Mot nya äventyr

Herrejävlar, vem kunde tro att jag faktiskt skulle bli klar i tid? Nu har det varit två hektiska dagar - framför allt idag - men nu är allt faktiskt klart. Har tvättat, städat, hämtat saker, sytt, handlat, burit hit och dit, skrubbat utemöbler, packat, lagat mat, sagt hejdå, preppat vagnen men nu jävlar är allt i ordning.
Imorgon ska jag bära ut sängkläder och tandborste, sen är det bara att åka. Pappa kunde sluta jobbet till tre (är ju så jäkla stor vagn så krävs extra körkort för att dra den så pappa är självklar chafför - sen passar familjen på att följa med och ta en weekend i Grebbestad. Mys!). Kommer fram någon gång på kvällskanten och så blir det nog mest lugnt, kan tänka att vi väntar till fredag med att bygga förtält och allt även om jag kommer vara ivrig som ett litet barn.
Med lite tur får Anton byta lite pass (hejhopp att utnyttja nya sommarjobbaren.se) så jag faktiskt hinner träffa honom nu i helgen också.

Sen ska jag ringa mitt sommarjobb på fredag när jag är på plats, så får jag fixa allt med dem då och få vete när jag kan börja jobba! :D De har sagt att det fanns bra med jobb redan i juni, men vet inte om jag får börja nu direkt eftersom det inte riktigt är säsong ännu.. Ja, får se. Allt löser sig och har man bara råd med ett paket pasta eller två så har vi ju redan provat på att vi överlever rätt bra ändå ^^

Nu ska jag byta ut datorn mot en bok och sen sova inom kort. Ont i halva kroppen och trött i huvudet efter planering och stress så känns toppen att kunna sova ut imorgon utan att ha massa saker som ska göras :)
Så pirrig och glad just nu ^^


Sov gott gullungar! Ledsen att jag inte hunnit träffa de jag velat nu innan jag far - men som jag sagt till er förut är ni varmt välkommna ner till västkusten i sommar! Har ju kommit fram till att vi har en enkelsäng och en stor dubbelsäng till förfogande så alla som vill hälsa på får plats, så hoppas allt att ni kan komma ;) Jag har inget större hopp om någon längre sammanhållande ledighet så tror nog inte att det blir någon Malungtur för mig förens om ca. fyra månader.


Förra året på västkusten

Man ska ha husvagn!

Ryggont, illamående och trött som ett as - jorå nu märks det att flytten börjar närma sig ;)
Springer in och ut med saker, tvättar och städar. Snart inser jag säkert att jag packat för mycket kläder så det är dags att sortera och bära tillbaka in. Det är totalt kaos, massa saker jag äger är i jägra på förvaring så åker fram och tillbaka för alltid glömmer men något, och sen det faktum att jag packar saker till ett rum som ännu inte existerar (förtältet) gör det hela lite lagom klurigt att få ihop. Men det blir nog fint.


Anton fick börja jobba tidigare så han gjorde sin första dag idag. Själv flyttar jag nog tidigare än planerat också - det väntas snö (?????????!?!?!!!!!!) i Malung på fredag och det vill vi inte råka ut för med husvagn och sommardäck så flyr nog fältet redan torsdag eftermiddag. I övermorgon med andra ord, maj gad!

Nu orkar jag inte skriva en bokstav till.

Mors dag!

Idag har vi firat mammor! Upp till farmor på lunch, till mormors grav med en blomma och väl hemma sen god middag och efterätt tillsammans med lite paketutdelning till vår helt egna värlsbra mammi :)

Nu har jag nyss talat med Anton som ska få börja jobba lite tidigare så han drar till Grebbestad redan imorgon, skulle få låna en stuga att bo i. Sen är det inte långt kvar tills jag kommer efter! :D
Just nu googlar jag "saker att tänka på när man flyttar ut i husvagn", skriver listor, försöker få koll på allt som är bra att ha, packar in, packar ut för att jag kommer på att det inte alls är bra att ha eller för att jag behöver saken i fråga.

En sak som känns riktigt bra är att jag den här gången flyttar inom Sveriges gränser. Förutom när jag hade lägenheten på byn så har det ju annars lyckats bli utlandet på ett eller annat vis, men den här gången slipper jag allt papperskrångel och kan dessutom ha telefonkontakt med de här hemma utan att det kostar en förmögenhet! :)

Nu ska jag försöka mig på att sova (eller ja, läsa lite bok först såklart) för tycks bli lite fullt upp imorgon, vore väl smidigt att vara pigg då kanske.
Puss!

