen finns han inte tillgänglig så man kan kontrollerar att svaren är rätt. Flera av de här facktermerna på engelska är inte så lätta att hitta, vissa finns inte alls, och nu är provet på måndag så det är ju bara att hålla tummarna för att man pluggar på rätt grejer.
Men inget att vara bitter över, just nu sitter jag hemma i värmen och halvsover vid tvn och det känns rätt okej ^^ Snart måste jag nog börja plugga igen, men jag är så jäkla trött.

Igår var en fiiiin dag. Ledig, sovmorgon, mysplugg, massa tända ljus, cappuccino. Dessutom fick jag mycket gjort, så kunde känna mig lite lagom duktig sådär. Ska försöka hålla samma stil på resten av helgen, men måste nog bli en del städande också. Man märker verkligen hur hela huset förfaller när jag är inne i en provperiod. Jag gör något ryck nu och då men det räcker inte långt, och det faktum att det fortfarande står färgburkar överallt bidrar ju inte till ordningen direkt.

Nej, mer tv-titt nu ^^

Boven i dramat




Så liten och skuldsfull den ser ut, eller hur? Väldoftande, mjukgörande och jättesöt.


Här om dagen hade jag handväskan framför mig på bordet i skolan, och högst upp låg mitt fina lilla läppbalsam med undersidan uppåt. Satt och läste på den lilla etiketten i brist på annat sådär, och gissa vad jag ser? Som andra ingrediens: Almond oil.
Men vänta här nu, är inte Mikaela allergisk mot mandel? Jo tamefan, det är jag! Jag slutade med den direkt såklart, och gissa vad? Från 4-5 astmaanfall om dagen har jag nu gått ner till - japp - noll.

Här har jag gått och spekulerat i kyla, luftfuktighet och annat som kan ha bidragit till att min astma blivit helt knäpp här på slutet. Inte tänkte jag att var det något i den här lilla saken eller, men det stämmer ju faktiskt rätt bra rent tidsmässigt. Även om jag använt den här i flera månader har det ju varit väldigt sporadiskt, fram tills ganska nyss när det blev kallare = huden blir torrare, så nu på slutet har jag ju kletat på det är titt som tätt.

Så ja, svårare än så var det inte. Något jag är allergisk mot har jag flera gånger om dagen smetat in på läpparna, undra på att jag haft svårt att andas. Nu blir det att köpa ett nytt - men först tänker jag läsa innehållsförteckningen.

Snöstorm, damdida

Bättre dag idag, la mig jättetidigt igår så fått tillbaka lite energi!

Dock har det lyckats blir snöstorm, det kanske inte var så toppen. Är väldigt fundersam till hur jag ska ta mig till skolan imorgon.


Idag är det plugg till engelskaprov som gäller, men har en välbehövlig paus nu. Det dryga är att själva engelskan kan jag väl hyffsat- men det är så många hotellord som jag inte ens vet vad de heter på svenska!! 
Det är t.ex. namn på olika tjänster inom ett hotell, men de är så överdrivet specade, typ dispense bartender. Det är alltså en bartender som delar ut dryck till servitörerna som sedan tar med det till sitt bord. Men om det beskrivs och jag sen ska sätta in namnet på tjänsten så skulle jag ju bara skriva "bartender" för inte fan har jag någonsin varit med om att det ska finnas en speciell person för just den grejen.
SNÄLLA gör så att man får med nyckelordet i en fråga/påstående och att man sen får förklara vad det betyder, annars skiter sig det här. 
Tack och lov har vi några gamla hederliga glosor också där jag vet vad saken i fråga heter på svenska. Det känns fint, underlättar liksom.  


Nej, dags att återgå till pluggandet, blähä!

Blähä!

Tudelu, sitter då åter här i skolans datasal efter att vi slutat och väääntar på den förbannade bussen.
Idag är det kallt, jag är trött som FAN och har en massa massa att plugga.

Mest av allt nu så önskar jag att jag var hemma i Malung. Saknar. Mitt undermedvetna vill också dit, eftersom det hela tiden skickar med spontana pikar som typ att jag börjar leta efter saker i köket i de lådor som de förvarades hemma istället för där vi har dem nu & att jag tänker "länge sen vi var hos nanny, undrar om vi inte kan dra dit senare" och sen får jag ett elakt litet uppvaknande som säger att HEJHOPP du sitter på en kall liten ö lååååångt bort från hemma så glöm det. Moha!
Nej blä.


Idag är en gnälldag, så jag kan ju fortsätta med att säga att jag börjar bli less på att vara såhär halvsjuk. Går in i fjärde veckan nu tror jag, och känner att energin börjar ta slut för sånt fjant.


För att vara lite positiv så kan jag ju säga att helgen var kul iaf! :) Blev ett halvgalet halloweenfirande på fredagen, riiiiktig slapp-och-mys-dag på lördagen och igår började jag dagen med te och läsningen, var sen duktig och städade och så iväg på lite jobb som var helt okej. När jag kom hem hade Terje gjort middag som serverades med rött till, en drink till tv-myset och sen i säng tidigt.

Nej, nu måste jag göra något annat som fördriver tiden lite bättre innan jag blir helt less. Puss!

Lillördag

OJ vad jag var vinsugen & OJ vad vinet var starkare än vad jag trodde.
Men för tusan, jag har ju som sagt sovmorgon så ja. Dock var ju rökpauserna lagom fridfulla, verkar som det tänker blåsa upp till storm? Håller tummarna för att det har lättat upp till imorgon, mina bihålor har tröttnat på att jag cyklar vi blås och kyla varje dag. Astman säger dessutom NEJ. I vanliga fall är den här tempen inga problem, men tror att luftfuktigheten gör sitt till så måste nog investera i en bricanyl trots allt :/

Tror iaf att vi har beslutat att det blir lite party på fredag :) Terje var också pepp, men nu är väl mer frågan vart man ska? Hade varit nice med nån förfest och sen ut och kolla läget, men just nu verkar det jäkla rörigt. Men det löser sig väl, som det brukar :) ska nog iaf på lite loppis imorgon och se om man kan hitta tyg till halloweendräkten, så får det bli nån spontandesign.

På söndag blir det lite jobb också. Var helt opepp från start, men sen kände jag att det nog vore schysst att ställa upp, sen var ju jag sjuk första skolvecka när de andra var på parktik så jag bör nog väga upp genom att hjälpa till lite nu. Vi ska vara på alandica (alandia? iaf, det är en stor konf.lokal här på åland) och stå på minimässa för att representera skolan, sen har vi möjlighet att byta av varandra och gå och kolla på bartävlingen som är huvudgrejen så det känns som det kan bli riktigt kul trots allt :)

Nej, nu blir det lite tv-titt och sen lägga sig så man kan passa på att sova riktigt länge inatt, känns som en ordentlig uppvilning skulle sitta på sin plats.


PS.  Testade halloweensminket idag, men eftersom jag inte hade vitt puder/annat klet hemma fick det bli halvljus fondation istället, så det blev nog mer fjortis än läskigt. Köpa riktigt don och sen jäklar ska jag bli skräckinjagande

Halloweenparty i helgen??


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!