Lådvin med stil

Titta vad jag fick av mammi! :D
Såg den för nån vecka sen och blev kär, men kändes ju som en rätt onödig kostnad nu när man inte är sådär värst rik. Men idag köpte mamma det till mig så gissa om den kommer användas flitigt i sommar. Har ett litet kylskåp i vagnen så dunkvinerna kommer få stå framme, och nu vips blev det en snygg inredningsdetalj istället för något som inte ser så jäkla tjusigt ut. Jättenöjd!





Älskar i stort sett allt som greengate gör och deras muggar är ju inget undantag. I allmänhet föredrar jag att dricka kaffe än mugg än ur kopp så jag såg inte fram emot en sommar där morgonkaffet ständigt ska avnjutas i en plastkopp.
Trevligt nog tillverkar greengate vissa av sina produkter även i melamin (hårdplast) så 68 kronor offrade jag på min egen husvagnsvänliga kaffemugg, värt! Anton ville också ha en så nu kommer vi matcha finfint här ;)




Syns dåligt på bilden men de är ljusblå på insidan, och mönstret varierar runt om - text och stämpel finns också med :)

Fredag

Åh vad jag tankar själen för fullt nu. Solen skiner, himlen är blå, träden har slagit ut i en härlig ljusgrön nyans och om prick en vecka får jag träffa Anton igen. Fint det är allt leva alltså :) Och nu har jag fått fylla på solreserven så ska nog allt klara mig även om det blir mulet och kallt en sväng till.

Nyss legat ute och solat, 34 grader står termometern på. Nu blir det att slänga sig i duschen och invänta att mammi kommer hem från frissan, sen ska vi ta en moratur. Blir mest att strosa runt lite, ta en fika och så. Sen får vi se vad kvällen bjuder på, beror på om och när det där åskvädret drar in.

Bitter surfitta -> gladtjej_89

Vädret gör verkligen all skillnad när man är arbetslös. Från total tristess och den där känslan av att vara rätt meninglös så hade jag idag inte ett dugg emot att ha en tom kalender ;)
Väderprognosen slog tvärfel, skulle få regn och moln och blev massa sol och värme istället så dagen har spenderats ute. Stekt på gården, sen en glass med Anny på byn.
Håller tummaran för att det blir lika fint imorgon, men som det ser ut kommer solen att vara framme hela veckan även om det kanske är en del moln nu och då, så det tacker vi för. Framför allt får det gärna vara kvällssol imorgon, då satsar jag och Anny på en vinkväll.

Haha, sen ska man ju inte tro att fyra månader i spanien skyddar en mot att bränna sig i den svenska vårsolen inte! Ser ut som en kräfta och mina boobs är totalt albino. Får måla dem med målarfärg så vi kommer från samma land.

Nu blir det nog tvmys med vovven.


Grillkväll i spanien på Nilos soltak

<3

Vad jag saknar de där nätterna när jag kom hem från jobbet runt halv fyra och möttes av min älskling som släpat sig upp - ofta till och med för att möta mig på jobbet. Vi lagade nattmat, öppnade en vinflaska och spenderade timme efter timme med att bara sitta och prata, någon gång hann klockan bli åtta på morgonen innan vi la oss.
Eller de spontana promenaderna, strandmyset . När vi kostade på oss fina sängklader och drog ihop sängarna till en dubbelsäng som blev helt fluffig i rött och lila, sen spenderade vi alla molniga lediga dagar med att se på serier där. Nättera på balkongen, med tända ljus, havet långt bort och trafiken sorlande i bakgrunden. Laga mat tillsammans - de otaliga pasträtterna när ekonomin tröt men uppiggat av de billiga vinerna som jag lärde honom att tycka om.

Kort sagt så saknar jag spanien men framför allt saknar jag min älskling, att ha honom nära och dela vardag. Nu är det inte länge kvar och sen är vi där igen; på en ny plats, i ett litet boende och med begränsade resurser, tillsammans! Vad mer kan man begära?

Shopping! :)

Igår blev det en ganska spontan tur till kupolen med familjen! Var jättekul att komma ut och göra något, ta en lunch och strosa runt, dessutom var det riktigt uppmuntrande att se att inte allt för länge borta var träden gröna och våren igång på riktigt.. Är nog snart vår tur också, än så länge ser ju många träd lite trötta ut.

Fick "en slant" från en släkting innan avfärd och nu var jag faktiskt slösaktig och helt enkelt la det på kläder till mig själv! Det bästa vore såklart att sätta in på sparkontot för att ha lite mer att leva på under juni, men var så kul att få köpa lite nytt och sommaren kommer lösa sig ändå :)

Var ju mängder av fina sommarnyheter i alla affärer, men räknade ut att mest för pengarna får jag om jag köper lite fina linnen på HM så där blev det tre nya för totalt 198 kronor - gilla! :) Underbart med nån sommrig top, för jeansshorts har jag så då klarar man sommaren bra sen. Dessutom fick jag tag på en bikini(!) på new yorker. Hur många år har jag inte letat efter en fin bikini, istället för att bara köpa en svart basic på hm vart femte år.. Riktigt nöjd är jag!
Sen var mamma jättesnäll och jag fick en klänning av henne :) Blå långklänning med blommor på, från Rut m fl. Riktigt snygg och i skönt material, också något jag letat efter i evigheter men är man knappa en och femtio så svämmar det inte över av långklänningar som inte är en halvmeter för långa :P




ALLT var dock inte blått med blommor ;)

Dream on

Drömma är gratis har jag hört, just nu drömmer jag om:

Att ta hål i öronen och köpa fina örhängen
Att få tatuera mig, i alla fall den på ryggen jag velat ha så länge
Att köpa fina sommarkläder och skor
Att ha kunna fixa lite söta saker till vagnen, bla. en mugg i melamin från greengate


Japp, det var det :) Fina tankar tycker jag allt! Börja spara till tatuering kan jag ju göra så fort man är igång med sommarjobbet, men ni vet hur det är, man vill nununu.

I övrigt är det lugn helg hemma som gäller i vanlig ordning.

Juni nu, tack.

Herregud vad jag längtar till den första juni! Då kopplas vagnen (mitt nya hem) på och vi drar mot Grebbestad för en säsong på den svenska västkusten. Nu är det ganska exakt två månader sen jag flyttade hem och det börjar helt klart kännas av att man gått så länge utan jobb, pengar, eget boende och med rätt begränsade möjligheter att träffa vänner och Anton. Så ja, väldigt händelselös tillvaro och nu är jag så rastlös.

Nu är det iaf "bara" 2,5 veckor kvar. Hoppas verkligen att jag kan få jobba lite mer under den här tiden, och sen kan jag ju fördriva lite tid med att börja packa in i vagnen. Om sen någon känner för en fika, vinkväll eller grillning så blir jag inte alls ledsen om ni hör av er ;)

Fortsatt tvmys nu.

Ljuskrona till husvagn (förtält)

Jag visade ju här förut att jag köpt en ljuskrona att ha i förtältet. Igår kom den med posten och nu är den färdigfixad för att passa mig lite bättre.

Före:


Efter:




Jag är faktiskt jättenöjd! La exakt 128 kronor på "renoveringen" och det tycker jag är ett bra pris för att piffa till ett traderafynd, med tanke på vad liknande produkter kostar i butik.

Det jag gjorde var först och främst att köpa en spryafärg - fungerar för de flesta material och torkar fort. Tog en matt ton eftersom jag tycker det blir snyggast, lät även kedjan bli lite flammig och det är inte omöjligt att det blir en dust med ett fint sandpapper på vissa detaljer sedan för att få en mer sliten look.

Bladen som syns på första bilden tog jag bort, ville egentligen hitta klassiska prismor att sätta dit istället, men hittade inga bra så när jag sprang på de här spirorna (vanliga som man brukar ha i julgranar och dylikt) för endast 39:-/6st så chansade jag. Tyvärr kommer de inte riktigt till sin rätt på bilderna men i verkligenheten är det jättefint och framför allt tror jag att de kommer göra mycket för helhetsintrycket när de väl hamnar ovanför matbordet i husvagnens förtält.

Ljus har jag ju också köpt till såklart, men det får jag väl inte riktigt räkna till renoveringskostnad eftersom jag hade fått köpa dem ändå.


Är som sagt väldigt nöjd och framförallt hur lätt det gick, jag inte direkt påstå att det var just något jobb för att få den som jag ville och resultatet blev bra trots att man inte följde konstens alla regler. Sprayfärg är min nya bästa vän.

I väntan på mr. Blund

Nu är jag hemma från jobbet, vad på hotellet och jobbade i bar samt som alltiallo uppe i konferensen där gymet hade sin medlemsfest. Blev fullt upp och mycket spring eftersom alla grejer som behövdes var tre trappor ner :P Men tycker att det har varit en riktigt lyckad kväll, många nöjda gäster och fullt drag både i konferens och restaurang fram till stängning. I baren spelade Lalla Hansson om tydligen ska vara lite känd, det vet jag inte så mycket om men det lilla jag hörde lät bra! Johan spelade i konferensen och var duktig som alltid han med så har haft fin underhållning ikväll.

Nu sitter jag i min ensamhet och dricker lite rött med förhoppningen att det ska hjälpa mig somna, brukar alltid vara så svårt när man jobbat natt :/ Kommer att tänka på och sakna hur det var när man kom hem från jobbet vid tre på gc, när älsklingen satt vaken och redo att dela en vinare, spela kort och framför allt bara sitta och prata till till fem, sex eller ibland åtta på morgonen ^^ Många mysiga timmar att minnas där <3
Vad som är så jäkla bra är att han kommer hit imorgon, så ska hämta honom i värnäs på eftermiddagen :) Längtar! Hoppas kunna sova lääänga imorgon så det fort fort är dags att åka.

Nej, dags att sluta. Nu sitter jag bara och klickar för att fördriva tiden och det kanske inte är så snällt mot den stackare som försöker läsa :P Godnatt på er! Puss!

Fjärde maj

Och oj så rätt väderprognosen var. Typiskt.


Aftonbladet

 

 

Som jag sa till Anton här om dagen så brukar jag inte kolla på nyheterna för att det mest gör mig deprimerad. Nu var det ju inte vädret jag syftade till främst, men det var ju inte så värst uppiggande att se det här som huvudrubrik heller :P


Ljuskrona

Idag när vi var i mora såg jag en jäkligt fin ljuskrona med plats för värmeljus, vilket vore helt perfekt att ha ovanför bordet i förtältet.
Priset var dock inte lika kul, nästan 600 :( Men nu hittade jag en liknande (nåja, inte såå illa) på tradera som jag budade hem för 109 kronor inklusive frakt :) Den är svart men ska sprayas vit, såklart!



På första bilden ser ni då objektet för min längtan och på andra sen krassa verkligheten ;) Haha nej då, lite färg så blir det nog bra, och möjligen ta bort de där jäkla löven som alla hantverkare är så tända på.

Sisådärja

Nu har man fått tag på en del bra-att-ha-saker. Plastglas, torkställning och sånt där - får tacka ÖB för treliga priser så man slapp bli ruinerad på kuppen! :)
Kan passa på att tipsa om en jättemysig butik en bit ifrån gågatan i Mora, House of Olivia hette den. En liten gårdsbutik där sortimentet främst bestod av saker från green gate som jag äääälskar, de gör så jäkla mycket fint. Har ju egentligen inte råd med något alls men vet ni? Det sket jag i och köpte värdens sötaste jävla tändsticksask.




Tändstickor med blå "topp" däri och plån på undersidan. Vem måste inte ha en sån?

Sen är jag ganska glad att jag redan har bestämt mig för att komma i form en gnutta. Gjorde misstaget att prova en bikini inne på h&m. HA. HA. HA. Finns det någon gång man känner sig så blekfet och plattbröstad eller? Nej fy, så nu fick det bli en prommis hem från byn där mamma stannade för att handla.

Mora

Haft en bra dag med promenix i finvädret och sen avslutat med grillade hemmagjorda burgare i solen, en liten cider slank allt också ner.
Promenader ska det för övrigt bli fler av, för nu väntar en månad med försök till nyttighet. Den där ciderna kanske inte var det mest hälsosamma jag förtärt - men duktig eller inte så är jag trots allt en livsnjutare. Ska i alla fall bli mindre onyttigt, mer smalkost och mer träning - Anton är inne på samma spår så lagom till sommaren kommer vi vara smala, snygga, vältranade och brunbrända. Vilket jävla team! ;)
Någon direkt viktminskning är jag dock inte ute efter kan tilläggas, har ju faktiskt äntligen tagit mig till en vikt som är bra för mig. Men lite fett ska förhoppningsvis omvandlas till musker (helst på magen, tack så mycket) och så hoppas jag att lite mer daglig träning kan ge mig energi tillbaka. Är så fruktansvärt småsjuk och slukörd jämt ovh ständigt utan någon synbar anledning, men kanske bli bättre nu.

Nu är det dags att krypa till kojs, ska upp halvtidigt imorgon för att dra till mora. Följa mammi på ett ärende och sen blir det lite shopping med henne och sis. Ekonomin är ju fortfarande som den blev, men ska i alla fall inhandlas lite plastglas och annat som är bra att ha när man ska spendera sommaren i en husvagn :)


PS. Nu är det mindre än fyra dagar tills Anton är här! :D

Guldbrev

Så, nu är jag 1727 kronor rikare vilket var väldigt välbehövligt. Sålde ett par ringar via Guldbrev.se och det gick väldigt smidigt så nu är problemet med första hyran löst. Bara kvar att skrapa ihop för att ha något att leva på i juni, synd att man aldrig köper märkeskläder /-skor.

Annat bra:
- Anton kommer hit på söndag.
- Jag har fått ett jäkla bra jobb.
- Har bokat tid för att se om man kan få ryggen att sluta göra ont.
- Det är kind of fint väder.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!